Udoben bojler ThermexZapleteno življenje brez vroče vode se predlaga s spreminjanjem vodnega grelnika Thermex. Seveda lahko uporabljate plinski grelec ali kotel na lesu, vendar pogosto električna energija ni alternativni vir energije. V seriji Thermex izdelkov s toplo vodo, izdelke odlikujejo različni modeli, dostopna cena in visoka kakovost.

Zakaj so Thermex grelniki vode priljubljeni

Model Termix lahko namestite kjerkoliPosebnost skupine je njegova ozka specializacija. Od svoje ustanovitve leta 1949 italijansko podjetje Thermex proizvaja samo opremo za vročo vodo. Izdelki se nenehno izboljšujejo zaradi profesionalnosti razvijalcev. Zaskrbljenost ni samo lastna proizvodnja, temveč vključuje:

 • znanstveni laboratorij;
 • lastni urad za oblikovanje;
 • proizvodnja sestavnih delov;
 • obrat za zagotavljanje električnih naprav lastne proizvodnje;
 • podjetje na montaži grelnikov vode Termeks.

Če je blago kupilo v 160 državah, se montažna podjetja nahajajo v različnih državah, tudi v Sankt Peterburgu, poraba izdelkov pa se vsako leto povečuje – to ni zagotovilo za dobro izbiro grelnika Thermes iz širokega nabora podobnih izdelkov. Zaskrbljenost je med vodilnimi tremi svetovnimi voditelji, z letno proizvodnjo v višini 2 milijona enot.

Sorte grelnikov vode so njihova naprava

Vrste bojlerjevLinijo naprav predstavljajo tri podružnice:

 • skladiščenje električnih grelnikov vode različnih količin, zmogljivosti in uporabe opreme;
 • Tekoče naprave z različno porabo energije, porabo vode, regulacijo;
 • grelniki vode za shranjevanje.

Naprava za ogrevanje sanitarne vodeKotel predstavlja kompleksen termostatski sistem z varnim delovanjem.

Vsak Thermex grelnik vode ima navodila za uporabo, ki podrobno opisujejo tehnično napravo naprave in pravila za njegovo varno delovanje. Navodilo mora pravilno namestiti in vključiti zapleteno napravo, odkriti napake in sprejeti ukrepe za njihovo odpravo. Za vsako sorto se razvije poseben priročnik in vrsta merilnikov za segrevanje vode.

Pri zamenjavi grelnih elementov je bolje zamenjati grelec z bakrenim pokrovom na jeklenem. Manj je zaraščen, lažji premik je lažje odstraniti.

Navodila za uporabo grelnika Thermex vključujejo:

 • informacije o konfiguraciji in tehničnih značilnostih vozlišč;
 • vodnik za vgradnjo grelnika vode;
 • vzdrževanje naprave med delovanjem, preprečevanjem in popravljanjem;
 • varnostni ukrepi med delovanjem naprave;
 • odstranjevanje rabljenih delov.

Priročnik podaja simbole in imena gumbov nadzornih plošč v ruskem jeziku. Navedene so informacije, ki se nanašajo na garancijske storitve. Družba daje garancijo v enem letu za električno opremo in do 94 mesecev za ohišje in rezervoar.

Grelniki za shranjevanje vode Thermex so razdeljeni na dva tipa glede na metodo korozijske zaščite zidov rezervoarja:

 1. Zmogljivost nerjavečega jekla iz nerjavnega jekla ima dolgo življenjsko dobo in enostavno vzdrževanje. Označevanje er.
 2. Notranja površina, pokrita z emajlom iz biokristalnega porcelana, je bila izdelana po posebni tehnologiji brez kisika, nanosu premaza emajla v okolje inertnega plina. Prevleka je odporna, ne pa uničena zaradi nenadnih temperaturnih sprememb. Če.

Vrstni red priključitve grelnikov vode za shranjevanje

Priključni načrt grelnikov vode za shranjevanjeZa vgradnjo kotla je potrebno izbrati kraj, kjer je potrebna vroča voda, pogosteje pa je ožičenje do izbirne točke krajše. Vsak model je zasnovan za vodoravno ali navpično namestitev, kot je navedeno v potnem listu in oznaki. Če pritrdite strukturo na steno, s čimer prilagodite načine delovanja, je ustrezna povezava z električnim omrežjem bolje zaupati strokovnjakom.

Kako priključiti grelnik Thermomex z lastnimi rokami? V tem primeru je treba upoštevati navodila za povezavo naprave jasno. Treba je imeti:

 • Grelnik vode Thermex;
 • pritrdilni elementi;
 • cevi za ožičenje;
 • prirobnice, bradavičke, pritrdilni elementi.

Vozlišča povezovalnih kotlovVgradite grelnik vode na steno, v skladu s shemo. V tem primeru je treba upoštevati, da se na grelnikih vode ne postavljajo vodoravno in navpično, temveč se merijo s težiščem naprave. Zato je potrebno vrtati luknje za sidro v skladu s petami v rezervoarju. Po krepitvi na steni glavne strukture nadaljujte z oblogo vodnega grelnika z razporeditvijo vode. Posebno pozornost je treba posvetiti stanju električnih omrežij. Kako priključiti vodni grelnik Thermex v omrežje je prikazan na diagramu. Za grelec je potrebna ločena črta, vtičnica pa mora biti nameščena na strani naprave.Shema priključitve na električno energijo

Pred popolnim polnjenjem rezervoarja za vodo je treba aparat hraniti v pakirani obliki, da ga ne bi slučajno obrnili na suho. Prva povezava z omrežjem se opravi po polnjenju rezervoarja in preverjanju tesnosti povezav. Rezervoar se šteje napolnjen, ko voda pride iz umivalnika pod pritiskom.

Grelnik vode v kompletu ima kabel z vtičem, ki zagotavlja ozemljitev. Na telesu naprave je kontaktna točka za ozemljitev. Vezje zagotavlja RCD, ki prekine napravo v primeru okvare in mikro-puščanja v omrežju.

Nastavitev temperature mora biti izvedena po navodilih za priključitev naprave.

Vzdrževanje in popravilo grelnikov vode Thermome

Vzdrževanje ThermexaMed delovanjem naprave se na odtenkih postopoma pojavljajo usedline soli, ki vplivajo na izmenjavo toplote. Kljub filtru, nameščenemu na dovodu dovodne vode, sediment se postopno kopiči na stenah notranje bučke. Releji in senzorji ne uspejo. Znaki potrebe po popravilu:

 • voda se ogreva že dolgo časa;
 • v rezervoarju so zunanji zvoki;
 • pogosta aktivacija, ki ji sledi zaščita;
 • kakovost vode na izhodu se je spremenila;
 • aparat ne ogreva vode.

Delo na zamenjavi in ​​čiščenju grelnih elementov, pranje posode je mogoče opraviti samostojno. V primeru okvare krmilne enote je potrebna prilagoditev v specializiranem centru.

Če ima družina več kot tri osebe, ni vroče vode, bo namestitev električnega grelnika za ogrevanje vode najboljša rešitev v deželi.

Pred popravilom zapletenosti je potrebno napravo odklopiti. Odpustite rezervoar iz vode, ga izpustite skozi pipo, z dovodom zraka, da odstranite tekočino iz žarnice.

Deset za bojlerDelo pri zamenjavi termoelementov ali njihovo čiščenje s skale vodi do razstavljenega in obrnjenega rezervoarja. Treba je narediti sliko povezave, jo obnoviti v prihodnosti. Odstranite grelne elemente za čiščenje ali zamenjavo.

Če je potrebna zamenjava, je potrebno vedeti, da grelnik grelnika Thermes uporablja v skladu z modelom in navodili. V večini modelov grelnikov vode sta nameščeni dva grelna elementa, toliko anodnih magnezija v enem samem kompletu. Pri nameščanju grelnika je potrebno preprečiti preobrat. Vse tesnila ali manšete morajo biti čiste, prirobnica je pritrjena v navzkrižno podobnem zaporedju.

Vsako leto in z uporabo vode z večjo togostjo je potrebno pogosteje iztočiti rezervoar in iz sedimenta očistiti ne samo grelne elemente, ampak tudi dno rezervoarja. Če lestvica pokriva stene kotla, ustvari dodatno izolacijsko plast, ne da bi pri tem ogrozila proces ogrevanja. Odstranjeni, vendar uporabni element je treba odstraniti in preveriti stanje anode z možno zamenjavo.

Elektrode očistite z uporabo Antinakipina in podobnih gospodinjskih kemikalij.

Tanke različnih oblik in zmogljivostiMagnezijeva anoda v sistemu je nameščena tako, da zaščiti pred korozijo grelnega elementa. Neobdelani oksidni nanos zmanjša prenos toplote in povzroči prekomerno porabo energije. Anoda se lahko spremeni v primeru obrabe.

Thermex vodni grelniki so na voljo v različnih modelih, se razlikujejo v materialu izdelave, načinu pritrditve. Izdelki iz blagovnih znamk so izdelani iz jekla ali bakra.

Popravilo grelnika vode v drugih primerih se izvaja v servisnem centru z originalnimi rezervnimi deli za grelnik Thermex.

Primeri kotlov Thermex

Modeli Thermex kotlovVse dobavljene naprave so načrtovane za omrežno napetost 220 V, nadpritisk v glavni vodni cevi je večji od 0,5 Ati. Upoštevajte najpogostejše vzorce pitovnih piščancev, ki se uporabljajo v vsakdanjem življenju.

Thermex 80 litrski grelnik vode

Thermex 80 litrski grelnik vodeZa družino treh ali več ljudi bo najboljši bojler naprava z notranjo zmogljivostjo rezervoarja 80 litrov “Termex”. Prostorninska posoda ohranja temperaturo 9 ur. Modeli imajo različne oblike in lokacije, so kompaktni in jih je mogoče udobno vključiti v predvideni prostor. Priporočljivo je, da izberete napravo z grelnikom vode v obliki grelca, spirala hitro ne uspe. Pred montažo grelnika thermex 80 litrov preberite navodila za uporabo naprave, pogoje varnega delovanja.

V točki 3 je naveden celoten sklop opreme, vključno z elementi za povezavo. Pred nakupom je treba preveriti popolnost v skladu s specifikacijo.

Kupec mora vedeti, da je garancijski rok za elektronske in električne dele vseh izdelkov Termex 1 leto. Ampak mehanik je zasnovan za več mesecev nemotenega delovanja. Cena bojlerja 80 litrov je odvisna od uporabljenih materialov in opreme. Z uporabo elektronskega krmiljenja z več nivojskim nadzorom procesov bo model veliko dražji. Bolj zapletena je oblika modela, višja je ocena naprave. Izdelek postane bistveno dražji, če se namesto enameliranja notranje površine uporablja cisterna iz posebnega avstenitnega jekla.

Naprava temelji na fizičnem procesu, ki je povezan s pojavljanjem potresnih tokov, elektrokemične korozije, možnih hidrotrik, obrabe tesnil. Samopomoč grelnika Thermex 80 je dovoljen le za čiščenje in zamenjavo grelnikov. Strokovnjak lahko nastavi pravilno avtomatizacijo in elektroniko.

Izbira grelnika vode 50 litrov

Grelnik Thermex ER 50 VMajhen posod lahko namestite tudi v majhni sobi. 50 litrov vode je dovolj za 1-2 potrošnika. Bodite pozorni na bojler Thermex ER 50 V. Ti modeli so vodilni v povpraševanju. Zmogljivost grelnika 1,5 kW ne povzroča visoke omrežne obremenitve. Ogrevalna voda 1 uro 45 minut. Jekleni rezervoar je prekrit z emajlom iz biokristalnega porcelana in ohranja kakovost vode, kot v keramični posodi. Garancija za rezervoar je dana 7 let. Maloprodajna cena je 6757 rubljev.

Grelnik Thermex IF 50 V je bolj zapleten. Ima avstenitno jekleno posodo iz nerjavečega jekla in dva grelna elementa. Skupaj dajejo moč 2 kW, elektronski nadzorni sistem pa vam omogoča povezovanje enega elementa, odvisno od naloge na zaslonu. Cena toplotnega grelnika Thermex 50 litrov tega dizajna je 11259 rubljev.

Model prostornine 30 litrov

Miniaturni bojler Termex 30 predstavlja podjetje v različnih modelih. Sedanji modeli s posodo za emajl in večna posoda japonskega nerjavnega jekla. Zunanja lupina je lahko plastična in kovinska, prekrita s trajno barvo. Naprave z ogrevalnimi elementi 0,7, 1,3, 2,0 kW so nameščene na različnih modelih. Preprosto je izbrati napravo, ki ustvari majhno obremenitev starega omrežja. Za eno osebo, dovolj vode, se novi del segreva v eni uri. Življenjska doba instalacij ni krajša od 10 let, s pravočasnim čiščenjem in zamenjavo elektrod.

Miniaturni bojler Termex 30Celo majhen kotel je bolj ekonomičen kot grelnik tekoče vode, za katerega je potrebna ločena napeljava. Z vgradnjo kotla se bo kakovost življenja v podeželskem ali podeželskem domu izboljšala. Pri izbiri naprave je potrebno upoštevati stanje električnega omrežja, število uporabnikov. Bolj zmogljiva naprava, hitreje se ogreva voda, porabi enako količino energije.

Pregled kotela Thermex – video