kirsebær i hagen i landetLinjen av kompakte frukttrær vokser. Kolon kirsebær er en sjeldenhet i hagen i Moskva-regionen, og det er få varianter. Kolonnenes varianteregenskaper overføres av frø. Derfor kan kirsebæret forplantes av en frøplanter på kirsebærfrø og såing frø. Treet vokser opp til 3 meter i høyden. Brennbart tre kan ikke tåle, det er nødvendig å yte støtte.

Funksjoner av Colon Trees

kirsebærblomstKolon kirsebær representerer stammen, som vokser kun oppover på grunn av lederen. Skjelett grener er korte, sammen med frukttrær, skaper de en krone, formen på en vertikal sylinder. Når du kjøper en frøplante, må du sørge for at den øvre nyre er i live, ellers vil ikke kolonnen vokse.

Kolon kirsebær krever bedre lys og vind beskyttelse. De krever ikke beskjæring, men tolererer ikke tørking ut av jorden og nærstående av grunnvannet. Et kompakt tre er lett beskyttet mot forkjølelsen. I industriell hagearbeid foretrekkes kirsebær frukthager fra kolonnerne kirsebær sorter.

fordeler:

 • Den høye fruktbarheten til treet er høy, fruiting i året med å plante podet planten, men det er blindet;
 • smak av bær utmerket, ikke underordnet trær med normal formasjon, ofte selvbefruktende;
 • kompakthet gjør det enklere å ta vare på kolonnen, bare det er nødvendig med lett sanitærbeskjæring;
 • dekorative høykolonneformede kirsebær, men sjeldne, i landskapsdesign skaper en uventet aksent.

Til tross for den oppgitte selvfruktbarheten, er det nødvendig å arrangere flere kirsebær av forskjellige varianter, utbyttet vil øke vesentlig dersom CEM-sorten brukes som pollinator.

Kolon kirsebær sorter i industrielle hager

industriell koloniale hageOpprettelsen av koloniale kirsebær varianter er et krav til industriell hagearbeid. Vitenskapelige metoder for påvirkning ved å skaffe seg en rekke er brukt:

 • utvalg i biologisk form
 • kjemisk;
 • agrotekniske metoder;
 • kirurgiske og mekaniske effekter.

Related  Dyrking av purre på hagesenger, planting og omsorg

Som et resultat øker hagenes tidlige modenhet og produktivitet. Kirsebærhage industrielle hager er dannet overalt med et prospekt for utbyttet av hver kolonne på 8-10 kg. Følgende ordninger brukes:

 • tetthet av planting opp til 13,300 trær per hektar:
 • landingsordninger – 2,0 x 1,5 og 3,0 x 2,5 meter;
 • Kolonnens høyde er opptil 2 meter.

De vokser spesielle kompakte trær som kan dyrkes i beholdere og skuffer, noe som gjør det mulig å beskytte trær om vinteren og å fremme industriell hagearbeid i nord.

Kirsebær i hagene i Moskva-regionen

kirsebær utvalg HelenaDet beste for Moskva-regionen er utvalget av Helena og Sylvia. Kirsebær Sylvia er veldig fruktbar, har rubin store bær smak det samme som Iput. Træret har en gjennomsnittlig frostmotstand, men i Moskva-regionen er det bedre å beskytte det mot frost og vind. Bergen modner 12-18 juni.

Helena er av samme utholdenhet og utbytte. Men bærene er stive, kjøttet er rødt, med rosa blodårer. Beskjæringen modner en uke senere. En slags dessert. Kolonnene vokser 3 meter høy, i et snitt opp til en meter. Frukting fortsetter i 15-25 år.

kirsebær utvalg SylviaGrad Sem er en pollinator, har bær som veier 10-12 gram, men velsmakende. Bagasjerommet har samme høyde som det store treet. Frukt 15 år. I tillegg til de allerede anerkjente varianter, er Queen Mary, Little Silvia, Black Colon populære. Disse varianter er mindre stalwart – opp til 2,5 meter.

Planting og omsorg

kirsebærplanterFrøplanter av kolonnen kirsebær vokser på kirsebærmasse i beholdere eller med et åpent rotsystem. Når du velger en seedlings, sørg for:

 • nyren til den øvre lederen er i live, ikke ødelagt;
 • bagasjen er jevn, barken glatt, uten skade;
 • røtter uten rot, leve – i beholderen er ikke synlig, må selgeren være pålitelig;
 • etterlater sunn, karakteristisk farge uten tonalbånd.

Related  Velg for hagen din bønner

Flere trær trenger å velge samme alder.

Når du velger et sted for trær, husk, du kan ikke plante kirsebær på lavlandet, i vinden og i skyggen. Hvert tre skal plantes i en fruktbar jord uten nitrogengjødsel. Plantering av columnar kirsebær utføres på våren, og fruktkassen er utarbeidet på forhånd. Jorden må være en fruktbar, løs, nøytral reaksjon.

Landing på sengen vil gi røttene mer varme, grunnen på hagen oppvarmes tidligere. Med langvarig kraftig regn vil det ikke være stagnerende fuktighet. Klumba skal såddes med kultiverte urter, klippe ned og slå sammen nærkammeret.

Pleie kolonneformede søte kirsebær elsker ikke byrdefullt. Jorden må holdes fuktig. Beskjæring er ikke nødvendig, planten selv vokser bare opp. Bagasjerommet er alltid kalkaktig i høst. Det viktigste er å forebygge sykdommer. Uansett hvor det er kolonner, skal det ikke være ugress, alle planterester fjernes om høsten i et rent felt. Jorden løsner, absorberes av oksygen. Om våren gjennomføres det beskyttende tiltak som for alle frukttrær.

Frukting av den unge kolonnen kirsebærtre – video