fjern løvetann på nettstedetKrymping fra frø og flerårige ugress gjør livet vanskelig for alle sommerboere. Hvordan bli kvitt løvetann på nettstedet, for alltid å lette arbeidet på sengene og utviklingen av kultiverte planter?

Det er flere måter å bekjempe ubudne gjester på, blant dem:

 • folkemessige rettsmidler;
 • kjemiske preparater som hemmer eller helt stopper veksten av luke;
 • regelmessig graving og luke av hagen og blomsterbedene;
 • Bruk av spesielle rotskrapere for løvetann.

Vokser på veikanter, på urban plener og ledige tomter, dvs. overalt løvetann – er en flerårig med en kraftig rotstokk jordiske delen og rosett av grønne lansettformede blader som er blant de første til å vises fra under snøen og forsvinner bare med ankomsten av vinteren.

Faren for en løvetann som en planteanlegg ligger i sin enkle bosetting og rask fangst av territoriet.

Den første blomstringen skjer midt på våren, og planten kan blomstre opptil 2-3 ganger, og sprer hundrevis av frø rundt i nabolaget på lyse paraplyer. Maskroser er veldig tålmodige, de utmerker seg godt, rot i de mest ugunstige forholdene. Men å fjerne anlegget på grunn av sin forgrenede sterke rhizome er ikke lett.

Hvordan håndtere løvetann i hagen, på grønnsakshager og plener? Valg av metode avhenger av hvor ugresset avgjorde, og hvor mange er det.

Bekjempe løvetann i hagen

løvetann i hagenFor ugress er det ingen forskjeller mellom et ødemark og en hage som er plantet med tomater, squash eller jordbær. Den beste tiden til å vurdere situasjonen – tidlig på våren, når løvverk av løvetann bare får fart, og knoppene ikke har åpnet ennå.

Hvis det er få løvetann, mye å gjøre på enkleste måter. Overholdelse av landbruks teknologi er en av de mest pålitelige måtene å bekjempe løvetann:

 1. Sengene, som skal såddes eller plantes med dyrkede planter, må være dypt fordøyd, underveis å velge ugress, opp til små fragmenter av rhizomer.
 2. Emerging skudd blir utryddet, jorden blir jevnlig løsnet slik at frøene som faller i bakken, ikke kan trenge inn og ta rot.

Rent land på hagesenger risikerer å bli dekket igjen med et teppe av løvetann, hvis du omgår oppmerksomheten til rader mellom rader og hager. På grunn av jordens tetthet er det vanskelig å luke ute på grøten, men det er ganske mulig å svekke dem ved hjelp av en hakke, hakke eller flat. Hvis du behandler risikoområder, uten å vente på blomstring, kan ikke flere tusenfrokoster forandre seg, og de tilgjengelige plantene blir raskt svakere.

På høsten senger sengene igjen gjennom. Det samme er gjort med trestammer henhold frukttrær og busker, flerårige prydplanter, samt senger på hvilken duft sommer stauder.

Hvordan håndtere løvetann på gresset med folkemidlene

løvetann langs hagenEn lang turf på en plen eller i en hage kan ikke graves, hånden er også ineffektiv.

Forsøk på å manuelt fjerne ugresset vil uunngåelig føre til en pause i rhizomet, som snart vil begynne å gjenopprette eller skade planterte planter i nabolaget.

Hvordan permanent bli kvitt løvetann på nettstedet, hvis spade og helikopter forblir ute av arbeid? Det finnes flere enkle folkemåter. For å fjerne løvetannbruk:

 • bordsalt;
 • kokende vann;
 • eddik essens.

salt for fjerning av løvetannAggressive forbindelser som faller på rhizosens base dræper vekstpunktet, fører til undertrykkelse av luke og dets død. Saltet brukes i tørr form eller i form av en konsentrert løsning. I alle tilfeller betyr kampens middel:

 • handle direkte på den valgte forekomsten;
 • ikke påvirke vegetasjonen i nærheten;
 • ikke forandre jordens fruktbarhet.

I tillegg til de positive aspektene er det mangler i bruk av folkemetoder for kamp. For store prøver, hvis rotsystem kan nå 20-30 cm i lengde, virker husholdningsinnretningen ikke veldig mye.

Bekjempe løvetann ved hjelp av en rot eliminator

rot eliminator for løvetann kontrollDet er mye vanskeligere enn på en kjøkkenhage å håndtere løvetann:

 • på plener
 • hvis blomsterbedene opptar nesten hele området av overgrodde stauder;
 • landet i hagen er under synkende.

fjern løvetann fra rotenHer er en punkttilpasning for fjerning av løvetann nyttig, noe som ikke forårsaker alvorlig skade på gressdekket, eller herbicider eller folkemidlene.

På plener og andre steder med flerårig torv gir røtter av alle slags strukturer reell hjelp.

Den skarpe kanten av verktøyet trenger lett gjennom tverrlaget, skjærer jorda rundt rhizomet og fjerner planten lett sammen med den underjordiske delen. Hullene som er igjen på plenen etter løvetann-agenten, små og raskt overgrodde, spesielt hvis de sovner, og området er rikelig vannet.

løvetann fjerning prosessTilsvarende kommer i hagen. Kornealitel redder på blomsterbed med tett voksende stauder.

Bruk av herbicider: hvordan håndtere hvite måner i landet

vokse løvetann i landetFør du håndterer med løvetann på plenen og i hagen ved hjelp av herbicider, må du forsikre deg om at kjemikaliene ikke påvirkes av dyrkede planter og plener.

Manuell avling eller bruk av mekaniske enheter er en mektig og tidkrevende oppgave. En annen sak er bruken av moderne kjemiske forbindelser som undertrykker grøtplantasje. Herbicider er uunnværlig hvis løvetann oversvømmet området, og det er rett og slett umulig å håndtere dem manuelt.

kjemiske preparater for fjerning av løvetannEt utvalg av tilgjengelige preparater egnet for å bekjempe løvetann i hagen inkluderer preparater:

 • dreper alle slags grønne planter som sprøytet væske kommer inn i;
 • selektiv handling, ødelegger bare frokostblandinger eller rhizome ugress.

Betyr brede handlinger, som Roundup, Tornado, Agrokiller og andre rusmidler avlaste hagen er ikke bare løvetann, men også fra hvete gress, sår-tistel og andre plagsomme planter som bringer på andre måter er det svært problematisk. Imidlertid er den oppnådde effekt av slike herbicider er ikke ende umiddelbart etter sprøyting. Bare noen få uker sammensetningen hemmer alt som vokser i nabolaget. Dette gjelder plantlinger og plantet frøplanter. Derfor er en stor-skala kjemiske luke utføres:

 • på forhånd dekker kulturelle plantasjer og jord under dem
 • tidlig på våren, lenge før planting av grønnsaker, blomster eller andre nyttige planter;
 • høst, når alt nyttig er rengjort fra sengene.

Utbredt herbicider som ødelegger all vegetasjon, brukes i ødemarker, for eksempel etter å ha kjøpt et nytt nettsted.

Spesialiserte formuleringer fungerer selektivt. Men å få dette eller det rette, må du huske at hvetegresskemikaliet ikke nødvendigvis hjelper med å bli kvitt løvetann, men kan drepe plenen gress.

Før du blir permanent av med løvetann på nettstedet, må du velge det mest nyttige stoffet, les instruksjonene og følg det, og ikke overskride de tillatte dosene.

Ødelegge løvetann i sengene med poteter, jordbær, eller på plenen foran er mulig, ved hjelp av ugressmiddel Lontrel-300D, purke-tistel hemmer også veksten av mange års sorrel og andre ugress. Spesielt konstruert for plener komposisjoner som ikke påvirker veksten av planter, men et par timer hemme utvikling løvetann, eng kamille, smalkjempe, smør og sår-tistel.

Ved bruk av kjemikalier skal personlig verneutstyr brukes, og til oppløsningen tørker, beskyt de behandlede områdene fra å besøke kjæledyr og familiemedlemmer.

Herbicider dreper antenne delen av løvetann og dens rhizomes, men kan ikke påvirke frøene. Derfor er all behandling viktig for å utføre før ugresset vil falme, og på hodene til modning av flyktige frø. Spredt ut av jordplanter er kompostert, strøet med jord, ettersom frøene kan rive her.

løvetann på en blomsterbedHvordan håndtere løvetann i landet, hvis det ikke kunne forhindres løvetannsoppgjørene? I dette tilfellet må vi huske den vanlige luken. Gumming av løvetannfrø begynner så snart jorden varmes opp til 10-15 grader. Mens skuddene er små, og røttene er svake, er det ikke vanskelig å fjerne løvetann med hånden. I fremtiden vil løstesenger hjelpe.

Betydelig redusere befolkningen av ugress Vegetasjon er hjulpet av mulching eller bruk av en film som dekker hele området av åker, bortsett fra steder å plante tomater, courgetter eller andre nyttige avlinger. Denne løsningen vil være spesielt nyttig når du vokser jordbær.