brokkoli utendørsSvært lik blomkål, er brokkoli høyt verdsatt for lavt kaloriinnhold, nyttige egenskaper og fantastisk smak. Som hovedgrønnsakshage er det valgt av mange moderne sommerboere, siden brokkoli, voksende og pleie på det åpne bakken, som ikke er veldig vanskelig, gir en god høst, selv i regioner med korte og kalde somre.

Det er to hovedmetoder for å plante brokkoliekål:

  • ubrukt (fra frø);
  • frøplante.

Hver metode har sine egne fordeler og er egnet for voksende brokkoli i forstadsområdet og grønnsakshagen.

Vokser fra frøplanter

Broccoli frøplanter klar for plantingVoksende kålbrokkoli i det åpne fra frøplanter er den mest praktiske og vanlige måten som lar deg forutse mengden høst og spare så mange planter som mulig.

Frøpreparasjon for voksende frøplanter begynner tidlig på våren. For å få gode og høyverdige frøplanter, sorteres frøene og velger bare store og ubeskadigede prøver. De blir sådd i esker som er fylt med et nøytral eller litt alkalisk substrat.

Jorden for å så frø må være løs og vannpermeabel, slik at dreneringsmaterialet plasseres på bunnen av boksene.

Frø legges i bakken i en avstand på 2-3 cm fra hverandre til grunne spor. Før utseendet på de første skuddene, skal temperaturen i luften i planten hvor plantene dyrkes, ikke være under + 20 ° C, etter spiring av plantene kan det reduseres til +10 ° C.

spiked brokkoliplanter

Broccoliplanter utvikler seg raskt, så om to uker må de dives. Det er best å plukke i små torvgryter, som med utbruddet av varme, sammen med unge planter, kan plantes i bakken.

planting av frøplanterVanligvis er brokkoliplanter plantet på sengen ikke tidligere enn en måned etter såing frø, når kål vises 5-6 blader. Plante brokkoli i bakken i forstedene, så vel som i andre regioner med kaldt klima, produseres ikke tidligere enn mai og bare i en varm oppvarmet av solens jord.

Related  Bladlus på roser – hvor fort å bli kvitt?

Teknologi for å vokse brokkoli fra frø

primer for brokkoliFor å ikke bry deg med esker og frøplanter, kan du vokse brokkoli på en seng fra frø. Frøene blir som regel plantet i jorden til en dybde på 2-3 cm i slutten av april. At de første sprutene av brokkoli dukket opp så raskt som mulig, bør du være fuktig når du planter frø.

brokkoli vokser utendørsVoksende brokkoli i det åpne bakken i Urals, samt i andre regioner med en kjølig og kort sommer, skal kun produseres ved hjelp av kaldt-resistente og tidlige kålavlinger. Bruk av sen-modnesorter i disse områdene vil være upassende, siden kål ikke har tid til å modnes. Plante brokkoli frø i den åpne jorden i kalde områder kan ikke være tidligere enn mai.

Funksjoner av omsorg for brokkoli

Å vokse og bry seg om brokkoli i det åpne bakken, adskiller seg ikke fra dyrking av andre kålavlinger, og kan hver sommer bosette seg. Brokkoliekål er en av de upretensiøse plantene. For å gjøre planten fornøyd med sin rikelig høst, skal jorda i hagen med brokkoli regelmessig løsnes, og kål i seg selv – befrukt og vann.

vanning

vanning brokkoliBrokkoli bør vannes minst en gang i uken. Til kål har vokst saftig og stor, må du ikke bare vanne plantens røtter, men også rikelig spraye bladene.

Ekstra befruktning

tett leder av brokkoliFor å gjøre brokkoliekål fornøyd med en generøs innhøsting, må den mates tre ganger per sesong. Første gang – 2 uker etter planting av frøplanter i hagen. I dette tilfellet brukes organisk gjødsel (for eksempel kyllinggjødsel eller mullein) som gjødsel.

Neste topp dressing gjøres ved hjelp av saltpeter noen uker etter den første. Den tredje befruktningen med fosforkaliumgjødsel utføres under utseendet av de første blomsterstandene.

Related  Kål romanesco – dyrking og grooming

Skadedyr og sykdommer

krever behandling av brokkoliVokser og omsorg for brokkoli utendørs er noen ganger komplisert av skadedyr og sykdommer som kan bli utsatt for denne typen kål. De viktigste skadedyrene av brokkoli kan være:

  • snegler;
  • butterfly-kål sommerfugl;
  • kål flyr;
  • bladlus.

Frøplanter, blader og blomstrer kan infisere slike sykdommer som køl, svart ben, rot, mosaikk, peronosporose.

Spesielle kjemikalier brukes til å bekjempe skadedyr. I tilfelle av brokkoli sykdommer, blir syke eksemplarer fra hagen fjernet, og sunn blomstrer behandles med spesielle løsninger.

høsting

blomstrer av brokkoliKlipp brokkolihodene skal være grønne, uten å vente på utseendet på gule blomster. Hvis brokkoli i det åpne bakken har blomstret, blir det uegnet til å spise. Det er bedre å ikke kutte av hodene og la dem ligge på sengen for å motta frø.

Ikke slett brokkoli ut av bakken etter å ha klippet hodet. Brokkoli fra laterale bihule vokser veldig raskt skudd, hvorfra du kan få en annen avling.

brokkoli høstPresentert fotografier av voksende brokkoli i det åpne feltet viser at ved vanlig vanning og overholdelse av de grunnleggende omsorgsreglerne, vil hver sommerboer kunne motta en sjenerøs og høyverdig høst av slik nyttig og deilig kål.

Video om brokkoli planting i det åpne bakken