Aromatisk mynte på vinduskarmenPeppermynte og tilhørende arter, kjent som essensielle oljer, krydder-aromastoffer og medisinske avlinger, har lenge funnet sin plass i hagesenger og hager. Men om sommeren blir plantene regelmessig forsynt med ferske grønnsaker, så når grønnsaksdriveren kommer med høstfrostene, må de være fornøyd med den tidligere frosne eller tørrede mynten. Og selv om disse metodene tillater deg å redde planten mesteparten av næringsstoffene, kan den ikke sammenlignes med grønne saftige blader.

Ikke for å være avhengig av sesong og ikke gi opp inneholder mentol, vitaminer, verdifulle fettsyrer og sporstoffer mint grønt når det er kaldt, og det rasende snøstorm, kan du plante mynte i vinduskarmen.

Hvordan vokse mynte hjemme?

Mint kommer i containereÅrlig med en forgrenet overflate rhizome og mange skudd forlater fra det vokser enkelt hjemme. Det viktigste er å gi planter med komfortable forhold, inkludert tilstrekkelig mat, belysning og vanning.

Mynten føles best på løs jord med et gjennomsnittlig organisk innhold og en liten surhet, innenfor området 5-7 pH.

Før planting mynte for planter, lag en jordblanding av to deler av hagen jord, en del humus, samme volum torv og vasket sand. For å sikre at røttene av mynte ikke blir gjennomvåt, og det ikke var fare for forfall, er drenering nødvendig i mintvokstanken hjemme.

Siden peppermynte er ganske upretensiøs, kan planten bli forplantet:

  • såing frø;
  • rot lag;
  • borekaks;
  • deling av en voksenbusk.

Hvordan vokse mynte på en vinduskast av frø?

Reproduksjon av frø er den mest tidkrevende og langvarige metoden, men det kan ikke unngås hvis man ønsker å oppnå en plante av et bestemt utvalg eller arter.

Myntfrø tilberedt for såingTil frøplanter var sterk og vennlig, det er bedre å gi preferanse til kjøpte frø. Ikke alle hybridarter arver foreldreattributter når de samler frø fra dem. Så for eksempel har bare en tredjedel av spire av krøllet mynte krøllete blader, og de gjenværende plantene er en enkel hagesort. Så, hvordan plante mintfrø?

Related  Beskrivelse og foto av drue Velez

Å sote mynte er bedre i mars eller april, i fuktet jord til en dybde på 0,5 cm. Toppfrøene er drysset med en liten mengde humus eller næringsjord og deksel med glass eller film. Ved romtemperatur vises skudd 14-18 dager etter sådd. Inntil da er det nødvendig å overvåke fuktigheten i jorda, ikke la den tørke ut eller overfuktes. Om nødvendig sprøytes overflaten av jorda forsiktig, prøver å ikke forstyrre de små frøene, og åpner glasset en stund for å ventilere.

De første spireneNår skuddene på mynte på vinduskarmen gir to virkelige laken, de blir dykket, sitter i separate små beholdere eller i en 5×5-skjema i en enkelt bred beholder.

Hvordan plante mynte med rotlager og bush divisjon?

Transplantasjon av unge myntebuskerOgorodniki og gartnere vet hvordan mynten som har tatt rot på nettstedet raskt opptar alle nye rom. I rovdyrsaktiviteten til planten er det lange grunnstammer med sovende knopper på dem. Det voksende rotsystemet av en plante gir liv til nye skudd og busker. Hvordan plante mynte ved hjelp av rotlager?

Hvis du benytter deg av denne funksjonen av mynte, og i august eller september for å fylle opp med rot borekaks, ca 10-12 cm lang og to eller tre knopper, vanskelighetene i spørsmålet, hvordan å vokse mint hjemme, ikke vil oppstå. Rotavleggere er plantet i fuktig jord til en dybde på 5-7 cm. Hvis en slik håndtaket er allerede fullt utviklet skudd, røtter er nøye opprettholdes, og etter pudret med luftdelene bakken skåret i en høyde på 4-5 cm. På tilsvarende måte kommer fra plantematerialet som oppnås etter å dividere hele bush.

Bush av mynte fra røtteneEtter to uker, med riktig omhu, danner rommint, som på bildet, tette grønne skudd og første duftende blader over jorden.

Disse samme reproduksjonsmetoder er egnet for planting på vinduskarmen av slike krydrede urter som oregano og timian, relatert sammen med mynte til en familie og med vanlige vaner og tegn.

Alle disse avlingene i hjemmet vokser flerårige planter og krever en enkel, men konstant omhu.

Voksende mynte hjemme ved hjelp av stiklinger

Røtter et grønt håndtakSom plantemateriale for dyrking av mynte på vinduskarmen, stiklinger, kuttet fra de apikale delene av skuddene til en voksenbusk, er også egnet. Hvordan vokse mynte på vinduskarmen i dette tilfellet? Spreds 6-8 cm lang dyppet i roten løsningen, og fjerne de to nedre bladene, sett i vann. Røtter som er tilstrekkelige for planting i jorden, dannes etter 7-15 dager.

Related  Reproduksjon av roser ved stiklinger på hagen tomten

To uker etter planting av rotteguttene og fremveksten av spirer på de plantede rotskuddene, blir plantene matet urea med en hastighet på 1 gram per liter vann.

Ta vare på mynte dyrket på vinduskarmen

Ta vare på mynte i potterLurer du på hvordan å vokse mint hjemme og få i vinduskarmen sterke busker med lyse saftige blader, er det viktig å huske at dette er bare mulig med riktig temperatur, vanning og tilstrekkelig lys.

Komfortabel vekst temperatur er 20-25 ° C. Med denne modusen, en lang lys dag og fuktig jord, er plantene godt formet løvverk.

Mint er svært følsom for belysning endringer i omgivelsene, uten ytterligere 6 timer med belysning i høst og vinter, sine skudd begynner å strekke, blader krymper, mister en rik farge og smak. Hvis du trenger å arrangere kunstig belysning potter av mint på en vinduskarm ikke være mulig å redusere temperaturen til 15-17 ° C og begrense vanning. Dette tiltaket er noe treg ned prosessen med vekst og vil redusere kvaliteten på greenen.

Med all peppermyntes kjærlighet til lys tåler planten ikke å være i solen under solens direkte stråler. Utsatt til balkong, terrasse, balkong eller vinduskarpe nødvendigvis skygge, beskytter landingen mot brann og tørking.

I rom med tørr atmosfære, spesielt når varmeapparater virker, kan en beholder med vann plasseres ved siden av minten, slik at fuktigheten ikke faller under 80%, noe som kan skade bushens tilstand. Med samme formål for mynte i sommerdager og om vinteren, i et varmt rom, sprøytes vann med romtemperatur.

Unge mynteplanterI tillegg til overdreven tørrhet i luften, tolererer mynt på vinduskarmen like stor uttørking av jorda. Jorda er vannet ved de første tegn på tørrhet i det øvre laget, men samtidig tillater ikke stagnasjon av fuktighet, noe som er dødelig for røttene. Med en nedgang i lufttemperaturen, faller behovet for vanning noe.

For å forenkle omsorg, som på bildet, bak rommynt, kan en del av jorda for planting innføre en liten hydrogel. Flere granuler i jordlaget over dreneringen vil tillate jorda å beholde fuktighet og gjødsel bedre.

Mate den samme mynte dyrket i grønt, er det nødvendig, ved hjelp av nitrogen, fosfor og kali gjødsel, men meget forsiktig, da det overskytende nitrogen anlegget kan akkumuleres det i det grønne.

Related  Vi systematiserer planting av avlinger i forstadsområdet i tråd med reglene for veksling i hagen

Vilkår for innsamling av mynte hjemme

Det er på tide å trimmeDen første høstingen av duftende greener, oppnådd med mynte dyrket hjemme, samles 15-20 dager etter utseendet til de første bladene over bakken. På denne tiden kommer myntebladene til en høyde på 20-30 cm, mens beskjæring av skuddene fører til oppvåkning av nyrene i bihulene og veksten av planten.

Hvis mynte vokser med sikte på å skaffe råvarer med det høyeste innholdet av essensielle essensielle oljer, er tiden for innsamling av mynte på tidspunktet for dannelsen av knastene eller begynnelsen av blomstringen. I dette tilfellet, for en varm sesong, når veksten er mest aktiv, kan du få opptil tre fulle utbytter.

Mint, melissa på vinduskarmen – video

https://www.youtube.com/watch?v=N13i3JXvk-A