avlinger i hagenVekstskifte i hagen er veldig viktig ting, som enhver fan av voksende sommer avlinger godt ha informasjon om at jorda er utarmet med alderen, blir mindre næringsrik og verre og verre hjelper plantene vokser. Det er mange forutsetninger for dette. Hvordan unngå høsten av høsten og gjør hagen din blomstrende og stadig fruktbar? Se detaljene i denne artikkelen.

Les også en artikkel om når du skal plante zucchini i landet!

Hva gir oss en avlinger i hagen?

Hva er nyttig med vekslingFra år til år forverrer patogener i jord og ulike skadedyr kvaliteten på dyrkede avlinger. Hvis plantasjene, som er laget av den elskede kjærligheten til sommerboerne, er praktisk talt uendret og ikke endrer sin plassering, så kommer skadedyret ikke til å forlate sine hjem.

For eksempel, en Colorado beetle som adores poteter. Hvis du ikke veksler planting av poteter hvert år med bete, så vil antallet av Colorado-beetle ikke reduseres. Og selv om du tar mange tiltak for å ødelegge det. I tillegg til Colorado beetle, stagnasjon av jorda provoserer utseendet av patogener av sen rødme, samt kolonisering av larver av andre skadedyr som bor i sengene.

Hvis vi snakker om andre kulturer, fungerer den samme ordningen med dem. Området, som er beplantet med alltid den samme kulturen, vil bare øke antallet av disse skadelige biller som elsker å gjestebud på frukt og røtter. Stå mot en stor insekt – veldig vanskelig, så fra denne faktoren vil lide ikke bare de plantene som er deres favoritt delikatesse, for eksempel, kål, tomater, agurk, selleri, grønne bønner og salat, men også de som er svært sårbare av natur .

Den neste faktoren er det økte innholdet av forurensende stoffer i jorda, som inneholder et system med forskjellige avlinger. Disse sekreter har toksiner ikke bare for de omkringliggende plantene, men også for colina selv, det såkalte rodsystemet av grønnsaker.

For eksempel påvirkes beets og spinat først. Gulrøtter og gresskar er mer stabile, og mais og purre er nesten ikke oppmerksom på giftkolinene.

Beskjæringsrotasjon bidrar til å unngå uttømming av vitaminer i landets jord. Tross alt har hver grønnsak sitt eget sett med stoffer for ernæring, som er innebygd i sine celler fra fødselen: det trengs av anlegget for normal utvikling og vekst.

Naturligvis prøver disse stoffene å trekke ut grønnsaker, bær og frukt fra jorden når deres “kit” slutter. Kål respekterer kalium, hvis du plantet reddik der, vil kaliumreservene reduseres noe langsommere enn kål, så det trenger mindre kalium.

Frøplanlegging

avlinger i forgrunnsområdetFor å rette opp situasjonen med innholdet og mengden av de nødvendige stoffene i jorda, er det bare nødvendig å observere den riktige rekkefølgen av avlingene, og også å plante dem på stedet fra år til år i ønsket rekkefølge. Dette kalles veksling og representerer en hel jordbruksvitenskap. Å gå dypt inn i den vitenskapelige jungelen er ikke verdt det, det er nok å observere flere regler og, selvfølgelig, følge en god plan for såing.

Deretter plant eller planlegg avlinger planlegging med følgende regler:

 1. På samme sted kan man ikke plante den samme kulturen i flere påfølgende år. Det samme gjelder de plantene som er “slektninger”, siden de har et sett med vanlige skadedyr, og viser også den samme reaksjonen på mengden giftige stoffer som vil frigjøre colin. Naturligvis tar de fra jorda den samme sammensetningen og et sett med stoffer som er nødvendige for vekst. Alle sommerenes innbyggere som ikke overholder denne regelen, kan komme til den konklusjon at deres jord vil ikke være fruktbar i det hele tatt, og vil bli fullstendig oppbrukt når det gjelder forsyningsreserven. Vi må ta en ny jord til området og gjødsle den igjen, som selvfølgelig flyr inn i en stor krone for elskere av hage- og grønnsakspotens.
 2. Overholdelse av en viss pause, hvorpå området skal hvile fra en bestemt avling plantet på den. Resten er 2 år. Mens mange gartnere si 1 år kan være nok hvis lyset ble plantet vekster som salat og selleri, men likevel ikke nok for et år med full gjenoppretting av næringsstoffer og sporstoffer i jord. Noen planter vil bedre gi en høst hvis du forlenger hvileperioden. For eksempel, gulrot, agurk og persille – det er 4 år, og det anbefales å plante kål hvert 7. år til innhøstingen var ganske ambisiøs. Kål, samt jordbær, den mest lunefull del av hagen plott.
 3. Egenskapene til planter er vanskelige å overvurdere, siden ikke mange sommerboende mistenker det de tar ikke bare næringsstoffer fra jorden, men beriker også den med deres nyttige sammensetning som er innlemmet i rotsystemet i utgangspunktet. Dermed, hvis du skifter alternativer på riktig måte, sparer du ikke bare nødvendig lager av mikroelementer for en gitt plante, men forbedrer også jordens sammensetning og struktur for følgende avlinger. Samtidig uten å gjøre nesten ingen prosedyrer for dette. For eksempel løsner belgfrukter godt bakken og bringer det inn i mange mineraler. Plante melon og bokhvete vil bidra til å mette jorda med kalsium. Hvis du planter tettgress på sidene av nettstedet ditt, gir du planter med fosfor, erstatter ugresset med tobakk – øk kaliumnivået i jorda. Og hvis du bruker som en profylakse mellom kulturer plantingen av dioecious nettles, vil jorden din bli beriket med jern, noe som er nyttig for veksten av mange nyttige vegetabilske avlinger. Hvis du følger disse reglene, kan du enkelt planlegge planting av planter i lang tid for å nøyaktig forstå deres fordeler når det gjelder høsting.
 4. Det er obligatorisk å bruke kompost etter høsting, da dette hjelper jorda til å skaffe seg et mer friskt og sunt utseende. Det er som en topp dressing for innendørs planter, de blomstene som husmødrene dine omsorgsfulle henter på vinduskarmen. Hvis du legger til kompostanlegget er nevnt ovenfor, i tillegg til nye mikronæringsstoffer som vil komme med vekst og utvikling av databanen, får du også en universell gjødsel, noe som forbedrer beskjære selv i de årene når jorda ser ut til å være på vikende front.
 5. Ikke glem også at fjerne skadedyr fra stedet og dermed Du kan øke beskjæringen ved å plante de plantene som skremmer bort bugs og forhindre at larver utvikler seg fritt i hagen. For eksempel kan en sky av bladlus ødelegges ved å plante hvitløk eller tobakk rundt på stedet. Og Colorado beetle er redd for timian. Således planting disse plantene, kan du helt utvise skadedyr fra stedet og rengjør det for planting i de følgende årene.
 6. Og den siste regelen er overholdelse av en viss underordnethet blant planter. Forbruker mat fra bakken grønnsaker på forskjellige måter, og derfor er det bedre å ikke plante en rekke svært krevende avlinger en etter en. Det er best å plante lett belgfrukter på hagen eller sette et stort lag av gjødsel etter så store avlinger, som poteter, rødbeter, gulrøtter og kål.

Overholdelse av disse reglene vil hjelpe jorda til å endre systematisk, og ikke ensidig, og for å øke konsentrasjonen av visse typer næringsstoffer, vil landsbyboeren bare ha behov for nøye å overvåke og holde oversikt over avlingene.

En annen ekstra bonus i den årlige rotasjonen av planter er den konstante kampen mot ugress. Svøpet av alle sommerboerne kan enkelt og enkelt fjernes fra hagen sin hvis de plantes ufølsomt mot gressplanter, som hvitløk, løk, gulrøtter og persille. De skal plantes etter tunge avlinger, for eksempel etter poteter eller erter. Sistnevnte gir svært få ugress, siden de ikke er helt følsomme overfor denne typen gress.

Related  Dyrking av agurker på vinduskarmen om vinteren

Planteordning: din personlige avlingeringsdagbok

De ovennevnte regler er veldig bra for studiet av teorien om vekstskifte, men mange hyttefolk, som først møtt med full last på sine hager kanskje ikke har tid til å fullt utforske vitenskapen om vekstskifte, og forstå innholdet av plantene på landingsplassen. For å gjøre dette, agronomer utgjør spesielle lister, lister eller tabeller, som viser hva avlinger bør plantes i første omgang, som i den andre og deretter, i den generelle prioritering rekkefølge. La oss se nærmere på de mest kjente vekslingssystemene.

kål

kål i hagenKål er den mest komplekse grønnsaken, da det ikke bare ofte er “syk”, men samler også rundt seg et stort antall skadedyr. Enhver gartner kan lett svare på spørsmålet: hva kan plantes etter kål? Alt annet enn kål!

Selv andre arter av denne planten kan nedbryte jordens næringsmiddelkompleks veldig enkelt. Dette er et ekstremt alternativ, og selvfølgelig etter denne planten må du lage kompostgjødsel i jorda.

Som forgjenger planter, rutabaga og rop er utmerket, da denne gruppen ikke er preget av et “sett” av skadelige biller, som ikke bryr seg om å spise deilige grønnsaker. Etter kålblad er løk eller hvitløk best egnet, men det er mulig å plante gulrøtter, poteter, rødbeter, tomater. Kål tolererer ikke nabolaget av en tomat og bønner med persille. Hva kan plantes foran kål slik at jorda var tilstrekkelig rik på vitamin-mineralsk lag for vår lunefull grønnsak.

Kålen vokser bemerkelsesverdig etter høsting av reddik, agurk og gulrot avlinger, samt etter erter og løk familiemedlemmer. Den tidligere avlingen av årlige gress, som facelia eller voldtekt, er også utmerket.

Hvitløk eller løk

løk avlingHvitløkskultur er mindre krevende enn kål, men det, som en bue ikke kan plantes på samme sted. Når du bruker hvitløkstjenester, må du bytte den med andre grønnsaker. Det beste alternativet for å plante grønnsaker etter hvitløk vil være poteter, en rekke tidlig modne passer perfekt. Ganske egnet er også tomater, samt representanter for belgfrukter eller kål med agurker.

Fine etter hvitløk, selvfølgelig, å plante årlige urter, gjenopprette landet til etterfølgende avlinger og fylle reserve av mineraler. Og phytoncides, stoffer som slippes ut av hvitløk ved hjelp av sitt rotsystem, vil bidra til å ødelegge ugress og forhindre sen hud fra nærliggende kulturer.

Til slike årlige gress, som perfekt vil gå etter hvitløkssengene, er det bemerkelsesverdig: sennep, phacelia, noen varianter av grønne erter, samt canola og rug.

Så kan du plante løkene? Som hvitløk, stiger den perfekt etter høsting av belgfrukter, poteter og gulrøtter.

agurker

agurk sengEn annen ikke mindre krevende vegetabilsk avling er agurk sammen med kål, slik at bakken foran dem vanligvis er krydret med organisk kompost og nitrogenholdig topp dressing. Ikke nok har blitt studert hvor mye nitrogen som trengs for agurker, men nitrogen er generelt nyttig for enhver plante, som høy for en ku. Derfor, for et godt urte, og spesielt agurker, er det nødvendig å dryss et pulver som beriker jorda med dette stoffet, ganske sjenerøst.

Related  Hvordan vokse purreplanter: fra såing til høsting

Hva skal plantes etter agurk for neste år? Du må være oppmerksom på noe lettere, for eksempel på rødbeter, roser, gulrøtter, persille eller selleri. Det er strengt forbudt å plante på en seng etter kålen, som trenger en veldig fruktbar jord. Etter agurker er jorda nesten helt tømt, faktisk, så vel som etter selve kålen.

For å forbedre jordens sammensetning etter agurkfamilien er det bedre å plante belgfrukter, så vel som tomater, mais og salat.

Ikke gi inn den feilaktige oppfatningen at du heller en bøtte med kompost på sengen, du kan gjøre jorda fruktbar. Det blir fruktbart over tid på grunn av at det kombinerer et bestemt sett med næringsstoffer og andre nyttige sporstoffer.

Det er best å observere riktig beskjæringsrotasjon enn å kontinuerlig støtte jorden med gjødsel og bare. Dette vil føre til at jorda vil slutte å være i live, og som offer for en plastikkirurgi, vil hele tiden vente på en ny dose braces.

jordbær

høyt utbytte av jordbærEn annen krevende nå berry representant for land hytter er jordbær. Dette bær drikke alle saft fra jorda så mye at etter hennes transplantasjon (hvert 4. år), jorda så grundig gjødslet det organisk gjødsel og mineral dressing, laget av kompost noen ganger når fem centimeter. Dette skal gjøres om høsten, etter at hele hagen har blitt grundig fordøyd og alle nødvendige tilsetninger blitt gjort.

Jordbær er veldig glad i nitrogen, så etter at det er nødvendig å plante de avlingene som beriker jorda med bare en slik kjemikalie. Disse er bønner, erter og bønner, de tildeler den største mengden av dette stoffet ved deres rotsystem.

Også, etter jordbær bush er et stort antall av skadedyr, og hvitløk vil hjelpe hyttefolk her: det er ikke bare rense jord av de resterende snegler som liker å kose seg med jordbær, men også vil bidra til å kjøpe en spesiell Phytoncidal jordegenskaper. Jorden din vil bli mindre blomstrende og vondt. Det er ekstremt viktig å observere planting av bringebær, som en bær-lignende bær. Disse søte fruktene har vanlige skadedyr, så det er bedre å ikke plante dem sammen.

Det beste alternativet er virkelig å få på plass en jordbærplanter blomster: peoner, påskeliljer eller fioler å kjøpe aksjen på bakken mineral, som ble fullstendig tapt under veksten av jordbær.

poteter

potetavling

Den tyngste og tette avlingen blant grønnsaker suger mye fosfor og kalium fra jorda, slik at jorden vil mangle disse mikroelementene. Replenish disse kostnadene kan være ved hjelp av mineraler, og du kan gjøre enklere og plante området med årlige urter, som allokerer disse stoffene til deres rotsystem.

De nødvendige årlige gressene inkluderer:

 • Datura-gress;
 • sennep;
 • erter;
 • voldtekt;
 • rug;
 • Phacelia.

Hvis du helt fjerner potetkulturen fra stedet, er det ikke mulig, så prøv å plante et gresskar ved siden av det, det bringer inn bare de svært nødvendige mineralene som kreves for å dyrke potetkulturen på riktig nivå. Husk at den andre avlingen vil være mye mindre enn den første, det kan påvirke selv størrelsen på grønnsakene.

Etter poteter, er det bedre å ikke plante tomater, eggplanter og alle nightshade avlinger. Før potetene er det best å plante et gresskar, courgette, agurk, kål eller løk.

tomater

tomat høstingTomater vil også være ganske en lunefull kultur og etter dem er det bedre å ikke plante eggplant poteter og paprika. Etter de kongelige tomatene, som med potetene, er det nødvendig å plante urter-ettåringer, fylle jorden med ulike manglende nyttige vitaminer og mikroelementer. Hvis dette ikke kan gjøres, vil bønner, erter og bønner være gode.

Etter hvilke avlinger er det bedre å plante tomater? Selvfølgelig, etter poteter og gulrøtter. Utmerket vil føle seg etter tomater og courgette, gresskar, gulrøtter, rødbeter og en grønn salat. Gulrøtter oppfører seg bedre, selvfølgelig, fordi en tomat er den lille grønnsaken, hvorpå gulrøtter kan plantes helt fryktløs.

bete

korrekt bete plantingRødbete er den mest upretensiøse vegetabilske avlingen, så etter det kan du plante nesten alle grønnsaker, og for denne poteter, er tomater og annen natteliv perfekt.

Gjødsel i jorda har fortsatt å lage og skikkelig mate jorda med torv. Etter rødbeter er det også en god høst i hvitløk, løk og gulrøtter.

gulrøtter

store gulrøtterGjennomsnittlig på capriciousness grønnsak, som trenger en sterk og sterk skulder. Derfor vil gode forgjengere av gulrøtter være: rødbeter, tomater, agurker og kål. Gulrøtter på den ene siden er en aktiv grønnsak, og på den annen side er det ganske avhengig. Den trenger spesiell mineral gjødsel, men den har en ganske lett vegetabilsk karakter. Gulrøtter kan vokse på helt forskjellige steder på nettstedet ditt.

Er det mulig å plante gulrøtter etter løk? Her er det den “sterke” forgjengeren eller til og med en nabo som vil hjelpe gulrøtter og vokse en god grønnsak. Løk secrete spesielle stoffer som bidrar til å avvise ticken, som ofte avgjør på gulrottsenger. Derfor er et par som gulrøtter og løk den perfekte kombinasjonen.

Hva å plante etter gulrøtter? Etter det kan du plante på sengen av noen grønnsaker, unntatt poteter og kål.

pepper

pepper modnerPepper er relatert til de grønnsaksrepresentanter hvis rottersystem lever best i jordens øvre lag, hvor det føles best, så etter det er det godt å plante grønnsaker som har lengre og dypere røtter. Dette er primært løk, hvitløk, agurker, bønner og andre grønnsaker. Dette inkluderer noen rotavlinger, for eksempel rødbeter, gulrøtter, reddiker eller radiser.

Etter hvilke avlinger er det bedre å plante pepper? Etter noen, unntatt poteter og kål.

erter

modne erterNesten den ideelle forgjengeren for halvparten av hagen er erter. Det vil berike jorda med nitrogen, men det vil også bidra til veksten av andre grønnsaker. Hva skal du plante etter erten for neste år? Denne grønnsaken melder også jorda med kalium og fosfor, derfor tomater, poteter, eggplanter, paprika, rødbeter, meloner, kucus og så videre helt fint etter det.

Related  Hvordan vokse kjendiser på nettstedet ditt

Den eneste ulempen med erter er følsomheten for soppsykdom. Roten begynner å rote med en rikelig mengde vann, slik at det ikke kan helles erter i noe tilfelle. Etter det er jorden helt uegnet til planting av andre bønner, som også kan bli edru. Alt dette er fordi tvister forblir i bakken i fem til seks år.

veksling av planting grønnsakerFor å samle all kunnskapen klart, kan du lage et spesielt bord med vekslende grønnsaker i hagen eller avlinger, noe som vil bidra til å visuelt evaluere de kulturer som lever godt sammen på rotasjon. Tvert imot, plasserer alle de grønnsakene som er uønskede for planting i fremtidige årstider. Du kan også bringe all din kunnskap i rekkefølge og lage en annen liste. Komplisert det virker bare ved første øyekast – du må lage et annet bord: “Hva så plantet i hagen.”

Kulturer av “naboer” og “fiender”

utbytte med riktig nabolagEt annet viktig tema når planting og etablering av avlinger i hagen er reglene i nabolandene. Mange hagenes innbyggere har en klar innflytelse på hverandre, noe som kan være bra eller dårlig. For å unngå feil i denne forbindelse og få en god og rikelig høst, må du mestre reglene for riktig planting av “venner og fiender” kulturer.

Alt dette avhenger av rotsystemet som er tilstede i hver plante, fordi giftstoffer som slippes ut i jorden, kan enten organisere beskyttelse av nærliggende grønnsaker fra problemer, eller tiltrekke seg dem, og dermed forkorte livet til nabolandene.

Godt tolererte fellesplantinger er følgende vegetabilske avlinger:

 1. Poteter, bønner, kål, mais, spinat, aubergine, pepperrot, gulrøtter, reddik, dill, salat. Alle disse plantene bringe uvurderlig poteter, drenering overflødig vann fra jorda, og løk og hvitløk som er i nærheten vil bygge rotgrønnsaker vil beskytte mot tørråte, noe som kan påvirke denne kulturen.
 2. Hvitløk vil ha en positiv effekt på mange naboer rundt hagen, som er plantet ved siden av den. Det er best å se på dacha-området tandem hvitløk og jordbær, da disse to kulturer fordeler hverandre gjensidig. Hvitløk hjelper jordbærene kvitte seg med skadedyr og sykdommer, og den røde bæren hjelper hvitløk til å få større utbytte. På samme måte vil hvitløkens pære bli større hvis gulrøtter vokser i nærheten.
 3. Ved siden av agurker er det bedre å plante fennikel og mais, som beriker jorda med mikroelementer.
 4. Utmerkede naboer for gulrøtter vil være erter, og for erter vil den beste naboen være poteter, tomater eller aubergine.
 5. Vi bør også sies om blomstene, nabo med mange vegetabilske avlinger som gladioler, nelliker og roser, som vil hjelpe ikke bare å berike jorda av vitamin og mineral kompleks, men også for å beskytte grønnsaker fra skadedyr.

Kulturer som absolutt ikke kan komme sammen med hverandre:

 1. Nøtter møtes nesten ikke sammen med noen, siden de undertrykker rotsystemet i de fleste grønnsaker, fremhever yuglon i jorda.
 2. En fattig nabo for vegetabilske avlinger er også malurt og belgfrukter plantet samtidig.
 3. Fennikel generelt er i hagen persona non-grata, fordi med alle kulturer føler seg dårlig. Det er bedre å plante det separat fra andre og ved siden av en liten blomsterbed eller busk.
 4. Dårlig vokser sammen slike avlinger som poteter, agurker, tomater og jordbær.
 5. Eggplanter og tomater tolererer vanligvis ikke andre representanter for nattehade. Derfor, hvis du tør å plante en rekke paprika, da begge vil utvikle seg dårlig.
 6. Bad nabolaget vil også ha et par av kål og jordbær, som det tidligere er den mest krevende av alle forstads vegetabilske avlinger, og den andre en omgir seg med et stort antall av skadedyr som kan skade kål rotsystem.

omsorg for grønnsaker i sengerEtter å ha husket disse reglene, kan sommeren bosatt fortsatt eksperimentere på sitt nettsted. Fordi det skjer at et stort nabolag kan være skadelig, og en liten del av “kommunikasjon” ikke påvirker veksten av andre kulturer i det hele tatt.

For eksempel, vendelrot ryllik eller nesle, plantet i en liten mengde på kanten av en seng, påvirker ikke utbyttet av grønnsakavlinger, tvert imot, til og med hjelpe dem, berikende jord nødvendige stoffer, og sporelementer.

Således kan enhver gartner mestre et slikt konsept som en veksling, og i praksis praktisere det med såing i sommerhuset i mange år. Dette vil bidra til å beskytte jorda mot tap av alle nyttige stoffer, og hjelpe planter med hjelp av naturens krefter for å opprettholde en normal balanse. I dette tilfellet trenger ikke landsbyboeren å bruke penger på ulike gjødsling, siden gjødsel av stedet vil gå naturlig.