Grunnleggende prinsipper for veksling og hva som skal plantes etter rødbeter

Grown på hagen plottet av grønnsakerNybegynnere sommerboere vet ikke alltid hva de skal plante etter rødbeter eller andre vegetabilske avlinger for å få en god høst hvert år. Etter hvilken tid kan du vokse andre grønnsaker og hva etter at bietopphøsten ble høstet? Delikatesser som organiserer landinger på stedet, er ikke kjent for alle, slik at hagearbeidere ofte står overfor et slikt problem som mangel på høsting eller dårlig kvalitet.

Nybegynnere bør først og fremst studere og overholde reglene for veksling. Faktisk bidrar den riktige tilnærmingen til å plante vegetabilske avlinger til mye:

  • Dyr en god høst.
  • Beskyttelse av avlinger fra sykdommer og skadedyr.
  • Jorden er i utmerket stand.
  • Redusere mengden kjemikalier og mineralgjødsel som brukes.

Grunnleggende begreper og prinsipper

SåingstabellBeskjæringsrotasjon er veksling av avlinger i hagen. For å få en konsekvent god høst, må du riktig tegne et mønster av veksling! Hvis noen tror at de ikke vil kunne takle denne oppgaven, så feiler de. For riktig utarbeidelse av ordningen er det tilstrekkelig å kjenne til de grunnleggende prinsippene for veksling, noe som tydelig forklarer hvilke grønnsaker som kan plantes etter hvilke avlinger

Den viktigste regelen: Det anbefales ikke å plante samme plante fra samme familie, men det er unntak. Det er også uønsket å plante avlinger med størst etterspørsel etter næringsstoffer foran dem som har et lavere behov for dem.

Separasjon av planter til nivået av næringsstoffer krav:

  • Høyt nivå – poteter, kucchini, kål, spinat, selleri, gresskar. En funksjon av beskjæringsrotasjonen er poteter, kål – disse avlingene kan dyrkes på ett sted i flere årstider på rad.
  • Gjennomsnittlig nivå er agurk, melon, reddik, aubergine, tomat, bete, gulrøtter.
  • Lavt nivå – bush bønner, løk, reddiker, salat.

Derfor kan hva som skal plantes etter beten beregnes ut fra denne listen.

Kulturer som kan plantes etter rødbeter

På en gang er det nødvendig å fortelle at det i alle fall er nødvendig å gi jorden hvile, og også å befrugte. Babelbete tilhører familien av Marev. Det er upretensiøst og vokser bra på miner med mineraler. Hovedkravet for beter er en god vanning.

poteter

poteterSå etter beets kan du plante poteter. Det vokser ganske bra under noen klimatiske forhold. For å dyrke en god avling, skal poteter plantes i løs jord med et normalt vann regime.

hvitløk

hvitløkEtter beten kan du plante hvitløk. Denne planten er veldig glad i lys. Ofte vokser det på separate senger, men med mangel på plass kan hvitløk plantes med andre avlinger. En utmerket nabo vil være jordbær, løk, poteter, tomater, bringebær. Noen blomster foretrekker også nabolaget av denne kulturen – de er roser og tulipaner.

tomater

tomaterTomater kan også plantes etter rødbeter. Før du planter tomater må du forberede jorda godt, det vil si, det må befruktes. Som en topp dressing for jorda passer torv, humus.

gulrøtter

gulrøtterEn fantastisk vitamin vegetabilsk som vokser godt etter rødbeter. Gulrøtter er veldig glad i fuktighet og sol, men i en moderat mengde. Det kan plantes ikke bare etter rødbeter, men også tomater, agurker, løk, kål.

aubergine

aubergineSmukke, hvite auberginer kan også dyrkes hvis forløperen var bete.

Gurk, gresskar, courgette

Vannmelon, courgette, gresskar, agurkDisse unike grønnsaker kan plantes etter beta, men du må først godt å gjødsel jorden.

For alltid å få en god høst, må du lage et bord der hagen skal deles inn i sektorer med navnene på avlingene plantet denne sesongen. Og neste år å bruke dette tipset når du planlegger plassering av grønnsaker, frukt, blomster.

Video om veksling

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector