violaViola, mer kjent som en pansy, er varig og helt upretensiøs i sykepleie. Dens lyse farger vil dekorere enhver blomst hage, så produsentene er veldig ivrige etter å plante denne blomsten. På solrike områder blomstrer floden rikelig, i delvis skygge er blomstene noe mindre. Imidlertid kjøper klare frøplanter hver vår er ganske dyrt, så mange dyrker violaens frøplanter selv. Det bør huskes at anlegget er en toårig plante, og når det blir sådd med frø, vil det blomstre bare i det andre året.

Når plantes viola på frøplanter?

Etter å ha kjøpt flere sacheter med lys bølle, vær oppmerksom på at såingen av denne blomsten utføres om sommeren. Mange uerfarne dyrkere gjør feil i såing av viola om våren, og forventer å få en frodig blomst om sommeren. Dette er en toårig kultur, så det er viktig å vite når man skal plante en viola på frøplanter.

I juni-juli blir et frøbed sådd i blomsterhagen for såing frø av pansies. Frøene er forhåndsbehandlet med vekstakselerator. Frøene er begravet 0,5 cm dypt inn i sporet, sprinkler det med jord uten klumper. Jorden spres forsiktig med vann, prøver å ikke vaske ut såingsstedet. Det er nyttig å begrense sårstedet med liten sagsmuss, som vil holde fuktighet i jorda.

frøplanter av violaEtter 2 uker vises skudd, de må være skyggelagt fra solen med en mørk film, som fjernes etter to uker. I august vokser plantene og det kan plasseres på et fast sted. Fra slik plantemateriale oppnås planter med frodig og lang blomstring, noe som er umulig å oppnå fra en viola dyrket av frø i frøplanter.

Omsorg av en brasilplante, vokst i det åpne bakken, består i å varme det med halm eller lapnika før vinteren. Dette “teppet” vil beskytte plantens rotsystem fra frysing.
I våren blir unge planter fôret med en løsning av kompleks gjødsel to ganger – før knaldannelse og i begynnelsen av blomstringen.

Det er ikke tillatt å bruke fersk gjødsel, da dette provoserer sykdommen “svart ben”.

Dyrking fra frø

I regioner med hardt klima blir planting av frø på frøplanter fra frø den eneste måten å dyrke denne blomsten på.

Kompleksiteten i denne metoden for å dyrke en viola er behovet for å skape en rekke forhold:

  • Ekstra belysning;
  • Overholdelse av temperaturregimet;
  • Valg av optimal jord.

skudd av violaI slutten av februar – tidlig i mars kan du såle violaen på frøplanter hjemme. Pre-frø må være gjennomvåt i en løsning av Zircon, Epin eller EM-1. Dette vil akselerere spiring av frø og gjøre plantene mer resistente mot patogener.

Det optimale underlaget for voksende viola er laget av torv, pH-verdien er 5,5-5,8. I en slik jord trenger du ikke å påføre gjødsel, du trenger å mate plantens frøplanter i fasen av dannelsen av to virkelige blader.

For å få gode frøplanter er en viktig betingelse dannelsen av drenering i beholderen. Så frøene på violaen på plantene over det fuktede substratet og sprinkle dem med et tynt lag av vermikulitt. Før oppkomst er beholderen dekket med en polyetylenfilm eller et glassstykke. Dette vil akselerere spiring av frø. Med jevne mellomrom skal det fjernes for ventilasjon, noe som vil unngå dannelse av sopp i jorda. Hvis du bruker briller til å vokse, må du i hver av dem så 3-4 frø. Etter spiring i et glass forlater den sterkeste og velutviklede spiren, fjern resten.

Når beholder vokser frøplanter, dives violene to ganger:

  1. For første gang planter plantes når to virkelige blader dannes.
  2. Den andre valget tilbys ved 5 ukers alder. For å gjøre dette, bruk individuelle potter, hvis diameter ikke overstiger 10 cm.

Hvis planter dykker inn i store frøplanter, er det viktig å opprettholde en avstand mellom plantene ca 6 cm. For dyrking av frøplanter er ikke-oppvarmede drivhus i hagen området egnet.

Siden såing av violer til frøplanter utføres i torvjord eller tabletter uten gjødsel, blir den første befruktningen gjort etter tre uker.

For å gjøre dette, bruk en hvilken som helst mineralgjødsel, pouring løsning under roten. Videre gjødsling gjentas hver måned. Med vanning må du også være forsiktig. Vann skal rettes under roten, unngår dråper på bladene.

På friluftsområdet plantes voksenplanter i midten av mai, når det ikke forventes refluks frost.

violette frøplanter i en kassettbeholderNår du transplanterer til bunnen av groddedybden på 5 cm, må du helle en håndfull sand som avløp og plante plantene av pansies med jordklods. Avstanden mellom plantasjene skal være ca 10-15 cm. For større planter med store blomster er avstanden mellom buskene 20 cm. Plantene er rikelig vannet under roten og litt skygget i flere dager. Sand vil tillate vann å raskt gå dypt inn i jorden uten å danne stagnasjon. Dette reduserer risikoen for viola “black leg”.

Dette er hovedordningen for voksende pansies. Men hvordan vokser plantene viola sunt, slik at det ikke strekker seg ut i beholderen på vinduskarmen?
Siden såing utføres på et tidlig tidspunkt, må skuddene opplyses, for hvilke vanlige fluorescerende lamper eller fytolampe brukes, som er klassifisert som spesielle belysningsapparater. For en viola er det nødvendig med en lys dag på minst 14 til 16 timer. Vekstregulator Alar begrenser veksten av plantene, men med bakgrunnsbelysning.

Når det gjelder temperaturregimet, er det nødvendig med 18-30 grader varme for å spire frøene. Avvik i begge retninger påvirker spiring av frøene på viola negativt.

Selv om temperaturen økes til 23 grader, får skuddene til violaen å ligge i opptil en måned. Så snart spirer kommer over jorda, bør temperaturen reduseres til 12-15 grader. De voksne plantene på viola tolererer lett lave temperaturer, selv ved 5 grader Celsius, føles det ikke dårlig. Utviklingen i dette tilfellet er noe bremset, men i mangel på lys er plantene mindre strakte.

Video – voksende violas fra frø