Duft av krøllet persilleHistorien om kjennskap til en person med denne kulturen begynner i Middelhavslandene og går tilbake til epoken med bygging av pyramidene og gamle Hellas. Den største anerkjennelsen av persille fortjente senere romerne, som introduserte det krydrede gresset til resten av europeerne. Det latinske navnet på persille, Petroselinum crispum, kan sannsynligvis oversettes som krøllete, vokser på selleri steiner. Dette indikerer likheten av kulturer, men betyr ikke at i det gamle Roma kunne du se moderne krøllet persille, som er kjent for gartnere rundt om i verden.

Variety av persille på diskenVille planter, som fremdeles finnes i hele Europa, i den europeiske delen av Russland og i Nordkaukasus, har flate blad med en skrå kant. En slik art kalles fortsatt italiensk persille, og neapolitanum legges til artens hovednavn. Den yngste persille, roten, har et prefekt tuberosum, og europeerne foretrekker å kalle slike varianter Hamburg.

Krøllete persille, med en karakteristisk bladform, danner tette grønne hatter over sengene med en høyde på 15 til 40 cm, kalles Petroselinium Crispum var. Crispum.

I Russland oppstod denne sorten relativt nylig, men i Europa er det krøllet persille som er palmetreet blant de listede beslektede artene.

Hvordan ser persille ut på bildet

Voksende krøllet persilleInteressant, årsaken til spredningen av krøllet krydret gress, for eksempel i Storbritannia, er egentlig ikke spektakulær løvverk eller nydelig smak. Til og med i middelalderen ble planter med jevn løv plantet på sengene, først og fremst var de redd på grunn av likheten til den farlige planten Aethusa Cynapium eller hjørnetann persille, som var rikelig overalt.

Normal og krøllet persilleFor å forstå hva krøllete persille ser ut, må du bare se på bildet som viser begge løvrike arter i nærheten. En slik plante kan ikke forveksles med noen kulturelle eller ville slektninger. I vanlig hagen persille har de nedre bladene som danner en basal rosett en trekantet form, stumpe serrated ender og en jevn bladplate av en mørk grønn fargetone.

Det grønne av krøllet persille er mer avrundet og utskåret. Tennene, som er tydelig synlige på unge planter, er også avrundet, og bladplaten kjøper en markert bølgende form som den vokser. De resterende tegn på beslektede former er nesten identiske. Det er sant at tvister mellom kokker og gartnere om dyder og svakheter i krøllet og italiensk persille ikke har gått ned i flere århundrer.

De som foretrekker varianter med bølgete bladformer, snakker om plantens større ornamentalitet og dets upretensiøsitet:

  • Krøllete persille grovt vokser i det åpne bakken og i drivhusene.
  • På grunn av bølgepappplaten, mister kulturen mindre fuktighet i varme, tørre dager.

Derfor, når vokser persille hjemme, anbefaler erfarne gartnere å velge nøyaktig krøllete varianter:

  • Frøhøns persille med jevn løvverk kan glede den lyse aromaen som er bærekraftig i både løvverk og dets røtter.
  • Lukten av persille forblir etter varmebehandling, som ikke er typisk for krøllete variasjonen.

Utmerket dekorasjon av retterKrøllet løvverk, med tilstrekkelig vanning, som har en mykere og saftig konsistens, blir brukt frisk. Hakkede løvverk er bra som krydder for mange retter, det brukes til å lage juice, puree og sauser, og også tørket.

Hvordan plante og vokse persille krøllete i det åpne feltet?

Åpne patch av persilleFør planting persille, i høst de forbereder et sted for fremtidige senger. Å høste den spektakulære grønne neste sesong var vennlig og rikelig, er det bedre å bryte plantasjen av persille på et nettsted, der det tidligere dyrket kål, agurk eller andre typer gresskar, poteter, aubergine eller tomater. Hvis du plantet den krøllete persille i stedet for relaterte planter, kan du ufrivillig redusere utbyttet, fordi det i jorden kan forbli patogener som er farlige for sykdoms- og larverkulturen.

Hvordan, voksende persille, lag senger for denne kulturen?

  • Om vinteren blir området gravd, mens det innføres humus, pereprevshy kompost eller gjødsel.
  • Og om våren, når snøen kommer ned, må jorden løsnes, kombinere denne prosessen med tilsetning av mineralske tilsetningsstoffer.

Tett spirende frø av krøllet persille før vårplantningen vaskes i varmt vann og forlater for hevelse i 18 timer. Siden kulturen har god frostmotstand, er det mulig å så frø på det åpne bakken fra andre halvdel av april. Så den samme krøllede persilleen kan være til august. Og under vinteren tørkes frøene i bakken til november, med forventning om at skudd og saftige greener vil dukke opp tidlig på våren.

Grover med en dybde på 0,6-1,2 cm er laget i en avstand på 7-10 cm fra hverandre, frøene senkes i samme avstand til bakken. På det åpne bakken i ett hull kan du så 2-3 frø for senere å tynne plantingen og velge de sterkeste spirene. Etter at persille ble plantet, ble sengene forsiktig vannet for å ikke vaske jord og mulch. Hvis våren er langvarig, og faren for frysing ikke er over, er det bedre å dekke sengene med en film.

Tørre frø vil stige bare etter 2-3 uker, og spire vil være fornøyd med spirer en uke tidligere.

Skudd av persille krøllete for andre årBladsorter av persille kan bli sådd i løpet av sommeren til slutten av juli. For dannelsen av grønn masse krøllet persille to ganger i sommerperioden er det matet med en gjødsel som inneholder nitrogen. For eksempel bør saltpeter per meter barmhjertighet være fra 50 til 60 gram. Vi bør ikke glemme vanningsanlegg. For å hindre at løvet brenner, er det bedre å vanne sengene bedre om kvelden.

De første greenene kan kuttes allerede i juli, og samle opp til det kaldeste. På bildet kan du se hva persille ser ut som neste år. I denne sesongen vil krøllet persille lette den tykke løvhetten i april eller tidlig i mai.

Voksende persille i hjemmet

Grønn persille krøllete er klar til brukBruk ferske grønnsaker ikke bare i den varme årstiden, men året rundt er det mulig hvis den krøllede persilleen er plantet i en leilighet, på en vinduskarpe, på en balkong eller en loggia. I så fall utføres såingen i februar, slik at de voksende spirene blir sterkere når lysendagen forlenges.

Voksende persille i potterFrøene er for-dyppet og sådd i jorda, bestående av to deler av hagen og tatt på en del av sand, torv og humus. Videre dyrking av persille hjemme nesten sammenfaller med landbruksmaskiner i det åpne feltet. Spesiell oppmerksomhet bør utvises til vanning, da fuktighet i en begrenset mengde jord mister raskere.

Heklet persille kommer oppForenkle kvitteringen av krøllete greener, hvis du bruker for å tvinge årlige røtter av persille. Hvordan plante persille på denne måten? På høsten blir årlige rhizomer utgravet og transplantert i dype potter med et 2 cm lag av drenering og en løs næringsjordblanding. Før planting av persille, kan røttene bli behandlet med et vekststimulerende middel, som aktiverer veksten og bringer greenness nærmere.

For å vokse på vinduskarmen, velg til og med store røtter med sunne apikale knopper, som, når de fylles, forblir over jordens nivå.

Krøllete persille i en krukkeNoen ganger er det anbefalt å plante rosene av persille nesten tett. Dette vil få mye løvverk, men raskt depleterer og strøk og jord. Derfor, i dette tilfellet, kan du ikke gjøre uten vanlig fôring. Vokser hjemme, krøllet persille, hvis det blir vannet i tid og noen ganger befruktet, etter en og en halv måned gir en tett løvdeksel, klar til å kutte og spise.

Hemmeligheter for voksende persille – video

https://www.youtube.com/watch?v=6qpaW_6XanQ