Erter i forstadsområdetGrønnsaker erter er en favoritt vegetabilsk avling. Erter dyrkes på grunn av sine fordelaktige egenskaper. Kulturen inneholder vegetabilsk protein, som lett fordøyes. Den inneholder 23 typer forskjellige mineraler og mikroelementer og har antiseptiske og anthelmintiske egenskaper i det grønne bønnefasen. Å dyrke erter i friluftsområdet er tilgjengelig i alle soner i landbruket.

Krav til voksende erter

Sukker erter er gode i noen formErter er en årlig kultur. Den vokser i korte stammer og som en kultur med en lang stamme, som krever støtte. Frukt er en bønne, med frø som utvikler seg innvendig. Opprinnelsen til anlegget Asia og Middelhavet. Erter dyrkes på alle kontinenter.

Harvest fra hagen lappVarianter av erter er delt inn i henhold til formålet med produksjonen. Så, det er varianter ment for produksjon av tørr korn på en industriell måte. Andre varianter av legumeavlinger brukes til bevaring eller forbruk i fersk form. Derfor er det shelling, sukker og semi-sukkerarter av denne planten. Men i tillegg er karakterene forskjellig og av flere grunner:

  • av kornets form og vekt;
  • modningsgrad
  • lengden på stammen.

Sukker erter i grønne bønner har ikke et hardt lag og kan bli fullstendig resirkulert. Peeling varianter av erter brukes til å samle moden korn, de har et pergament lag. For dacha dyrking, er de beste varianter sukker, senator, gloriosa.

Ifølge modningshastigheten vurderes tidlige varianter når erter modner i 60-70 dager. Medium-modningstypene er nødvendig for å fylle opp til tre måneder, senere varianter har en lengre vekstperiode. Du kan så på et sted med erter med forskjellige modningstider og stadig spise deilig og nyttig produkt.

Garter av høye varianter av erterHvis erter er høye, blir det besluttet å knytte erter etter situasjonen. Det kan plantes langs gjerdet fra rutenettet og støtte er ikke nødvendig. Den gamle og velprøvde måten er stammer fra stengene til hver plante. Det er rasjonelt å strekke nettet langs raden.

Related  Plante og dyrke en valnøtt i landet er ikke vanskelig

Agroteknikk av erter

Planting erter i det åpne bakkenPlanten er veldig kaldt motstandsdyktig, frøene spiser ved lave pluss temperaturer. Unge skudd tåler frysing opp til 7 grader, men bare en kort periode. For frøplanter trenger frø mye fuktighet, så det er optimalt å såre erter tidlig i fuktig jord. Frøene må være forseglet til en dybde på minst tre centimeter, slik at de ikke limes sammen fugler.

Plante og omsorg for erter i det åpne bakken er ikke vanskelig. Kulturen i seg selv er ufattelig til jord, men i fruktbar jord med tilsetning av superfosfat og kaliumsalt vil utbyttet av erter være høyere.

Planten i seg selv er en kilde til gjødsel. Nitrogen-fikserende bakterier på røttene skaper en nitrogenreserve i knutene. Når du lukter denne kulturen, i komposten, beriker den sammensetningen med nitrogen i fordøyelig form.

Under spiringssesongen for planten er det viktig at jorden er uten peeling og røttene kan puste. Under veksten krever erter fuktighet. Heller bønner og samtidig blomstring på lange varianter krever konstant fuktighet og vil ikke gi opp mineralgjødsel. Shtammovye busker gir en høst på samme tid. Grønne bønner blir fjernet når erter helles i dem, og podmen selv er fortsatt lysegrønn. Gjenta samlingen hver 3-4 dager.

Unge søte erterFor å få et nyttig produkt gjennom hele sommeren, kan erter bli sådd med en periode på to uker før begynnelsen av juni. Siden erter utvikler seg dårlig ved høye sommertemperaturer, sår de ikke på høyden av sommeren. Kan du plante erter i juli, spør gartnere. Ja, det blir sådd i andre halvdel av juli, og så møter den lave temperaturen i det nærliggende høsten sine forespørsler. Innhøstingen av grønne pods fjernes i september.

Related  Kartoffel skadedyr og kontroll

Det gir ikke problemer med å samle erter på frø. Vanligvis tildeles et eget område hvor scapula ikke fjernes. Men i løpet av sommeren på dette nettstedet, blir behandlinger utført mot skadedyr og sykdommer for å fjerne friske frø. Den samlede spatelen tørkes godt under solens stråler og lagres i en lommesekk på et kjølig sted uten peeling.

Topp dressing og skadedyrsbekjempelse

Erter er attraktive for mange skadedyr, kan lide av ulike soppsykdommer. For å dyrke erter som en produktiv sunn kultur, må du være forsiktig så du ikke tillater utviklingen av problemet. Hvis jorda er godt krydret med gjødsel fra våren, så er det i løpet av blomstringen nok å legge til 30 gram nitrofoss per 10 liter vann til vanningsvannet. Antall vanning er 5 liter per kvadratmeter. Jorden før gjødsling må være våt

For å bekjempe skadedyr etter blomstring, kan kjemiske insektmidler ikke brukes. Vanlige folkemedisiner infusjon av løkskall, celandine, hvitløk infusjon bør hjelpe i de første stadier av bosetting av insekter. I ekstreme tilfeller er det mulig å bruke fytoverm eller biologiske preparater. Phytocide-P + er et stoff godkjent for bruk i private husholdninger.Normalisering av preparatet for behandling av erter

Det viktigste skadedyret er:

  • ertmoth, som skader pods av middels og sen modning;
  • ertfrø, vintering i frø, så du må behandle frøene i saltoppløsning;
  • akacia brann, som beveger seg på erter fra lokalisert nær landinger.

Det er mulig å bekjempe disse skadedyrene med forebygging og veksling. Skader på erter og allestedsnærværende melonbladlusene, som du kun kan takle i begynnelsen av bosetningen, til det organiserte en stor koloni. Fungal lesjoner av erter kan føre til plantens død. Bladplater og frukt påvirkes av Anthracosis og Ascochitis. Rotrot med fortykket planting og vannlating av jorda uten å løsne vil ødelegge anlegget raskt. Falsk og pulverisert mugg vil også føre til døden, hvis de ikke kjemper med dem i begynnelsen av sykdommen.Nederlag av erter med sopp

Forebygging er et mål for veksling. Erter på ett sted kan ikke dyrkes i mer enn to år. Hvis planten har blitt gul i vegetasjonsperioden, har mistet løvverket, er det umulig å sende slike stengler til kompostbunken. De bør ødelegges ved å brenne, fordi hundre ofte sykdommer i planter er vanlige, de overføres bare ved tvister.

Det er viktig å pre-plante utarbeidelsen av land og frø. Før bønnene kan plantes, kan plantene behandles med soppdrepende midler basert på kobberpreparater som en profylakse.

Related  Planter og omsorg for poteter i åpen bakke

Video om erter