Høst av vinterharde epletr OrlikEn av de vanligste fruktene i Europa og Asia siden evig tid er eplet. Mytisk foster er faktisk et lagerhus av nyttige stoffer. Men i forhold til kalde vintre, høy vekst og igjen skarpe frost i sonene av risikabelt jordbruk, overlever bare tilpassede vintervarianter av epletrær.

Særtrengende trekk ved epletrær for nordlige regioner

Rikelig blomstring av epleAlle slags epletrær kan deles i henhold til variasjonskarakteristikkene for graden av fruktmodning og deres motstand mot værforhold. Det er andre tegn: å smake, fostrets form, farge, motstand mot sykdommer. Men for overlevelsen av sorten og høsten er dens vinterhardhet og vegetasjonsperiode viktig.

Tidlige varianter av epler lagres ikke lenge, de trengs for å få de første fruktene så tidlig som mulig. Medium varianter høst på høsten, og de kan holdes i to måneder. Kilden til vitaminer i vintermånedene og før den nye innhøstingen vil være fruktene til vinterhøsten, når morgenen frost legger seg på fruktene. Dette er den mest delikate frukten med en tett hud, designet for langvarig lagring. Les om planting av colonnade epletrær!

Yablonya VeniaminovskoeVinterhårdhet, dette er en faktor for stabiliteten av treet til kalde vinterforhold, oppvarming og omvendt frost. Deres evne til ikke å starte sapbevegelser under langvarig oppvarming midt på vinteren. Evnen til å gjenopprette raskt etter frysing er også inkludert i begrepet vinterhardhet.

Motstand mot forkjølelse blir ikke tatt opp, men overført fra foreldre på et genetisk nivå når avl av et nytt utvalg. Derfor er det nødvendig å plante en hage fra regionaliserte varianter av frukttrær. De har beskyttelse mot naturkatastrofer, men på betingelse av at treet er sunt og får riktig ernæring. I denne artikkelen presenterer vi bilder av vinterapplevarianter og en kort beskrivelse av funksjonene.

Selv vinterharde varianter med feil agrotechnics kan miste sine egenskaper. Overbelastning ved høst, høst rikelig vanning, høstpåføring av nitrogengjødsel reduserer vinterhårdheten av eplesorter.

Når som helst, fruiting, brukt i regioner med et kontinentalt klima av eple varianter, bør være vinterhardy.

Krav til vinterhardhet

Vinter epletreVinterhårdhet i kvantitative termer som en indikator er preget av:

  • evne til å motstå frost opp til 43 0;
  • Etter tining for å motstå frost til 25 0;
  • rask gjenoppretting ved frysing.

I tillegg er det viktig å være i stand til å tolerere vårkjøling og å beskytte blomsterstengler fra sterilisering. Det er også viktig å ta hensyn til det faktum at stengelen som er gravd inn i vinterhårstammen, vil fryse uten disse egenskapene.

For tiden er det ingen variasjon som vil kombinere alle de høyeste kvaliteter av vinterhardhet. Derfor er varianter med gjennomsnittlige indikatorer brukt som de mest motstandsdyktige mot ulike værfenomener. I tillegg, ved bruk av riktig agrotechnics, trær er introdusert i vinteren krydret. På våren, på samme måte, blomstrer forsinket for å beskytte avlingen fra kjøling.

Vinter varianter av epletrær er alle svært motstandsdyktige mot værkatastrofer. Frukt rydde opp til frost. Smaken av store frukter er harmonisk, aromaen til disse eplene er overraskende vedvarende. Derfor, i industriell produksjon, overveier vintervarianter i hager.

Måten å plante og ta vare på frukttrær av en hvilken som helst gruppe epletrær er det samme. Dette er valget av et sted uten øvre grunnvann, god belysning, en romslig fruktgruve fylt med næringsstoffer.

Varianter av vinterapple-trær

Av de tusenvis av varianter av epletrær er det hundrevis av frukttrær som gir sin høst når hagen mistet høstløvverket. Se for eksempel flere av dem mer detaljert. Bilder fra apple- og fruktvarianter viser hagenes mangfold og skjønnhet, som du kan lage med egne hender.

Apple Tree Bogatyr

Rikelig utbytte av Bogatyr variasjonEn av vintervarianter av kjekke menn er eplet Bogatyr. Sorten ble opprettet i 1925 i Ukraina av oppdretter Chernenko på grunnlag av Antonovka og Ranet Landsbergsky. Eplet veier opptil 400 g, med en gjennomsnittlig vekt på 160. Mognad kommer i september, men fruktene er tett festet og henger og får juice til frost. Et eple veier tungt, stein og smakegenskaper ved nyttår.

Epler av Bogatyr variasjonDen fruiting begynner etter inkubasjon for det sjette året etter landing på et fast sted på fjerde, det vil si det raskt voksende treet. Træret er høyt med en viltvoksende krone. Høyde på eplet Bogatyr når seks meter. Mer enn en centner av frukt kan hentes årlig fra Bogatyr med god pleie. Frukting eple trær hvert år, er et favoritt utvalg i alle regioner der det er mulig å dyrke et epletre.

Apple epletre

Apple epletreDette treet er et veldig gammelt utvalg. Opprinnelsen er ukjent. Selv i XII-tallet var variasjonen kjent i Polen og Ukraina. I byen Alma-Ata for første gang ble variasjonen introdusert i 1865, og senere ble det et besøkskort av byen.

Apple tre frukter AportEt høyt, treverk av middels vinterhardhet med en enestående smak av frukt ble bevart i amatørhager i de sørlige regionene og sentralstripen av Russland. Harvest etter september er smaken samlet etter en måned med lagring. Gjennomsnittlig vekt på frukt 195 g. Vakre, deilige, duftende epler er godt transportert. De brukes til tørking, da kjøttet ikke mørkner i luften.

Variety Antonovka vanlig

Monument til apple AntonovkaMonument til Kursk-apple Antonovka ordinære ble levert i 2008. Applet Antonovka er beskrevet som en frukt i en 150 kg vekt, et to meter monument en og en halv meter i diameter. Monumentet til forfatteren Vyacheslav Klykov, en berømt monumentalist, gir hyllest til frøernes elskede frukttrær.

Epletreet vanlig AntonovkaTrær med folkemusikk av Kursk og Tula-regionene er fortsatt elsket av gartnere. Træret er høyt, med alder globulært, stort. Frukt fra tre eller fire år. Epler har høye smakegenskaper, duftende og surt. Grønne frukter blir fjernet, når de blir lagret, blir gulbrun. De tar epler i september, lagre en måned. Fra Antonovki oppsto andre sorter med de beste forbrukeregenskapene, inkludert Bogatyr.

Grad Immus

Apple av typen ImrusFra Antonovka var det et vintertreetreet Imrus. Sorten, som er inkludert i Statens register over varianter i 1996, ble opprettet på grunnlag av Antonovka felles. Tillatelse til avl i de sentrale regionene i Russland. Den særegne variasjonen er at den ikke påvirkes av scab, fartsfylt. Et mellomstorstreet gir en årlig høst av vakker mellomstor frukt med langvarig avkastning. En delikat rødme og en tynn hud gjør frukten til et ornament til bordet.

Sort av Northern Sinap

Frukt av Nord SinapApple tre av sen zirkonium variasjon. Treet er stort, men eksepsjonelt frostbestandig og overlever selv i Øst-Sibirien. Sannheten i denne regionen er utført som en krypende form. Fruktene er ikke så store, gjennomsnittlig vekt på et eple er 120 gram.

Det nordlige epletreet er sent moden, så høsten er klar for høst i oktober. Heng eplene til de modner i hagen etter at høsten går. Fjernet tidligere, de mister sin smak og holder kvalitet. Med tiden vil de innsamlede fruktene ligge i lagringen til mai. Hvis kulturen er utført på en dwarfishstamme, begynner frukten i det andre året, gir de vanlige stengene et utbytte i 5-8 år. Denne variasjonen kan gi eggstokkene selv uten kryssbestøvning. Men hvis det finnes andre varianter i nærheten, vil det være flere eggstokkene. Sorten er verdsatt for dens gjennomsnittlige motstand mot scab og bakterielle sykdommer. God smak og bevaring av frukt gjør det til et godt tre i hagen.

Sorter Orlik

Apple Tree OrlikBeskrivelse av epletreet Orlik, hvis bilde først kan ses i denne artikkelen, er ikke så veltalende som selve treet. Variasjonen av vintermodning henger lenge i den øde hagen. Kryssede varianter av Mackintosh og Bessemyanka Michurinsky, kom inn i registret i 1986. Epletre av middels høyde, raskt voksende. Fruktene er vakre, justert, litt konisk i form. Dekk farge i form av en tett rødme. Krem kremaktig, søt og sur smak.

De tar epler i Orel-regionen i slutten av september. Frukt etter fjerning er ikke helbredet, smaken av dem er anskaffet på treet. Fruktiverer med hvile i noen år. En voksen tre gir mer enn en centner av vakre epler. Hvis du forsinker med rengjøring, vil delvis avstopping av frukt begynne.

Apple Tree Bolotovskoe

Epler av sort BolotovskoeVintervarianten er motstandsdyktig mot scab, sammen med Imrus. Et nytt utvalg, som bare kom inn i registret i 2002. Fruktene er store, lined opp i 150 gram hver. Epler har ikke voksbelegg og i modenhet gulaktig med rødme. De skyter Bolotovskoe i september. Frukt lagres godt ved lav temperatur. Den største fordelen av sorten i tillegg til den årlige avkastningen er at den er genetisk ute av stand til å bli syk med scab. Treet er høyt, med sjeldne stamme grener. Ved en forsinkelse med høsting begynner frukt å smelte.

Sorter Bratchwood

Applewood AppleApplewood Bratchwood er et naturlig dwarfish-tre. Denne hybrid av Ural vinteren med Vydubetskaya gråt. Hvis spiringen på frøplanten, da vil eplet høyde være opptil 2,7 meter, og på klonen kommer bare to meter. Sorten er raskt voksende, fruiting i 3-4 år etter inokulering. Frukt er middels, avlang, veldig høy smak kvaliteter. Den årlige høsten av et voksen tre er opptil 120 kg fra et tre. I årene hvor scab sykdommen utvikler seg, er resistansen av sorten karakterisert som moderat. Fruktene fjernet i september er bevart uten tap av smak i 140 dager i et kjølig hvelv. Frukt brukes friskt og behandles. En rekke dyrkes i Sør-Urals-regionen.

Yablonya Veniaminovskoe

Apple VenyaminovskySort Venyaminovskoe ble registrert og tatt med i registeret for frukttrær i 2001 i det sentrale området. Fruktmottakeperioden er vinter. Hovedfargen er gul med en tett rødme i skarpe farger. Fruktvekt 130 gram. Fruktene er deilige, lagret til februar. Træret er genetisk resistent mot scab.

Vinter apple varianter – video