Persille i drivhusetVilde varianter av persille finnes fortsatt i den østlige delen av Middelhavsområdet, noe som gjør at vi kan betrakte dette området som den virkelige fødestedet til planten. Den første omtalen av persille kom til oss fra papyri i det gamle Egypt. Ægypterne trodde seriøst at persille vokser fra bloddråpene av gud Osiris sønn. Kranser fra plantens blader ble slitt på ulike sorgsarrangementer. Symbolet for tap av persille ble også ansett blant de gamle grekerne. Naturligvis ble ikke en slik sorg plant brukt til mat.

Bare i det niende århundre i Europa ble persille brukt som grønnsak. Mange historikere er overbevist om at et kompromiss har oppstått, sier de, hvis du ikke kan spise toppene – vi vil bruke røttene. Så det var, eller ikke, men fra det øyeblikk tok rot-persille rettmessig sin plass på det europeiske bordet.

Såing av persille rot på en seng

Klargjort for planting av persille sengerNesten i alle homestads og forstedene i landet vårt, vokser lastebilbønder rot og blad persille av forskjellige varianter. Mange husmødre kan ikke forestille seg å lage de beste rettene uten deres favoritt krydder. I mellomtiden er det ikke så enkelt å dyrke rot persille som det kan virke ved første øyekast.

Først av alt, Det bør tas i betraktning at rot persille er en rotkultur, og alle rotkulturer krever løs og samtidig fruktbar jord for deres utvikling. Et godt resultat kan oppnås ved å plante en rotbeskjære i en veksling etter en kultur som vokser på en seng, rikelig krydret med organisk materiale, for eksempel etter grøtplantasje.

Rødavlinger kan ikke dyrkes på fersk organisk materiale, de er bøyd, stratifisert, mister sin presentasjon og smak!

Dernest persillefrø er belagt med et skall beskyttet av hemmere, stoffer som forhindrer tidlig spiring av frø. For å løse problemet med langsom spiring av frø brukes stratifiseringsmetoden. Essensen av det i alternerende temperering ved forskjellige temperaturer, som om imitere naturlige forhold. En måned før forventet såing, i midten av beltet rundt den første april, legger vi de dyppet frø av rot persille i kjøleskapet på den øvre hylle. Vi holder deg her i en uke, så i et par dager i fryseren, så igjen i kjøleskapet, og så før såing. Innbyggere i private hus, eller eiere av åpne balkonger, kan bare grave i beholdere med fuktede frø i snøen.

tredje, Det er viktig å ikke gå glipp av tiden når du skal så persille i det åpne bakken. Rød persille, så vel som gulrøtter, pastinetter og andre umbels blir plantet i hagen med de aller første avlingene, så snart jorda tillater det. Dette er nødvendig for at frøet, etter å ha rammet jorda, skal fange all snøfuktighet. For bedre bevaring av fuktighet, i tillegg etter å ha sådd frø, er ryggene dekket med hvitt ikke-vevet materiale. I de smale strimlene som vi bruker, er det veldig enkelt å gjøre dette ved å koble “netkanku” til boksen med en stiftemaskin.

Related  Begonia rom – omsorg og dyrking

fjerde, det er nødvendig å observere riktig plassering av plantings. Med orienteringen av smale, førtifem centimeter, rygger fra nord til sør, i bredde lagrer vi to rader med en avstand mellom dem på 20-25 centimeter. På rad skal intervallet være minst fem centimeter. Hvis du planter oftere, må du kutte ned plantene for å unngå å kutte rot persille.

Vennlig skuddHvis du følger disse anbefalingene, vil frøene bli utført allerede den syvende tiende dagen. Etter utseendet på minnelige skudd er det nødvendig å fjerne det ikke-vevde materialet og dekke hagen med strimler. Bra for dette formålet kommer gresset fra under trimmeren. Hvis gresset fortsatt er lite, kan du påføre små sagsmusser, de vil ikke bare holde fuktighet godt, men lar ikke ugresset stige opp.

Vi utfører topp dressing av rot persille

Harvest av persille rotI prosessen med vegetasjon oppstår spørsmålet: hva og når å mate rot persille? Hovedspørsmålet her er når? Rød persille, som gulrøtter, skal mates i en uke, maksimalt to spire. Topp dressing under dannelsen av rotkulturer vil føre til deres ugliness og tap av kvalitet. Røttene til planten vil slutte å dra dypere, og de vil forsøke å finne “mat” på overflaten av sengen. Men i begynnelsen av vegetasjonen kan du igjen matche “grønn gjødsel”.

Grønn gjødsel – infusjon av finhakkede ugress. I plast eller glass er lagt en rekke gress, vi for det meste nettle, og oversvømmet med vann. Etter en uke med gjæring, vann vi plantene med en løsning av denne “byaka” i vann i andelen av en til ti !!!

Fullstendig rensing av rot persille kan utføres fra slutten av september til midten av oktober, avhengig av været.

Beskjære av persille for vinteren

Såing persille rot for vinteren

Rød persille kan bli sådd om vinteren. Ved dette gir vi oss en tidlig, vennlig avling av rotkulturer og slipper den varme vårtiden. Mange spør: Når skal man sette persille for vinteren? Såing må utføres ved en stabil negativ temperatur. På høsten lager vi riller i senger og forbereder jord eller sand til gjenfylling. Om vinteren setter vi frøene i preparerte spor og dekker dem med et løs underlag. Fra ovenfra sovner vi med snø.

Related  Hemmeligheter for voksende courgette: råd fra erfarne sommerboere

Persille på vinduskarmenRoot persille er praktisk å bruke om vinteren for å tvinge ut vitamingrønt. For å gjøre dette plantes rotkulturer i høye beholdere, og etterlater omtrent to centimeter over overflaten. Vi hælder og legger på vinduskarmen. Snart blir potten vår grønn og gir familien en appetittvekkende krydder.

Kort om karakterer

Sorter av rot persille:

  1. Sukkerrot persilleSukker – konisk gråhvitt rotkultur, meget velsmakende.
  2. Høstet rot persilleinnhøsting – rotkulturer opp til 100 gram med god smak.
  3. Bordovik rot persilleBordovikskaya – når en vekt på 170 gram sylindrisk rot.
  4. Persille rot BerlinBerlin – sen-moden variasjon, rotkultur opptil 20 cm lang og opptil 4 cm i diameter.

Det gjenstår å velge favoritt slags persille rot, forberede frøene og plante dem i hagen. Når spiring oppstår, begynn å ta vare på unge planter. Resultatet av dine bekymringer er en god høst av nyttige greener.

Video om persille