En av de vanligste bærbushene som finnes på hytter og forstadsområder av mennesker, er stikkelsbær. Bærene i denne planten har en attraktiv søt og sur smak og inneholder et stort antall vitaminer og aminosyrer. Det er omtrent 50 varianter av denne nyttige planten, som preges av egenartet av veksten, smaken av bær og deres form. I gjennomsnitt, fra en busk, som er 3-4 år gammel, kan du i en god sesong få opptil 10 kg. bær, som gjør at landsbyboeren ikke bare kan matche sin familie, men også å forberede syltetøy og kompott fra stikkelsbær.

Riktig omsorg for stikkelsbær er nøkkelen til en god høst

Imidlertid skal det forstås at utbyttet av hver hageplanter, inkludert stikkelsbær, avhenger av mengden av næringsstoffer i jordsmonnet, slik at dette anlegget krever riktig behandling. Betimelig stikkelsbær dressing etter høsting spiller en viktig rolle i anleggets levetid, fordi på det tidspunkt og fyldige plante expends mye energi på dannelsen av bær, noe som resulterer i å trekke ut av jordsmonnet fosfor og kalium-elementer. Erfarne eier nødvendigvis inkluderer i høstfeltkomplekset en kompetent topp dressing av stikkelsbær med nødvendige næringsstoffer.

Behandling av krusebær etter høsting

Vanligvis etter høsting den viktigste oppgaven gartneren er å riktig forberede bush for vinteren, gjør en avling, samt legge til jord de næringsstoffene du trenger. I tillegg må du ikke glemme å vann rikelig på krusbær på vinteren, noe som vil sikre at planten lett kan få fuktighet om vinteren. Til tross for søvn, fuktighetsnivået i jorden avhenger av mange ting, blant annet immunitet i en bøssing som er direkte avhengig av dets evne til å motstå skadedyr og sår. Det er derfor riktig utført topp dressing av krusbær på høsten er veldig viktig, siden fruktbæreren av planten avhenger direkte av det i neste år.

Related  Velsmakende og nyttig sopp regnfrakk, beskrivelse og bruk

Fôr av stikkelsbær i høst inkluderer følgende:

  • Komplekse ugress av ugress i nærkammer sirkelen;
  • Forsiktig fjerning av planterester og fallne blader;
  • Rikelig vanning (ca 3 skuffer med vann for hver busk);
  • Beskjæring av gamle grener som er over 5 år gamle;
  • Løsningen av landet i gangene og rundt hver busk;
  • Innføring av nitrogengjødsel;
  • Mulching landet.

Det er viktig å forstå at nesten alle varianter av stikkelsbær er utsatt for en slik farlig sykdom som pulveraktig mugg, noe som forårsaker en skadelig sopp. For å forhindre vintering og infeksjon av planten for neste år, bør det sprinkles med Bordeaux-væske.

Riktig fôring av stikkelsbær sammen med slik sprøyting vil øke immuniteten til planten, samt styrke frostmotstanden.

Biologiske egenskaper av stikkelsbær

topp dressing av krusbærEnhver stikkelsbær trenger en betydelig mengde nitrogen, og derfor er det beste alternativet her ku eller fuglmut. Hvis du bruker flytende gjødsling på grunn av gjødsel, faller stoffene direkte inn i rotsystemet, slik at de absorberes bedre av planten. Besvare spørsmålet om hvordan å mate kirsebær kan også anbefales å dyrke urea og Nitroscus i forholdet til 1 ss. en skje full av urea, 2 ss. skje av Nitrofoski for 1 bøtte med vann, noe som gir et utmerket resultat, og gir en tilførsel av næringsstoffer i et helt år.

Hvordan mate hønebær?

topp dressing med askeIkke glem at for hvert busk i høst anbefales det å lage minst 1 kg. humus, samt 1 liter treass. I tillegg gjør det under en grøftplantasje vanligvis 2 ss. skjeer av superfosfat, så vel som kaliumklorid. For å beskytte plantens røtter mot sterke frost, anbefales det å tørke en torv- eller sagsmussel under nærkjernesirkelen av hver plante.

Men om våren er det nødvendig å ikke glemme å rake dette mulchinglaget for å akselerere oppvarming av jorda, og dermed bidra til fjerning av planten fra sovende tilstand.

Jordanalyse er en viktig indikator for kompetent dyrking av stikkelsbær

Det er nødvendig å forstå at plantedressing fra høst organisk og mineralsk gjødsel må ta hensyn til hvilken type jord som planten vokser på. Nok til å vite at stikkelsbær liker litt sur jord, og så det beste alternativet for ham er nivået av jord surhet pH 6,7, som vanligvis er i gjennomsnitt drenert leirjord.

Related  Vi vokser aspargesbønner på nettstedet vårt

Men hvis jordens surhet ikke er lavere enn pH 5,5, kan planten også vokse og utvikle seg bra, men det krever årlig påføring av passende gjødsel. Jo mer jord i hagen er alkalisk, desto mer er det nødvendig å lage matvarer for å oppnå god og stabil frukting.

Oppsummering kan vi si at reglene for stikkelsbær Dingen innbefatter en sekvens av hele spekteret av aktiviteter, fra luking og slutter med innføringen av nitrogen i jorden og mineraler, humus og kalsium. Jo bedre fôring vil bli gjort, desto rikere er innhøstingen neste år.

Hvordan vokse kirsebær – video