majsgröt i en multivariatMänniskor som följer sin figur, försöker att äta kalorierätter. Överraskande god majsgröt i multivarken har blivit för många en livränta i kampen mot överskott av kilo. Det innehåller trots allt färre kalorier än havregryn, ärter eller linser. I stället är croupen rik på värdefulla element för kroppen.

Långt sedan majs kallades dronning av fält, men i XXI-talet kan det med rätta kallas drottningen av kostnäring. Smaka på en majsgröt kokad i en multivark, det är lätt att kontrollera din vikt. Även en liten mängd produkt ger en känsla av mättnad, som varar i flera timmar. Dessutom har det en fördelaktig effekt på matsmältningssystemet, vilket är viktigt för att upprätthålla en diet. Vad är den särdrag att göra sådan gröt? Tänk på detta med exempel på flera enkla recept.

Dietgröt och multivarka

multivarkaUnder många år kokades måltider med lågt kaloriinnehåll i “extrema” förhållanden. För att få stekpannor, grönsaksgryta eller gröt måste du komma med olika anpassningar. Idag har många en modern mirakel gryta.

Att laga majsgröt i en multivark Redmond är bara ett nöje. Det viktigaste är att använda lämpliga lägen:

 • “Gröt”;
 • “Pilaff”;
 • “Släckning”;
 • “Värme”;
 • “Det är varmt.”

Därefter är det nödvändigt att ställa in optimal tillagningstid för gröt från 30 till 50 minuter. Resultatet är en utmärkt kaloriprodukt som innehåller många användbara element.

För att säkerställa att gröt inte blir en tjock klump, är det nödvändigt att korrekt beräkna andelen spannmål och vätska innan den laddas i multivarket.

Enkla recept av aptitretande gröt för en god kost

steg för att laga majsgrötVissa landladies gillar inte att laga majsgröt för diet. För det här är det nödvändigt att hitta en kastrull med en tjock botten, rör inte bort från den i en minut och ständigt rör om. Och när gröt är tillagad måste den vara insvept för att insistera. En hel ritual som tar mycket ansträngning och tid. En annan sak är att laga majsgröt i en multivariat och få mycket trevliga stunder. Det viktigaste är att använda de ursprungliga recepten på denna kalorimat. Låt oss överväga några varianter.

Related  Läckra och snabba recept för att laga kyckling med honung och senap i ugnen

Klassisk gröt på vattnet

majsgröt på vattnetAtt förbereda majsgröt på vattnet i en multivark är verkligen inte svårt. För att göra detta, ta följande ingredienser:

 • majsgrönsaker;
 • smör;
 • salt;
 • vatten.

Att gröt visade sig vara slät, det var önskvärt att hälla 1 del groats med 3 vattenmått.

Förberedelseprocessen består av följande operationer:

 1. Cornflingor tvättas noggrant med vatten flera gånger.skölj rumpan
 2. Häll det i en mirakel gryta och häll den nödvändiga mängden vätska.fylla upp groats i multivarken
 3. På multivarken väljer och kör programmet “Kasha”. Tiden är normalt inställd automatiskt.grötläge
 4. När maträtten är förberedd smakas den.

För att få mashedgrödet lämnas den i multivarket i ytterligare 15 minuter. Du kan även köra programmet “Uppvärmning”.

Skålen serveras som ett anbudsgarnering för färska grönsaker, kokt kött eller svamp. vi serverar till bordetFläktar av sötsaker föredrar att komplettera den med torkade frukter, russin eller helt enkelt socker. I vilket fall som helst är det en kost och användbar produkt.

Användbar gröt på mjölk

spannmål i mjölkVissa barn gillar inte att äta olika sorters gröt. Föräldrarna måste listigt få dem att äta hälsosam mat. Men kokad i multivarka majsgröt på mjölk har länge varit en favoriträtt av unga gourmeter. Att svetsa det nog att ta en enkel uppsättning produkter:

 • spannmål (majs);
 • mjölk (ko eller get);
 • smör (krämig);
 • vatten (renat);
 • salt;
 • socker.

läckra majsgröt på mjölkMjölkgröt i multivarken skapas så här:

 1. Groats hälls i en skål, hälls med vatten och tvättas flera gånger.
 2. I egenskap av multivarks sätta tvättad kupa, lite socker och en skiva smör.
 3. Blandningen hälles med mjölk, utspättes med vatten och blandas väl.
 4. På köksenheten välj programmet “Mjölkgröt”, ställ in tiden – 35 minuter och starta matlagningen.
 5. När signalen låter serveras gröt till bordet.

Related  Hur man lagar äppelvin hemma?

Kokas på detta sätt, gröt kommer säkert behaga barnen. Kornen är mjuka och ömma. Och konsistensen i skålen liknar smält glass. Kommer barnen att överge den läckra maten?

För framställning av mjölkgröt är det att föredra att välja korn av finmalning. Resultatet är en homogen massa av trevlig smak.

Den ursprungliga kombinationen av majs och frukt

majsgröt med fruktVise mödrar försöker skapa riktiga mästerverk för barn, så att de njuter av en hälsosam måltid. Tänk på ett intressant recept på majsgröt i en multivark på mjölk med doftande frukt. För en maträtt måste du ta:

 • majs crock av fin slipning;
 • mjölk (ko)
 • vatten;
 • smör;
 • salt;
 • äpple;
 • banan;
 • russin utan gropar
 • valnötter eller jordnötter.

Gör lätt mjölkpulver med frukt om du följer dessa instruktioner:

 1. Groats hälls i en djup kastrull eller skål. Skölj noga med vatten minst 3 gånger.skölj korn
 2. Spridas i multivarket. Häll mjölk, utspätt med vatten.
 3. Tillsätt sockret. Ett litet salt för smakkontrast.
 4. Blandningen blandas noga och lämplig behandling påbörjas. Vanligtvis är det “mjölkgröt”. Det tar ungefär 40 minuter.
 5. Medan efterrätten bryggs, förbered frukten. Bananen är skalad.skalla och hugga bananerna Äpplen tvättas under rinnande vatten.hugga äpplen Räisiner sänktes i varm vätska.
 6. Frukt skärs i skivor eller kuber för att dekorera dem med majsgröt.

skicka in till tabellenServera mjölkmästerverket varmt, sprida toppen med krossade frukter, russin och nötter.

Involvera lockiga barn i skålen kan vara en original presentation av skålen. Och även en vacker tallrik med en dekorerad botten, en mås sked och en ganska servett hjälper till att röra upp intresse för hälsosam mat.

Solar pumpa och drottning av fält

majsgröt med pumpaEn ukrainsk dikt avser en pumpa som går genom sängar och frågar sina släktingar. Det visar sig att alla grönsaker är redo att bli relaterade till henne. Och det här är inte förvånande, eftersom denna drottning i trädgården kombineras inte bara med grönsaker, men också med spannmål.

Related  Vi förbereder läckra patissons med hjälp av multivarkers

Många kockar har länge förberett en majgröt med en pumpa i en multivark och slutar inte bli förvånad över sin smak. Även en oerfaren person kan göra det. Här är ingrediensförteckningen:

 • croup av fin slipning (majs);
 • färsk mjölk;
 • mogen pumpa;
 • socker;
 • smör (helst hemgjord);
 • salt.

Åtgärder för att förbereda:

 1. Corn grits i multivarken. För att göra detta hälls den i en speciell behållare, inkludera programmet “Roast” och få en ljusbrun färg.steka rumpan
 2. Värm mjölken med hjälp av alternativet “Bakning”, häll det sedan i croupen och låt det gå i en halvtimme.
 3. Vid den här tiden är de engagerade i en pumpa. Först rengörs den av en hård skal. Ta sedan bort fröet och köttet. Skär i miniatyr kuber.ren pumpa
 4. Tillsätt socker till pumpan. Blanda och skicka till multivarken. Inklusive programmet “Baking” i 6 minuter, ge möjlighet att låta grönsaksjuice.släck pumpan
 5. Lägg sedan till grötgrödet i pumpan. Blanda och sätt “Kasha” -läget. Efter 30 minuter är skålen klar.mager frukost

Kokas i en multivariat gröt från majskorn med pumpa, det visar sig gott, ömt och doftande. När du har försökt denna efterrätt kommer du säkert att vilja ha tillsatser. Även de som följer figuren kommer att kunna fullt ut njuta av maträtten.