Ta vare på sengene ved månekalenderenForandringen i månens faser påvirker både veksten av kultiverte planter og deres fruiting. Det ble lagt merke til lenge av en mann, og i dag er det med hell brukt av lastebilbøndene å få minneskudd og en god høst.

Gulrøtter, som ikke okkuperer det siste stedet i plantasjene til sommerboerne, er også underlagt påvirkning av nattlyset. Månedsmåneden, som varer 28 dager, er nøyaktig fire uker, hver som tilsvarer dens fase av en satellitt på jorden.

Når å så gulrøtter på månekalenderen, slik at spiring av frøet var høyt og fornøyd med størrelsen, var det jevnt og velsmakende?

Voksende månen og skudd av gulrøtter

Månens faser

Når månen vokser, og seglen blir bredere og lysere, strømmer næringsstoffer og fuktighet fra jorda aktivt fra rotsystemet til løvverk og topper.

Til fordel for fremtidig høsting av gulrøtter i disse to ukene vil være:

  • topp dressing av unge planter med mineralske stoffer;
  • tynning og dykking spirer;
  • luker ugress i senger.

Ideelle vegetabilske sengerOfte den første uken etter nymånen regnes som en god tid for såing, men dette gjelder ikke for gulrøtter. Siden målet med sommeren bosatt i dyrkingen av denne avlingen er rotkulturen, og ikke de frodige toppen, så er tiden for såing gulrøtter i det åpne bakken bedre å bevege seg.

Er det mulig å plante gulrøtter på våren i fullmåne?

Mens månen er i himmelen i all sin herlighet, er rotssystemet av høstavlinger tydelig svekket og følsomt overfor alle slags inngrep. I disse dager er det umulig ikke bare å plante gulrøtter, men også å tynne tett spirer. Tross alt er skade på røttene i fullmåneplanterne ekstremt vanskelig å tolerere.

Related  Beskrivelse og foto av drue Velez

Siden ovennevnte del av planter, inkludert frø, er mettet med nyttige stoffer, er denne tiden ideell for høsting av plantemateriale for kommende sesong.

Når du kan plante gulrøtter på en avtagende måne

Når måneskiven begynner å synke, går saftene, beveger seg til kronen før fullmåne, endrer retning, og næringsstoffer rush til rotsystemet. Så kommer tiden når du kan plante gulrøtter, rødbeter, reddiker og andre lignende avlinger.

Frø som kommer inn i jorden i tredje uke av månens syklus gir aktivt rødder. Og i vokse planter med utviklet løvverk, dannes rotlinger. Hvis gulrøtter reagerer rolig for å skade ovennevnte del, er det bedre å ikke utføre noe arbeid som påvirker røttene i disse dager.

Bord av planting gulrøtterMen gulrøtter, som andre røtter, på den avtagende månen svarer godt til:

  • organisk gjødsling og vekststimulerende midler;
  • rikelig vanning
  • skadedyr og lukebekjempelse;
  • Innføring av organiske materialer;
  • lossing av jord og graving.

Fount of vitaminsDenne regelen gjelder for våren, og spesielt høstsåingen. Når du planter gulrøtter til vinteren, bør gartneren være sikker på at det i våren vil være minnesfulle skudd på sengene. Mens månen er i en fase med tilbakegang, har frøene som har falt i bakken, alle betingelsene for å slå rot godt.

  • Hvis frøene er sådd i tørr form, er det bedre å ikke nøle og sette dem i jordens jord, måneskiven har bare begynt å synke.
  • Hvis hovne frø brukes til planting, kan de bli sådd i den fjerde uken i månemåneden, når den aldrende seglen allerede smalker merkbart.

Harvested i denne perioden, rotkulturer har en anstendig kvalitet, de holdes godt og lenge.

Nymåne og månens formørkelse

Vegetasjon for tiden til den nye månen er braked, så det vil være nyttig å forlate alt arbeid knyttet til transplantasjon, lukting og planting. Ikke fullt såing kan ta og gjødsling, hvis det er gjort på dager nær nymåne. Det er mye mer nyttig å bruke tid til å luke.

Related  Hvordan plante og dyrke jordbær fra frø selv?

Bestemmelse av tidspunktet for såing gulrøtter i den åpne bakken av Zodiac

Alle rotgrønnsaker, ikke unntatt gulrøtter, nær elementer av jorden, så det er bedre svare til omsorg i disse dager i måneden, når månen er i Steinbukken skilt, Tyren og Jomfruen.

Avhengighet av avlinger på tegn på dyrekretsenTidsperioden når det er bedre å så gulrøtter om vinteren, kan det være bedre å starte i midten av oktober i slutten av november. I dette tilfellet bør frøene forbli tørre, noe som vil forsinke spiring, men med langvarig høst og varm vinter er slike avlinger i fare for å dø.

I forskjellige regioner foregår planting av gulrøtter på våren i månekalenderen på forskjellige tidspunkter, da klimaforholdene i sør og nord for landet er svært forskjellige. Det viktigste er at jorden er klar til å akseptere frøene og ikke miste tinte fuktighet, og den avtagende månen falt på jordens tegn. Hvis en slik kombinasjon er vanskelig å oppnå, utføres arbeid på månens ende fra et gunstig tegn.

Vanning og topp dressing av gulrøtter i henhold til månekalenderen og Zodiac

På vanningsanlegg er månens faser ikke alvorlig påvirket, men det er mulig å gjøre vannforsyningen mer effektiv og økonomisk. For dette, gulrøtter er best vannet på dager da månen er i skilt, skårer, kreft.

Mineral gjødsel for gulrøtter gjør på den voksende månen, og infusjoner av urter, stimulanter og andre organiske stoffer på dager når nattstjernen allerede er avtagende. Og mer fornuft fra slike hendelser vil være med månen som går gjennom tegnene på Taurus, Kreft, Skorpionen, Stenbukken eller Fiskene.

Frø av månekalenderen – video