røde roserMange kvinner, som har fått en gave av en bukett med roser som en gave, brenner med ønsket om å bli det samme i forstadsområdet eller på egen vinduskar. Som eksperter sier, er dette ganske realistisk, og det er heller ikke vanskelig. Men før du planter en rose fra en bukett, er det nødvendig å kjenne alle finesser av denne prosessen, siden det er ubetydelig ved første øyekast detaljene vil avhenge av suksess.

Vi velger stiklinger

Jeg vil med det samme merke at ikke alle blomster er egnet for dyrking. For å vokse en rose fra stikkene i en bukett, er det nødvendig å velge riktig plantemateriale:

  • Ikke regne med blomster hentet fra utlandet. For å utvide holdbarheten til de nederlandske rosene blir utsatt for meget sterk behandling med konserveringsmidler. Derfor er det bedre å gi preferanse til blomster dyrket i lokale drivhuse. En stor prosentandel av røtter (opptil 90%) er vist av tehybrider, polyanthus, miniatyrer og klatresorter.
  • Det er veldig vanskelig å dyrke en rose fra stikkene i en bukett som har stått i en blomsterkanne med vann i mer enn fire dager.
  • Det er ikke egnet for spiring er for tykt og ganske grønt, fleksible stammer. Det optimale alternativet er en myk, svakt stengel, som har en eller to nyrer på toppen og en nyre fra under.

Klargjøring av roser

For å vokse roser fra stikkene i buketten, må du nøye forberede plantematerialet. Til dette formål dannes en stamme 12-25 cm lang fra stammen, den nedre delen har en vinkel på 45 ° og ligger 1 cm lenger fra den nedre nyren. Øvre kutt er gjort rett og ligger på avstand fra øvre nyre med 0,5-1 cm.

Etter å ha sluttet formasjonen, kan stengelen senkes i 12 timer i vann med oppløst i preparater for å akselerere vekst eller plass i aloe juice, som har de samme egenskapene.

kutte roserEtter denne tiden, tørk stengelen og trykk på toppdelen med grønn eller kaliumpermanganat. Den nedre kuttet dyppes fortrinnsvis i roten, noe som vil bidra til bedre rotering. For å øke overlevelsen blir alle nedre bladene fjernet, og den øvre halvdelen eller 1/3 er avskåret. Spikes, hvis noen, fjernes med en beskytter.

Related  Hvordan vokse en seedlings seedlings i hjemmet

Planting stiklinger

Før du planter en rose stamme fra en bukett er det nødvendig å forberede jorden til det. Hvis landingen skjer i romforhold, kan du kjøpe en spesiell jordblanding som inneholder alle nødvendige komponenter. Når rotter stikker på det åpne grunnlaget, bør jorda på sengen være fritt og lett. Dette kan oppnås ved å blande humus, elvesand, så vel som løvfisk og torvmark.

Plantering av plantene utføres slik at den minste delen forblir over jordens overflate. Dette vil tillate anlegget å unngå tap av fuktighet. Det anbefales imidlertid ikke å utdype det: de øvre knopper bør forbli over bakken. Deretter kutte stikkene av roser og deksel med en plastflaske eller en 1,5 l krukke for å lage ditt eget mikroklima. Til bakken under dem forblir alltid våte, anbefales det øverste laget av jord å bli strøet med sand 2-3 cm tykt.

steklinger av roser i poteterVok en rose fra stikkene i buketten på enda en original måte. For dette brukes poteter. Før planting av plantene i bakken, sitter den fast i potetfruen i nedre kutt, hvorfra alle øynene er forhåndskutt. Deretter plasseres potetstengelen i jorden, så vel som i den forrige metoden.

 

Ifølge erfarne blomsteroppdrettere øker dette alternativet sjansene for rooting flere ganger, siden potetplanten mottar mer nødvendige næringsstoffer.

Ta vare på stikker

For å kunne vokse en rose fra steggene under røtteringsfasen, er det nødvendig med spesiell forsiktighet. I de første 2 ukene, bør plantelivet få rikelig hydrering. Til dette formål sprøytes det opp til 5-7 ganger om dagen. Jorden bør imidlertid forbli fuktig, men ikke viskøs. Videre kan slik manipulasjon reduseres opptil 3 ganger. Vanning og drypp utføres gjennom flaskehalsen.

Related  På det russiske landet hus må vokse pepperrot

Det optimale temperaturregimet, der roser fra stikkene i buketten er godt rotfestet, er 23-25 ​​grader. Også, ikke glem mer belysning. Hvis anlegget mottar utilstrekkelig sollys, utføres belysningen av fluorescerende lys.

stamme med røtterEt sted i 3-4 uker begynner roten å vises i stikkene. Fra dette øyeblikket kan du gradvis vane det til naturlige forhold. For å gjøre dette blir plantene først fjernet i 5 minutter, deretter 10 og deretter øker tidsmengden ved romtemperatur gradvis.

Hvis hele prosessen utføres riktig, så om noen år kan du se en duftende buske på balkongen eller i blomstergarden. Ikke bli opprørt hvis stikkene ikke er rotfestet. Siden rosen er en lunefull plante, kan det ikke være første gang. Så prøv igjen og vær ikke redd for å ta risiko og eksperimentere. Kanskje du vil gå etter din voksende metode, som passer best til dine forhold.

Video om voksende roser fra en bukett