Vannmelon skal være saftig og søtAnkomsten av en vannmelonpore i andre halvdel av sommeren blir ivrig ventet av både store og små gourmeter. Det skjedde så at i dette landet, hvor det meste av territoriet tilhører sonen av risikabelt oppdrett, er det denne sørlige kulturen som nyter masse popularitet og kjærlighet. Juicy, søtt vannmelon kjøtt stenger ikke bare tørst på varme dager, det gir glede å smake, hyggelige følelser og er kilden til mange nyttige stoffer.

I moden vannmelon er det ascorbinsyre og folsyre, magnesium, jern og kalium, kostfibre og pektiner.

Det er bare å finne ut hva som gjemmer seg under den grønne tette huden? Slik bestemmer du moden til vannmelon, slik at du ikke skuffer ved å være på bordet, og avslører et smakløst blek rosa kjøtt til publikum?

Uendelig vannmelonHvis vannmelonene vokser på egen tomt, trenger de ikke å bekymre seg for deres kvalitet, men fruktene de kjøper blir noen ganger presentert med mye mer ubehagelige overraskelser, i tillegg til det bleke utseendet. Manglende overholdelse av landbruksteknologi medfører regler for bruk av gjødsel og lagring av vannmeloner risikoen for forgiftning. Det er derfor viktig ikke bare å være i stand til å skille de modne bær på den grønne, men å vite hvordan du skal velge en vannmelon, trygt for helsen.

Begynnelsen av en vannmelonpore

Den mest delikate vannmelon er bare i sesongen av sin modenhetDu kan kjøpe en vannmelon i supermarkedet når som helst på året. Behandlet med konserveringsmidler eller vokst i veksthus, kommer søte frukter fra verdens ytterste hjørner lett til de russiske tellerne. Er det mulig å sammenligne dem med vannmeloner dyrket på friluftsområdet, i sommerhagen under den varme sommersolen? Fra og med tidspunktet for modningen av gigantiske bær kan vi konkludere.

De første modne vannmelonene på meloner kan bare vises i juli, og massesamlingen av disse sommergaver begynner i midten av august og varer til oktober.

Og jo før vannmelon faller på telleren, desto større er risikoen den inneholdt farlig for organismen av nitrater og andre forbindelser som forårsaker økt vekst av fostre. Så ikke hastverk, det er langt lettere å velge en god vannmelon, da vil deres masse sozrevanie.Sezon vannmeloner modning faller sammen med tidspunktet for masserekrutterings søte druer.

Hvordan bestemme modenheten av vannmelon i utseendet av barken?

Vannmeloner av forskjellige varianterI dag var til disposisjon for bønder og gartnere en rekke varianter og hybrider av vannmeloner med en rekke mønstre og fargelegging av barken. Oppdrettere tilbyr å dyrke frukt ikke bare med rødt eller rosa kjøtt, men også med gult og jevnt med hvitt. I dette tilfellet kunne ingen forsker opprette en plante, etter hvilken type bær som umiddelbart kunne ligge i hagen for å bestemme moden til vannmelon.

Related  Persimmon fra steinen hjemme – vokser på vinduskarmen

I en moden vannmelon er halen tørket oppOg likevel er det en rekke tegn på hvordan du velger en moden vannmelon. Når du velger et foster, vær oppmerksom på tilstanden til skallet, lysstyrken på mønsteret og tilstedeværelsen av ulike skader. Med all rikdom av eksisterende farger av vannmeloner, bør mønsteret på barken være klart, og fargen på monoktone bær bør være jevn. Vannmeloner med et unkarakteristisk eller sløret mønster bør legges til side. Tross alt kan dette være et tegn på ikke bare de umodne bærene, men også et symptom på sykdommen, for eksempel en viral mosaikk.

  • Vannmeloner, som ennå ikke har tid til å forlate hagen, har en matt bark.
  • I en moden frukt blir skallet skinnende og hardt i en slik grad at det er vanskelig å stikke nagelen, og du kan bare klø det overfarvede laget.
  • I tillegg gir den skadede barken i friskt vannmelon av juice og produserer en karakteristisk urte lukt.

Ifølge folkemessige observasjoner av stripede vannmeloner må man velge en av dem med avstand mellom de mørke stripene.

I moden vannmelon skiller den skadede barken ikke ut juiceMen hvordan å velge en deilig vannmelon hvis det er alt mørkegrønn eller omvendt, nesten hvitt? Og i dette tilfellet, og når du kjøper en stripet fargefostus, før du velger en vannmelon, må den bli palpert. Hvis overflaten detekterte hakk, sprekker eller andre defekter i skallet, er vannmelon ikke et sted på bordet, for gjennom de skadede områder inne lett trenge skadelige bakterier, parasitter og bakterier. Ikke kjøp en vannmelon med en svak fingerbark. Ikke overraskende, da skjære dersom dette er funnet inne vannmelon gjæret væske eller mugne masse.

Ved vannmeloner med en treg myk skorpe er det en ubehagelig smakNoen til tørr i defekter i utseendet av skorper og spor på overflaten av cortex kan signal anthracnose lesjoner eller skorpedannelse, noe som fører til maldevelopment av massen og dårlig kvalitet vannmelon.Vannmelon påvirket av antracis eller scab

Hvordan velge riktig vannmelon for størrelsen og fargen på jordflaten?

Frukt dyrket i meloner, har nødvendigvis på huden et karakteristisk sted – stedet for kontakt vannmelon med jord. På dette området fikk skelen mindre sollys, mindre klorofyll ble produsert her.

Når du velger en vannmelon, vær oppmerksom på tilstanden til jordflatenFor å bestemme moden til vannmelon på en seng eller på en teller, vær oppmerksom på størrelsen, tilstanden og fargen på en slik flekk:

  • Barken her skal ikke være skadet eller være mykere enn i andre områder.
  • Det er ingen striper på jordflaten. Dette indikerer at vannmelon under veksten ikke forstyrret.

Related  Voksende poteter i en tønne – egenskaper ved planting, fôring og omsorg

Det er ingen striper på jordflaten

Spot, i gjennomsnitt ikke over 7-12 cm, bør helst ha en gul farge, hvis skyggen er nærmere hvitt, er vannmelon bedre å ligge på sengen i noen uker.

Kan jeg velge en søt vannmelon på en tørr peduncle?

Når du velger en moden vannmelon på en seng, bør du vurdere alle tegn på modenhetHvis det er flere tips, hvordan velge riktig vannmelon? Ofte kan du høre en anbefaling at du kan velge en deilig vannmelon ved å ta en bær med en tørr hale. Men hva om stilken ikke har en peduncle i det hele tatt ved telleren, eller vil moden bær i hagen på noen måte skille seg fra sin egen pisk?

Faktisk, i et foster som har nådd full modenhet begynner halen å tørke:

  • Å vite dette, bryter skrupelløse forhandlere grønne vannmeloner, og stengene tørker når de transporteres og lagres.
  • I tillegg kan halen ha visnet og på grunn av vridning eller kinking av pisken lenge før moden av vannmeloner.
  • Også, stole på en tørr peduncle, kan du ta over vannmelon til bordet.

Derfor bør du ikke stole på dette tegnet helt.

Mye mer pålitelig å være oppmerksom på ikke et tegn på modenhet av vannmelon, men umiddelbart til deres totalitet.

Antenne i nærheten av peduncle begynte å tørke ut - vannmelon klar til brukSå, for eksempel, i en søt bær, klar til å høste, blir stammen glatt, med dens karakteristiske hår fallende, til stede mens vannmelonet er umodent. Hvis vannmeloner vokser i landet, kan du bestemme modenheten av vannmelon i hagen og andre funksjoner. For eksempel melon produsenter er godt klar over at mustasjen på vedleggspunktet for vannmelon stengel til pisken må tørke opp når det kommer tid til å rive av moden bær. I tillegg, på stedet der det en gang var en blomst, på tidspunktet for modning, er det ikke noe spor av bracten.

Hvordan velge en god vannmelon etter vekt?

Smaken av vannmelon påvirker værforholdeneOg i Kina og andre asiatiske land i samlingen av vannmeloner har en annen interessant funksjon av disse bærene. Eldre vannmeloner på grunn av spesifikasjonene til den indre strukturen er lettere enn vann og flyter alltid på overflaten. På grunnlag av dette kan man også få en annen indikasjon på hvordan man velger en moden vannmelon. Av de to fruktene av samme størrelse er søtere det som er lettere.

I den kalde sommeren tømmes vannmelonerDet er imidlertid et unntak her. Hvis det var kaldt regnvær i begynnelsen av sommeren, er situasjonen ikke utelukket at dette påvirket dannelsen av vannmeloner, og det var ingen hull i dem. Slike frukter, selv i moden form, virker mindre saftige, og nærmere kjerne i vevet merkbar grov.

Når det gjelder den faktiske vekten av vannmelon, i begynnelsen av sesongen, kjøpe en søt delikatesse, er det mer fornuftig å prioritere gjennomsnittlig frukt. Og allerede midt i en vannmelonpore, kan du nyte ekte giganter med en vekt på 7 til 15 kg.

Hvordan velge en god vannmelon av lyd?

En måte å bestemme modenhet påOfte kan du se hvordan, når du bestemmer moden til en vannmelon, klikker kjøpere eller selgere på peeling eller klemmer frukten med palmer:

  • Som svar på en knock, utsender en moden, søt vannmelon en høy lyd, men hvis frukten ikke er klar til å komme på bordet, vil ekkoet være døvt og uklart.
  • Når man klemmer en god vannmelon kan spre seg litt, produserer den grønne frukten ikke denne effekten.

Related  Hvordan utføre sommerpleie for druer for å få en god høst?

Hvis ovennevnte metoder for å bestemme fostrets kvalitet ikke fullt ut svarer på spørsmålet om hvordan man velger en moden vannmelon, vil videoen bidra til å forstå alt klart.

Det viktigste ved valg av en kvalitet, deilig vannmelon, må du ikke glemme at suksess er mulig når alt tatt i betraktning tas i betraktning.

Sommerenes innbyggere som vokser vannmeloner i sine egne senger, ikke bry deg om kvaliteten på frukten. De vet sikkert at ved å observere agroteknikkens regler, blir det bare søte søte bær hentet fra melon uten overdreven mengde nitrater, plantevernmidler og fargestoffer.

Hvordan velge vannmelon av riktig kvalitet?

Søt vannmelon er også populært blant voksne. og barnMen hvordan å velge en god vannmelon på butikken eller i et grønnsakstelt? Kan alle selgere være klarert, og hvordan å beskytte seg mot dårlig frukt?

En god høsting av vannmeloner er bare mulig med riktig valg av landingsstedetNærmer telleren, må du ta hensyn til tilstanden til de sårede og legging vannmeloner. I gatehandelsbetingelser for salg av meloner, sørg for å organisere spesielle paviljonger utstyrt med skuffer og kalesjer for å beskytte vannmeloner fra kontakt med jord og sollys. Butikken har også vannmeloner lagt ut på et brett eller kurv og ikke er i kontakt med gulvet.

Siden kjøttet av vannmelon umiddelbart absorberer den minste forurensning, legger seg støvet, og patogene flora perfekt reproduserer på den søte masse, deretter kjøpe vannmeloner på veikanten steder, eller velg frukter med sprekker og kutt i alle fall umulig.

Fra kjøp av vannmelon er det bedre å nekte, hvis selgeren ikke kan produsere dokumenter som bekrefter kvaliteten og sikkerheten til meloner. I slike sertifikater og sertifikater angis stedet for dyrking av partiet, datoen for høsting og gyldighetsperioden. Sertifikatet fra det spesialiserte laboratoriet sikrer at det ikke er skadelige stoffer i vannmelonene.

Ti regler for å velge en moden nyttig vannmelon – video