Du klarte å få en busk med en utmerket klasse av stikkelsbær. Han har allerede begynt å bære frukt og har vokst bra. Nå er det på tide å tenke på multiplikasjonen. Av 5 eller flere busker øker innhøstingen betydelig. Nok for barna å glede seg over smaken av frisk frukt og koker en utrolig deilig marmelade eller kompote for vinteren. Du kan kjøpe flere stikkelsbær, men vokst av deg selv, frøplanten fra den allerede testede sunne bushen er mye bedre. Hvilke måter reproduksjon av krusebær kan brukes, vil vi fortelle i vår artikkel.

Innhold:

  1. Divisjon av voksen busk
  2. Reproduksjon av stikkelsbær etter lag
  3. Forplantning ved stekking av forplantning
  4. Flerårige grener

Divisjon av voksen busk

Reproduksjon av stikkelsbær med bush divisjonMange sommerboere er interessert i å forplante gåsbær på høsten eller våren, for ikke å skade voksenbusken og få nye unge planter?

Kanskje har en utmerket evne i de voksende skuddene for å danne ytterligere røtter. Dette er en utmerket eiendom gartnere vellykket bruke for å få nye busker. På høsten, etter høsten av bladene eller om våren før begynnelsen av vegetasjonen, kan busken deles. Den voksne store planten er utgravd og pent oppdelt i små busker.

Å subdivere elveblestene er mindre enn 5 år gamle. Hver separert del må ha en ung skyte og røtter.

De resulterende plantene plantes umiddelbart på en seng. For å utvikle nye skudd aktivt på våren, blir planten kuttet nesten til bakken. Hvis du gjør en slik beskjæring av busken, vil høsten for avl ha en sterk busk med unge grener.

Reproduksjon av stikkelsbær etter lag

Denne metoden for å skaffe nye stikkelsbærbusker har tre måter å gjøre det på.

Related  Slik sår du petunia riktig – alle detaljer i saken

Reproduksjon av stikkelsbær etter lag

Horisontale linjer – En av de enkleste måtene for spredning av stikkelsbær etter lag. Rundt hylsen på motsatt side av ettårige skyter sterk trekk rilledybden ikke mindre enn 10 cm. De utviklede skuddene er plassert i den klargjorte utsparingen og presset tre eller metall kroker på flere steder, for ikke å falle i søvn bakken. Etter at de vertikale skuddene ser ut, og deretter vokser til 10 cm, er sporene dekket med et 6 cm lag humus. Dager etter 14 tilbringer hilling med ytterligere 10 cm. I varmt vær er drenering gitt ved å dekke med tørt gress eller blader. Etter bladets høst blir tappen avskåret fra bushen, delt etter antall vertikale skudd og transplantert.

Vertikal omgangstype Reproduksjon av stikkelsbær er utmerket for gamle plantebusker. På våren eller sen høst er busken helt avskåret. På våren vil nye skudd vises. De får lov til å vokse til en høyde på 20 cm. Etter det fyller de busken med nye skudd med god jord halvparten av de høye grenene. I løpet av sesongen, lage noen ekstra bakker og forsiktig vannet. Jorda fra busken renses i høst. Roterte skudd med rotsystemet er kuttet og plantet på senger.

For å få en ung busk med en vakker krone, knipser spissene i midten av sommeren.

Arc-formede lag, som en metode for reproduksjon, ligner på metoden ved hjelp av horisontale kraner. Et kraftig skudd er bøyd i sporet og presset med bare en krok. Fra hvert skudd kan du bare få en ekstra bush av stikkelsbær. Nye busker er mye sterkere enn med en enkel horisontal tilbaketrekking, men i en mindre mengde.

Reproduksjon av stikkelsbær med stikker

Reproduksjon av stikkelsbær ved stikkerFor å få unge busker av stikkelsbær, bruk grønn, lignified og kombinert steklinger. Hver metode har sine egne fordeler og kan effektivt brukes til å bevare og forplante et favoritt utvalg av stikkelsbær.

Related  Inokulering av søt kirsebær om våren og sommeren

Grønne stiklinger opp til 12 cm lange er kuttet i perioden 1. til 10. juli, til de er helt lignified. Stiklinger av de øvre grener er best. For raskere dannelse av rotsystemet blir nedre ende av stikkene nedsenket i en spesiell løsning for 3 cm og igjen i 12 timer. Oppløsningen fremstilles fra 1 liter vann og 150 g et stoff av heteroauxin. Mens stiklinger får styrke for vekst, begynner de å forberede et substrat fra like deler av sand og torv. En slik sammensetning av substratet gir lufting og drenering, beholder perfekt fuktighet.

Å stiklinger er forankret, de er plassert i drivhuse eller hothouses fra filmen. Jorda er kuttet 3 cm dypt inn i jorden. Avstanden er minst 5 cm mellom stikkene. Lufttemperaturen i drivhuset i de første 10 dagene skal ikke være mer enn 30 grader med fuktighet opp til 100%. Etter 10 dager gjør den første fôring nitroammophous med en hastighet på 30 gram per kvadratmeter. Reproduksjon av stikkelsbær stikker på våren, når unge planter plantes på en seng, slik at de vokser opp og får styrke.

Odrevrebnevshie steklinger brukes på grunn av de gode egenskapene til stikkelsbær for å bygge opp det manglende orgel på noen del av planten. I de første dagene i september kuttes stegg fra nye skuddlengde på 15 cm og knytter en stripe av materiale til en bunt. Hell våt sand inn i beholderen og grave i det forberedte materialet i 30-60 dager. I løpet av denne tiden dannes en innstrømning av callus i skjærestedene. Alle vinteravlinger er lagret i kjelleren, dekket med forsmusset sagflis. I slutten av april eller de første ti dagene i mai, blir de utarbeidede plantene plantet i senger under en skråning. Avstanden mellom plantene er fra 5 til 10 cm. Jorden rundt stikkene er komprimert, den er godt vannet og drysset med sagflis for å bevare fuktighet.

Når planting stikker forlater 2 knopper over jordoverflaten, slik at planten raskt dannet en busk.

borekaksKombinert stiklinger er grønne stiklinger med små biter av gammelt tre. Reproduksjon av krusbær er startet etter at nye skudd vokser med maksimalt 10 cm. De kuttes og fanger 2-3 cm av fjorårets tre. Det forberedte materialet settes i vann. Videre planting og dyrking fortsetter i henhold til metoden for grønn forplantning.

Related  Fordeler og forbruk av insektmiddel Coragen

Flerårige grener

En av de enkleste måtene å plante krokbær er å bruke grenene etter våren beskjæring. For dette er treårige grener best egnet, hvor halvparten av den unge veksten er avskåret. Det forberedte materialet legges i sporene, og gir et ettårig økning på toppen. Sovner fruktbar jord, rikelig vanning. Når de første tegnene på vekst oppstår, lager de en nitroammofisk topp dressing.

Vi fortalte hvordan å forplante stikkelsbær på ulike måter i hagesenger med bevaring av smaken av sorten du likte. Det er en annen metode for reproduksjon ved vaksinering, men det er mer komplisert. Denne reproduksjonsmetoden passer ikke til alle beboere og krever mer dyktighet.

Reproduksjon av stikkelsbærvideoer