frøplanteVoksende grønnsaker i frøplanter, er det nødvendig å bruke gjødsel til frøplanter. Fôring har stor innvirkning på plantens vekst, men tilsetning av ekstra næringsstoffer krever viss kunnskap fra grønnsaksproducenten.

Voksende grønnsaker i frøplante måten er veldig viktig å velge ikke bare kvalitet frø og jord, men også å gjøre nødvendige gjødsel for frøplanter i ferd med utvikling. Erfarne produsenter vet at fôring har stor innvirkning på planteveksten. Denne prosessen krever imidlertid overholdelse. Derfor må du velge typen, formen og sammensetningen av næringsblandingen før gødning av plantene.

Mineral gjødsel for planter av grønnsaker

Topp dressing av denne typen består av uorganiske forbindelser, hovedsakelig mineralsalter. Avhengig av type fylling, er gjødsel til frøplanter enkle med ett spor eller kompleks, som inneholder flere mineraler.

De viktigste mineralene som er nødvendige for den fulle utviklingen av planten:

  • nitrogen: ammoniumnitrat (35% nitrogen), urea (46% nitrogen), ammoniumsulfat (20% nitrogen), ammoniakkvann (20-25% nitrogen).
  • fosfor: superfosfat (20% fosfor) eller dobbelt superfosfat (40-50% fosfor).
  • kalium: kaliumklorid (50-60% kaliumoksyd), kaliumsalt (30-40% K20), kaliumsulfat (45-50% K20).

Med mangel på noe mineral, er veksten av plantene betydelig redusert. Bladene får en lysegrønn farge, blir grunne og begynner å falle av. Ved overdreven inntak av mineralgjødsel kan planten bli brent og dø. Derfor, før fertilisering av plantene, er det nødvendig å nøye studere instruksjonene og, i samsvar med de angitte normer, å bruke gjødsling.

Organisk gjødsel for vegetabilske frøplanter

frøplanter i en gryteSammensetningen av denne typen gjødsel inkluderer organiske stoffer. Den største fordelen med topp dressing er at den inneholder ikke bare en slags mineraler, men praktisk talt alle nødvendige næringsstoffer. En slik organisk gjødsel kan ikke tilskrives noen art, siden de grunnleggende mineralelementene allerede er tilstede i den. I tillegg inneholder i forskjellige mengder andre mineraler: kobolt, bor, kobber, mangan, etc.

Related  Vårt topp dressing av fruktbusker og trær

Organisk gjødsel for vegetabilske frøplanter:

  • gjødsel. Fordelen med å bruke gjødsel er et komplett sett med alle nødvendige stoffer. I tillegg, etter tilsetningen, forbedres jordens biologiske og fysiske egenskaper. I dette begynner karbondioksid, som er nødvendig for karbonnæringen av planten, å bli utgitt rikelig.
  • Kylling droppings. Den særegne funksjonen er en stor produktivitet. Den inneholder mye nitrogen, kaliumfosfor.
  • kompost. Denne typen gjødsel er lett forberedt i forstadsområdet. For utarbeidelse, bruk blader, halm, gress fra ugress, potetplater, diverse kjøkkenavfall, etc.

Innføringen av organisk gjødsel til frøplanter gir gode resultater, men det er vanskelig for en nykommer å bestemme de nødvendige proporsjonene. Derfor, før fôring er det bedre å få ekstra råd fra en spesialist.

Gjødsel for kålplanter

For å få en god kålplantering begynner befruktning etter utseendet av 1-2 tilstedeværende brosjyrer. Som den første befruktningen anbefales å bruke urea. Til dette formål oppløses 30 g av stoffet i 10 liter vann. Den resulterende løsningen vil være tilstrekkelig til å behandle 2-3 m². Før du bruker gjødsel for å spire kål, må jorden bli vannet.

Den andre gangen gjødsel er introdusert to uker før landingen av unge frøplanter i det åpne bakken. For å gjøre dette, fra 15 til 25 gram kaliumsulfat og kaliumklorid fortynnes i en bøtte med vann (10 liter). Du kan også legge urea i dette beløpet. Den resulterende næringsblandingen i varm form påføres hver plante i en hastighet på 1 liter pr. 5 planter.

Mineral gjødsel for kålplanter kan erstattes av organisk gjødsel. God vekst er vist av kålplanter etter innføring av fuglefjerning.

En del av søppelet er fylt med 2-3 deler varmt vann og igjen i flere dager for infusjon. Den resulterende løsningen fortynnes 1:10 med vann og befruktet.

Related  Populære bringebærsorter med bilde og beskrivelse

Gjødsel for agurkplanter

Selv om frøsåing ble gjort i en velforberedt jord, trenger vekstprosessen fortsatt behov for ekstra mat. I løpet av hele perioden med dyrking av agurkplanter, foregår påføring av gjødsel ca. to ganger.

Maksimal fordøyelighet av plantenæringsstoffene kan oppnås dersom gjødsel for frøplanter av agurker å gjøre tidlig om morgenen på en varm, solrik dag.

Gresskorns frøplanterMed adventen til de første virkelige bladene begynner å utføre den første gjødselen. For en veldig liten agurkplante er det bedre å bruke gjødsel i flytende form. For å gjøre dette, fortynn mullein-løsningen med vann (1: 8), og hell deretter de unge skuddene med en næringsrik blanding av romtemperatur. Hvis en løsning av kyllinggjødsel brukes som gjødsel for agurkplanter, blir den fortynnet med vann i et forhold på 1:10.

Den andre fôringen utføres noen dager før plantingen av unge planter i det åpne bakken. I dette tilfellet er det nødvendig å lage en løsning av en næringsblanding bestående av 10 liter væske, 10-15 g urea, 15-20 g klorid eller kaliumsulfat og 35-40 g superfosfat (bruksanvisning i hagen).

Gjødsel for tomatplanter

I prosessen med voksende tomatplanter, brukes næringsrik topp dressing flere ganger. Første gangs gjødsel til frøplanter av tomater blir brukt etter plukking bare etter 10 dager. Det anbefales å plante planter med organisk gjødsel, noe som vil øke veksten av svake senter. Prinsippet om å forberede en ernæringsmessig formel fra Mullein eller fuglefjerning er beskrevet ovenfor.

Også som gjødsel for husholdningsplanter av tomater er godt etablert treaske, som inneholder et stort antall forskjellige sporstoffer.

frøplanter av tomaterFor 2-3 m² av sådd område, vil 8-10 liter væske, 70-80 g ask og 15-25 mg ammoniumnitrat være påkrevd. Denne næringsblandingen kan brukes 10 til 13 dager etter den første gjødselsapplikasjonen.

Related  Populær blant hytteboerne karakterer av melon

Hver gjødsel av noen plante skal fylles ut ved vanning med varmt vann. Ved påføring av gjødsel, bør du unngå å få gjødsel på bladmassen. For å forhindre utseende av forbrenning på bladene etter vanning, anbefales alle planter å bli sprinklet med vann.

Videoer: Gjødsel for frøplanter eller hvorfor blader blir gule