kaskade petuniaDet har lenge vært på hyllene i spesialforretninger dukket opp et stort antall varianter og hybrider av brus petunia – lianopodobnoy dekket en utrolig mengde lys, saftig, forheksende synet av blomster, skjønnhet, som er utrolig flora elskere kombinasjon av enkelhet og storhet.

Men for å oppnå det ønskede resultat i saken er ikke så enkelt – ofte, løpere ikke nå lovet lengde, størrelse og lysstyrke på blomstene er langt fra hva produsenten har annonsert, og tallet på dem på planten er ikke slik vi ønsker å se.

For å få en blomst, som drømmer om hver gartner, må du følge reglene for petunia vokser, oppretter alle de nødvendige betingelsene for plantevekst og utvikling, men ganske enkelt – kjærlighet blomst, setter pris på blomstene, for å være klar til å gi dem sin energi, sin tid og krefter.

Agrotechnics av ​​voksende kaskade petunia

Såing petunia frø er best i lungene, godt luftet jordblandinger, hoveddelen av denne er torv. Såing utføres i tidsrommet fra midten av februar til april, på overflaten, blir frøene ikke er dekket av jord, vann (best å gjøre dette ved hjelp av en sprayflaske), deretter beholderne er dekket med folie eller glass.

For å oppnå amicable sterke skudd, er det nødvendig å sikre et høyt fuktighetsnivå og god belysning for avlinger, temperaturen i mediet på dette stadiet må være innenfor området 18 til 21 ° C.

Med tidlig såing av frø, frøplanter trenger ytterligere dekning (i gjennomsnitt må 15 lysene slås på – 19 timer), ellers vil deres vekst være mindre aktiv, plantene vil bli syk sykelig utseende, og hele poenget med de tidlige avlinger vil bli redusert til ingenting.

Hvis vi sammenligner vekstratene for vanlige og kaskade petunier, bør det bemerkes at sistnevnte utvikler seg mer intensivt. Etter dannelsen av basalskytingen begynner man å utvikle seg aktivt lateralt, horisontalt voksende, slik at plukkingen skal gjøres i tide, slik at mangelen på vekstomrør ikke hindrer den samlede utviklingen av planten.

petunia på veggenEn pick holdes i fase den første ekte blad, en plante ganske skjør på denne tiden, krever imidlertid en spesiell nøyaktighet, kan du bruke pinsett for å unngå skade på frøplanter. Transplantasjonen utføres i separate kopper eller potter (det er mulig torv) – dette er en nødvendig betingelse for fri og rask vekst av rotsystemet.

Related  Velg for hagen din bønner

Du kan gjøre uten plukker hvis du bruker granulerte frø – de har en ganske god størrelse for en planteplanting. Slike frømaterialer har selvsagt en høyere kostnad, men arbeidet er mye enklere, og plantene lider mindre av dine manipulasjoner.

En viktig faktor i dyrking av kaskade petunia er nivået av fuktighet. Det er nødvendig å dekke plantene for vedlikehold, men etter hvert som planter vokser, må planter bli vant til naturlige forhold. Hva etter det første arket anbefales å starte herding daglig løfter filmen (eller glass shift), gradvis øke tiden (fra 5-7 minutter til flere timer) airing, hver gang du åpner bokser med frøplanter er mer og mer.

Etter utseendet på 3-4 blader blir de superkaskade petunia-plantene mindre lunefull, plantene får raskt styrke, vokser og utvikler seg aktivt. Følgelig er det nødvendig med flere næringsstoffer for utvikling.

petunia rosaMate visere å starte i ca 20 – 25 dager etter pick, de beste komplekse vannløselige gjødningsmidler er imidlertid verdt å huske på at konsentrasjonen av næringsoppløsningen for vanning er nødvendig å foreta mindre enn angitt på emballasjen, slik at det ikke å skade det skjøre roten skytende nitrogen. Den neste fôringen skjer i to uker med mineral- eller organo-mineralske forbindelser.

Transplantasjon til den åpne bakken eller i hengende potter gjort i den tredje uken i mai, når faren for frost er over, varmer jorden opp nok, men det varme været har ennå ikke klarlagt, og solen er ennå ikke i stand til å påføre brannskader farger.

For å hindre en stressende tilstand etter at petunia er plantet på et fast sted, er det mulig å gjennomføre et sprøytespray med vekststimulerende midler, som Epin, Zirkon.

For å få en fin, fin og kraftig buskkaskade petunia, hvor bildet er presentert nedenfor, bør en viktig regel huskes:

Cascade- og superkaskadevarianter og hybrider av petunier blir ikke plukket! Dette påvirker vekst- og utviklingsraten negativt, og svekker og senker anlegget.

Planting petunias er best på solrike områder, som vil tillate det å blomstre rikelig, behagelig øyet med lyse, sunne, store blomster tykt dekker skuddene.

Related  Hva vet vi om sukkerroer og varianter?

Under blomstringen mating blir utført en gang i uken vanning – som jorden tørker, vil tidsriktig løsning av matjord skape god luft- og vanngjennomtrengelighet, som er nøkkelen til helse og aktiv utvikling av rotsystemet, og dermed over bakken delen.

Populære varianter av kaskade petunia

Blant det store utvalget av hybrider og varianter av kaskade petunia har følgende vunnet mest mulig fordel med blomsterhandlerne:

  • Petunia Duble Cascade;
  • Petunia Gioconda;
  • Petunia Ramblin;

petunia dobbel kaskadePetunia Cascade Dabbl utgitt store doble blomster i lyse tiltalende farger med en behagelig aroma, ryddig bush, dekket med smaragdgrønne blader, er det en av de vakreste representanter for årlige blomster.

Men selvfølgelig kan en av de mest attraktive artene kalles Gioconda petunia – flerfarget, krypende, cascading. Elegant lav busk med kraftig forgrenende skudd, tett dekket med blomster, hvis diameter når 5-6 cm, blir en ekte perle i hagen. Det ser bra ut i anhengspotter, forutsatt at kapasiteten ikke er mindre enn 10 liter. Et stort pluss er dette plantets evne til å tilpasse seg det bredeste temperaturområdet, noe som gjør det ikke bare mulig å dyrke denne variasjonen i forskjellige klimasone, men også for å holde den om vinteren.

Hybrid petunia kaskade Ramblin relatert til surfiniyam (bloom to uker tidligere enn den andre) er ikke forgjeves er det mest ønskelig i hagen – høyden av bøssingen ikke overstiger 40 cm, men de krypende skuddene kan nå en lengde på en meter, som brukes for å fremstille slående vertikal sammensetning i suspen potter. Den overflod av blomster, tidlig blomstring, upretensiøsitet i omsorg og lang blomstringstid er de viktigste egenskapene til denne arten av petunia.

Related  Når våren planting av reddiker i det åpne bakken utføres

petunia kaskade remblin

Ser du på all denne skjønnheten og prakten, flerfarget og lysstyrke, er det sikkert, i hodet til en spirende florikerist, et spørsmål: hvilken slags å gi preferanse? Det er ingen rådgivere her, det er vanskelig å finne et entydig svar … selv om nei. Det er. Velg en for hver art!

Tips, når du skal plante petunier på frøplanter – les denne artikkelen!

Video: voksende superkaskade petunia