Vsak kupec si prizadeva pridobiti kakovosten, ekonomičen, učinkovit, varen in vzdržljiv grelec. To so infrardeči grelci, katerih rating bo omogočil izbiro primernega modela.

Infrardeči grelci so razvrščeni glede na toplotni element, ki je:

  • Kvarčno cev.
  • Odprite spiralo.
  • TEN.
  • Karbonski grelni elementi.
  • Toplotna izolacijska plošča.

Sodoben trg aparatov za ogrevanje hiše ali koče je nasičen s široko paleto izdelkov. Proizvajalci se ne naveličajo na razvoj in izvajanje novosti, ki omogočajo povečanje funkcionalnosti grelcev. Vodja v tem segmentu je UFO. Ta proizvajalec in prevzame prvo vrstico ocene grelnikov.

Top 10 infrardeči grelniki

Ocena infrardečih grelnikov je sestavljena na podlagi zapletenih statističnih podatkov v spektru priljubljenosti določenega modela med kupci. Že v začetku letošnjega leta se ogrevalniki UFO hitro povečujejo, tako da dosežejo vrh prvih deset.

Torej, top 10 infrardeči grelniki:

Deseto mesto zaseda UFO Alf 3000. Moč tega kremenčevega grelnika je 3 kW. Dovolj je ogrevati prostor do 30 m2. Ima pravokoten pogled (19x108x9 cm), ki vam omogoča ogrevanje velikega prostora. Način namestitve izbere kupec sam (grelnik lahko postavite na nogo ali obešeno na steno).

Deveto mesto pripada Micothermal grelniku ENSA P900G. Moč – 0,95 kW. To je dovolj za segrevanje prostora do 18 m2. Ta vrsta grelnika se je nedavno pojavil kot rezultat plodnega dela inženirjev podjetja. Načelo tega grelnika temelji na prenosu toplote iz izolirnih plošč, prekritih s sljudo. To je zelo varna naprava, ki jo lahko uporabljate tudi v otroški sobi. Glavna lastnost je, da ne opeče kisika. Njegova priljubljenost hitro narašča.

Osmi linija je predstavnik UFO znova z ECO 1800. Ta model kvarčnega grelca, moč grelnega elementa, ki je 1,8 kW. Topijo prostor, ki ne presega 18 m2. Odličen model za uporabo tudi v naravi (dimenzije 16x86x11 cm) od generatorja moči.

Related  Navodila za sestavljanje samih dvižnih garažnih vrat

Sedmo mesto za Mikatečnim infrardečim grelnikom ENSA P750T na steni. Njegova moč se izračuna za ogrevanje majhnih prostorov do 14 m2, in je samo 0,75 kW. To je najbolj ekonomična naprava. Zahvaljujoč estetskemu videzu se zlahka prilega vsakemu notranjosti.

Šesto mesto zaseda kremenov grelec UFO LINE 1800. Zaradi zmogljivosti 1,8 kW lahko toplotno segrevajo 18 m2 območje. Dimenzije – 19h86h9 cm (ta kompaktnost omogoča enostavno transportiranje).

Peta vrstica. Micathermicni grelnik Polaris PMH 1501HUM. Moč grelnega elementa je 1,5 kW. Ogreje do 15 m2 območje. Način montaže – na prostem. Grelnik je opremljen z informacijskim prikazovalnikom, timerjem, termostatom.

Ogljikov ogrevalnik Polaris PKSHČetrta vrstica. Ogljikovega grelnika Polaris PKSH 0508H. Zmogljivost 0,8 kW., Katera je namenjena ogrevanju prostora, katere površina je 20 m2. Način montaže – na prostem.

kvarčni infrardeči grelec UFO Star 3000Zgornji trije odprejo kvarčni infrardeči grelnik UFO Star 3000, ki ima 4 nivoja moči, maksimalna raven je 3 kW. Lahko segreje okoli 30 m2. Dimenzije – 19x108x9 cm. Način namestitve je univerzalen (strop, stena, tla).

 

Video pregled infrardečega grelnika UFO STAR 3000:

Polaris PKSH 0408RCDrugo mesto je dodeljeno ogrevalniku ogljika Polaris PKSH 0408RC. Ima cilindrično obliko. Ta talni grelec je eden največjih učinkovitosti. Samo 0,8 kW. poraba električne energije je ogrevana do 24 m2 območje. Opremljen z zaslonom in daljinskim upravljalnikom.

infrardeči grelec - UFO Eco 2300Prvo mesto. Vodja bonitete najbolj priljubljenih grelnikov Top 10 najbolje infrardeči grelec – UFO Eco 2300. Zasnovan za ogrevanje prostorov, ki je 23 m2 območje. To prispeva k moči grelnega elementa (kremenčevega cevka), ki je največ 2,3 kW. Dimenzije – 16x86x11 cm.

Skozi vse leto, to deset grelniki nikoli pustil na cedilu svoje lastnike, ki so uživali v vikend ali v zasebnih domovih v hladnem delu leta. Zato so te naprave zasluženo prejele pozitivne povratne informacije in ustrezna mesta v bonitetni oceni.

Related  Domači grelniki za dom, vile in garažo

Pregled infrardečih grelnikov za domove in vile, ki niso vključeni v TOP 10

Glede na raziskavo infrardečih grelnikov za dom in vrt top deset niso bili posneti grelniki in katalitskih keramične plošče (grelni element – prilagodljiv grelni element kot grelni kabel) grelniki in odprtim vijačnice. To je posledica dejstva, da so se te naprave pojavile relativno nedavno, izdelek je šel le na trg in začel življenje. Redko se uporabljajo, ker zaradi pomanjkanja priljubljenosti niso prejeli dovolj pregledov.

slika grelcaFilm grelci so inovacija na trgu. So zelo priročni v smislu, da jih je mogoče enostavno prevažati, ne porabite veliko prostora za shranjevanje v toplem delu leta. Dovolj je samo, da ga zavrtite v zvitek. Kar zadeva tehnične značilnosti, obseg moči takšnih grelnikov variira v razponu od 0,4 do 4 kW. Naprave 0,4 kW so dovolj za pokritje 15 m prostora v kratkem časovnem obdobju2. Skladno s tem je močnejši grelec, večja je površina, ki jo lahko segreva. Tip grelca za film je nameščen na steni.

Najbolj priljubljena proizvajalec filma grelnikov je Ballu Industrijska vozila (vzorec BIH-AP-0.8, BIH-AP-1.0, BIH-AP-4.0), ALMAC (IR 5B, IR-16), BiLyuks (B600, B1350).

Katalitski infrardeči grelci imajo videz kovinske plošče, ki je prekrita s polimernim materialom. Grelni element v obliki prožnega termičnega kabla je veliko bolj učinkovit pri dovajanju toplote za običajne tein analoge. Poleg tega je popolnoma varna, ekološka in trajna.

Najbolj priljubljen katalitski grelec je BiLux B1000. Moč – 1 kW. To je dovolj za ogrevanje 20 m2 območje. Dimenzije – 16x150x4 cm. Način vgradnje stene in stropa. Gre za grelnike, ki ne tvorijo kisika.

Prav tako ni prišel v top deset infrardečih grelnikov z odprto spiralo. To je posledica moralnega staranja tehnologije, ker se uporabljajo zelo redko. Takšni grelci niso varni in škodljivi (gorijo kisik). V njihovi prosti prodaji je zelo malo. Odprta spirala ne dopušča pustitve grelnika brez nadzora. Posebno nevarno je za otroke, ki se pogosto lahko poškodujejo z dotikom ogrevane površine grelca.

Related  Plinski grelniki za vikende – izbirna pravila

Video pregled infrardečega grelnika NLP