Black Raspberry PhotoMange sommerboere har allerede hørt om svartbærbærbær, og de vil vite mer:

 • om sin opprinnelse,
 • om sine populære varianter,
 • og hvordan å vokse denne planten.

I denne artikkelen vil de som har erfaring med å vokse svarte bringebær dele sin kunnskap og hemmeligheter.

Unik kultur – svart bringebær

Hva slags dacha gjør uten hindbær? Dette er en utmerket plante. Det gir rikelig høst og helbreder forkjølelse, det er upretensiøst og dets forskjellige varianter varierer i smak og til og med i farge. Så, for eksempel, har sorte bærbær blitt verdsatt av sommerenes innbyggere de siste årene!

Svart bringebær, det kalles også bjørnebær – det er en flerårig busk. Det tilhører familien av Rosaceae. Plantens hjemland er Nord-Amerika. Lengden på stilkene er 2-3 m; De er buede buede og dekket med skarpe ryggrader.

Funksjoner av brombær bringebær og dens forskjell fra rødt:

 • det gir ikke et rotskudd;
 • tørke-resistent;
 • dens frukter, er modne, ikke smuldre;
 • bare noen varianter av denne bringebæren er godt tolerert av frost;
 • mindre enn røde bringebær lider av skadedyr, og nesten ikke utsatt for sykdom;
 • krever ikke spesiell omsorg;
 • før det begynner å bære frukt enn rødt;
 • Busken har et kraftig rotsystem.

Hovedforskjellen mellom sorte bringebær og brombær er at modne frukter lett fjernes fra peduncle.

Sorte bringebær gir gode høstinger

Fordeler med brombær bringebær

Snakk om denne bæren er ikke forgjeves, det fortjener virkelig oppmerksomhet. Her er noen av de mest åpenbare fordelene ved dette anlegget:

 • Gartnere foretrekker å vokse svart bringebær på sine tomter på grunn av sin gode smak. Bærene av sorte bringebær er mye søtere enn de vanlige, røde. Og noen varianter har honning smak, uten surhet.
 • Det faktum at den svarte hodebærbæren gir gode høstinger, tiltrekker seg mange gartnere. Aromatiske bær fra en busk kan samles fra 2 til 4 eller flere kilo, avhengig av varianter og pleie av planten.
 • Elastiske bær deformerer ikke under transport. Dessuten er hindbær ikke bare egnet for fersk forbruk, men også lett egnet til enhver behandling: frysing, konservering, matlaging syltetøy.
 • Fordelene med svarte hindbær studeres fortsatt, men det er allerede kjent at det inneholder ellaginsyre, som ikke bare har den sterkeste antioksidantaktiviteten, men er også et effektivt middel for å forebygge og bekjempe kreft.

På grunn av dette, tøver mange sommerboere ikke med å plante sorte bringebær. Nå er det verdt å bli kjent med de populære varianter av denne planten, og finne ut hva omsorg er nødvendig bak hindbærbuskene.

De mest populære varianter av svart bringebær med et bilde

I vår lokalitet regnes det mest vanlige utvalg av bjørnebær i Cumberland. Og dette er ikke overraskende, fordi han har perfekt tilpasset klimaet til vårt land, og gir gode høstinger. Men det finnes andre like interessante varianter av sorte bringebær. For eksempel, Bristal, New Logan, Earley Cumberland, Litach, The Gift of Sibiria, Turn, Ugolek, Luck, Black Jewel og andre.

Her er en beskrivelse av noen varianter av svart bringebær med et bilde:

 • Sort bringebær utvalg LitachLitach. Denne variasjonen ble introdusert i Polen i 2008. Den tidlige sorten fructifies på to år gamle skudd. Busken er høy, med hardbøyde skudd og store spines. Bærene er små, sfæriske med en blåaktig blomst.
 • Sort bringebær rekke: UgolekSooty. En annen representant for tidlig modning av varianter. Busken har en gjennomsnittlig kraft og sprer seg. Skuddene når 2,5 m, en buet form med små ryggrader. Bærene er små, saftige, søtsyre, litt pubescent. Høsten gir gode resultater. Planten har høy motstand mot sykdommer og skadedyr tolererer godt frost.
 • Grad BristolBristol. Raspberry svart, varianter “Bristol” regnes som en av de beste varianter. Som det gir utrolig høye utbytter. Busken har en middels tykkelse og har en lengde på 2,5-3 m. Bærene er nesten runde i form, svart med blå blomst, søt og saftig. Han gir ikke rot, foretrekker solfylte steder og svakt sur jord. Tålmodig tåler kaldt, mottakelig for antracnose.
 • Boysenberry rekke svart bringebærBoysenberri. Tidlig modne variasjon. Busken er sterk. Skudd når opp til 3 m, ikke gjør ryggraden. Bærene er avlange, store, skinnende, avlange i form. Smaken er søt. Utbyttet av denne sorten er høy. Anlegget tolererer vinterbrønnen, er praktisk talt ikke syk.
 • Variety New LoganNy Logan. Tidlig moden busk. Høyden er ca 2m. Bærene er svarte, skinnende. Produktiviteten er stor. Det er nødvendig å dekke busken til vinteren.
 • grade CumberlandRaspberries Black Cumberland. Denne tidlige planten er forskjellig i sin kraftige bush, som er buet buet. På voksskuddene skyter, er det torner. Bærene er tette, nesten runde i form, svart skinner. For å smake søtt, ha en smak av brombær. Gir gode høstinger6 ca 4 kg fra bushen. Sorten er vinterharde, men det tåler ikke en overflod av fuktighet.

Related  Dyrking av koriander fra frø – en enkel sak for smak og nytte

Forberedende arbeid før planting av svart bringebær

Svart bringebær er ikke krevende, den vil vokse overalt, og det vil bli bra. Men erfarne gartnere vet sikkert at høstingen avhenger helt av hva stedet vil bli tildelt anlegget, på jordens kvalitet og på omsorg for fruktbusken.

Velge et egnet sted for planting av svart bringebær

Hva du må vurdere før du planter sorte bringebær:

 • Beliggenhet. Et godt opplyst sted er perfekt for voksende bringebær. Det er også viktig at det ikke er noen utkast: kaldvindene planten tåler ikke.
 • Naboer og forgjengere av bringebær på stedet. Den beste naboen til denne planten er rød bringebær. Men med en annen “relativ”, kan björnbær, svart bringebær ikke eksistere.
  Dårlige forgjengere er Solanaceae: tomat, aubergine, potet. Det er tilrådelig å ikke plante bringebær på samme sted der disse og andre avlinger vokste, at de lider av en soppsykdom som verticilliumsvann.
 • Avstand mellom busker og rader. Det er viktig å ikke plante busker av svarte bringebær i nær avstand fra hverandre, selv om de ikke gir rotskudd. Da blir det ingen fortykkelse av plantene, hver av dem blir jevnt blåst av vinden og oppvarmet av solen.

Den optimale avstanden mellom buskene er 80 cm; mellom rader – ca 2 meter. I dette tilfellet er planter lett å ta vare på, og sørg for at grener ikke berører bakken.

En egnet type jord for bærbærbær

Jordkvalitet er en av de viktigste faktorene som påvirker hindbærhøsten. Frisk lammende jord er “lett” og inneholder i tilstrekkelige mengder mineraler og næringsstoffer.

Slike jordtyper er egnede til å gjøre svart kalv bringebær til å føle seg godt og gi gode frukter, da det ikke er stagnasjon av fuktighet i den, og det holder varmen som er nødvendig for anlegget, og er pustende.

Related  Hvordan holder du roser i en vase i lang tid?

Plantering av svart bringebær i landet

Plant sorte bringebær best tidlig på våren, gitt at denne planten starter veldig tidlig i vegetasjonen. Derfor foretrekker noen sommerboere en høstlanding. Men dette er mer egnet for et territorium hvor vintrene ikke er så harde, da den kalde perioden med sorte bringebær er dårlig.

Dybden på landingskassen må være minst en halv meter; Bredde – 40-50 cm. Bland tresgrunnen med humus 1: 1 og fyll denne pit med en pit med centimeter på 20-25. Etter dette er det verdt å helle gropen med vann. Og der, forsiktig, rette røttene, plasser en bringebær frøplante. Vent til vannet har absorbert, og begynn å fylle gruven med jord blandet med sand og kompleks gjødsel. Deretter vann igjen.

Hvilken omsorg er nødvendig?

Selv nybegynnere er lette å mestre flere regler for omsorg for sorte bringebær. Denne kulturen krever ikke spesiell oppmerksomhet, det er nok:

 • Mulch jorden;
 • I tid vannet;
 • Tie bringebær grener;
 • Lær hvordan du trimmer bushen riktig
 • Vet om sykdommene og skadedyrene av planten, og vær i stand til å beskytte den;
 • Å utføre topp dressing;
 • Forbered hindbær for vinteren.

bioklipp. Straks etter plantingen plantes jorda under buskene. For dette formål, knust tørt gress eller halm, sagflis, som brukes, torv eller gjødsel.

vanning. Svarte bringebær krever ikke rikelig vanning, selv i sommervarmen, tolererer den det helt. Men når det er på tide å modne frukter, må bringebær busker fylles med nok vann. Da blir bærene større, og det kommer mer på buskene. Av alle slags vanning foretrekker bringebær drypp vanning.

Binde en bringebær. Stenglene til planten er tynne og lange, og vokser raskt. Over tid trenger de en strømpe. For dette bruk begge gjerder, og sett trellisene.
Slike støtte, som trelliser, er veldig enkel å konstruere. For å gjøre dette må du grave opp søylene i begynnelsen og slutten av en rekke sorte bringebær. Mellom dem trekker du ledningen i flere rader. Til denne ledningen er stengene til anlegget festet.

beskjæring. Beskjæring er nødvendig, slik at planten ikke blir voldsom, den forblir sunn, og at bringebær gir en god høst. Du bør bruke 2 utklipp per år. En sommer, slutten av juni, den andre høsten, før kulden.

 1. Sommer beskjæring. Det utføres for å øke avkastningen. Hvis du forkorter skuddet på vekstpunktet, så fra dette stedet vil neste år vokse unge kvistar, en slags fan. Det er på disse grenene at unge skudd vil gi en sjenerøs høst.
 2. Høstbeskjæring. Denne beskjæringen er sanitær, busken forbereder seg på vinteren. Kutt tørre og gamle grener. Langskudd er forkortet.

Related  Hva å gjøre hvis ditt favorittøptreet ikke bærer frukt

Raspberry Beetle PhotoBeskyttelse mot sykdommer og skadedyr. En av de mest forferdelige sykdommene i sorte bringebær er verticillium vilje. Det er ikke behandlet, så forebygging er viktig – oppkjøpet av sunne planter, de riktige betingelsene for planting og nekting å grave et land nær bushen, en god drenering av jorda.
Regn sommer eller utilstrekkelig drenering kan føre til utseendet av soppsykdommer. For å forhindre dette kan du sprayer busker med preparater som inneholder kobber. For forebygging av insektmidler er mye brukt.

I kampen mot bringebærfuglen, som er en av de viktigste skadedyrene i sorte bringebær, brukes sprøyting med en 2% løsning av nitrafen. Dette bør gjøres før knoppene vekker.
Når bringebærene har blomsterknopper, er det nødvendig å sprøyte dem med bittermurt og marigolds (ta 200gr av hver urt, hver av dem insisterer på 10 liter vann). Før bruk skal infusjoner av urter blandes, denne løsningen og dryss bringebær.

Ekstra befruktning. Svart bringebær takk alltid en rikelig høst for topp dressing. Det kan være organisk gjødsel, for eksempel en mullein, fortynnet med vann 1 til 6, og en fuglefett 1 til 17. Pluss 1 liter ask og 50 g superfosfat per bøtte av dette “stoffet”. Under buskingen mates det fra 5 til 7 liter. Da er det verdt hele bringebærplantingen å fylle med vann.

Det er også mulig å gjødsle med nitrogengjødsel. De inneholder elementene som er nødvendige for vekst og fruiting av planten.

Reproduksjon av chokeberry hindbær

Svarte bringebær multipliseres med lag. For å gjøre dette, på slutten av sommeren, når grener av sorte bringebær begynner å strekke seg, er de bøyd i en bue og bøyd ned til bakken. Det er ønskelig å pre-grave en grunne grøft, 10 cm dyp. Det er i disse grendene at skuddene senkes, festes og jordes med jord slik at vekstpunktet ligger over bakken. Klargjort for vinteren, lagene er isolert med sagflis, torv. De forankrede lagene om våren er skilt fra busken og plantet separat.

Forberedelse av sorte bringebær til vinter

forberedelse av bringebær for vinterenDet er flere måter å tilberede en svart bringebær til vinteren. Valget vil avhenge av klimaet. Forutsatt at vintrene ikke er så sterke, kan du forlate buskene på trellis, og sikre hver flukt sikkert. Så verken vind eller snø vil skade buskene.

Hvis vinteren er lang og frost, kan du bøye buskene forsiktig mot bakken, men ikke for lav. I denne stillingen, og fikse grenene av bringebær. Snø, dekker planter, vil frelse dem fra kulde.

Svarte bringebær blir hovedkulturen i landet, og vil glede seg over sine store høstinger, hvis du bruker litt tid og lærer om det. Så omsorg for denne planten vil ikke medføre problemer.

Video om svart bringebær Cumberland