valnøtt treDette edle og populære treet vil gjerne ha mange gartnere på sine nettsteder. Problemet er at ikke alle vet hvordan å plante en valnøtt for å høste den i mange år. Hvis du forstår egenskapene til denne prosedyren, blir det klart at dette ikke er en slik umulig oppgave.

Grunnleggende reproduksjonsmetoder

spiret valnøtterValnøtt er en upretensiøs, kaldt motstandsdyktig plante som vokser best i et temperert og mildt klima. Træret har muligheten til å selvreparere, som et resultat, i stedet for skudd som døde i de harde vintrene, vokser nesten alltid nye.

For å lære å ordne en valnøtt på riktig måte, bør du gjøre deg kjent med de viktigste måtene for forplantningen. Fordel denne kulturen kan:

  • frø;
  • Miller;
  • vegetativ måte.

Å plante en frøplante er vanskelig å forutse hvilke frukter den vil bringe i fremtiden, og om de vil bli mottatt. Derfor er det å foretrekke å vokse fra frø, mens ca 80% av varietalene er garantert overført. Du bør velge nøtter for planting fra de trærne som vokser i ditt område.

Hvis livmorplanten er riktig valgt, sikrer voksen en valnøtt på en vegetativ måte også identiteten til skiltene til det resulterende avkom og mødretreet. En effektiv metode for denne gjengivelsen anses å være åpninger i friluft.

Vokser av valnøtter fra frø

valnøttfruktPlante en valnøtt med frø anses som en av de enkleste måtene å multiplisere. Denne prosedyren kan utføres ikke bare om våren, men også om høsten.

Frukt beregnet til planting må være stor og moden. De er vanligvis grønne med en svakt gulaktig tinge og et moderat hardt skall.

Nøtter, beregnet for planting, samles best inn i høst, når treet fruktes aktivt og selvstendig kaster modne frukter. Et signifikant symptom på modenhet er en sprekk i perikarpen, eller den ligger bak skallet.

Hvordan plante en valnøtt fra frø? Først av alt er det nødvendig å suge de valgte frøene i varmt vann i 2-3 dager, hvoretter de stratifiseres innen 2 måneder. For å gjøre dette plasseres de i våt sagflis eller sand, holdt ved en temperatur på 2-5 grader. På slutten av stratifikasjonsperioden innføres frøene inn i et varmt rom, hvor de blir spire. Til dette formål plasseres de i beholdere fylt med torv eller våt flodsand, og holdes ved en temperatur på 5-7 grader.legge ut nøtter for spiring

Observasjoner viser at frø som er renset fra perikarp, er forskjellige i spiring.

Høstplantering utføres i slutten av oktober, hvis klimatiske forhold tillater det, – frøene plasseres i det åpne bakken. Øvelse viser at i løpet av høstplanteringen er det mulig å skaffe seg mer livskraftige frøplanter. Planteringen av valnøtt på våren faller i begynnelsen av mai.

spiralspirer nøtterFrø blir straks plantet på et permanent sted for vekst, så det må være gjennomtenkt på forhånd. Dette nettstedet skal beskyttes mot vinden og godt opplyst. Dybden av frøplassering er 15-20 cm, legger dem i hullet med en søm opp.

Plantering av valnøttplanter

frøplante valnøttEffektiv trebearbeidelse ved hjelp av frøplanter oppnås på grunn av overholdelse av alle finesser av teknologi. I tillegg vil vellykket vekst av valnøtt kreve tilstedeværelse av slike faktorer:

  • god jord;
  • tilstrekkelig belysning;
  • den nødvendige mengden fuktighet;
  • varme.

landing pit forberedelseVanligvis landing pit har en størrelse på 70×70 cm, men hvis rotsystemet er ikke nok, det er økt slik at røttene til treet for fremtiden i form i utvidet tilstand. Gropen er fylt med like deler bakken og humus.

For planting av frøplanter med en fat tykkelse på minst 1 cm er valgt, betyr ikke høyden deres noe.

planting av frøplanter

Hvordan plantes riktig frøplanter av valnøtter? Foreløpig, deres rotsystem anbefales å bli behandlet med vekststimulerende midler. Så røttene er rettet, plassert i en grop og dekket med jord, som etter det er litt rammet.

Frøplanters rotkrage skal plasseres på jordnivå under planting.

Etter slutten av prosedyren blir de fremtidige trærne vannet, med hver sapling kreves minst 3 bøtter med vann. Stenglene er mulket med blader eller sagflis.

Vegetativ modus for reproduksjon

podet sortplanterReproduksjon av stiklinger er også godkjent av mange gartnere. En vegetativ metode brukes til å forbedre egenskapene til tilgjengelig variasjon.

Borekaks er nødvendig for pode, kuttet fra skuddene av året, som ligger på sørsiden av stammen i en høyde på ikke mindre enn 5 m. Før saging i trær bør være godt vannes, jord og grave under den.

Med en skarp kniv rundt stilken gjøre noen skarpe kutt og deretter fjerne det med et skjold på størrelse med 3×2 cm, må midten som er i øyet.

For å beholde fuktighet, plasser fremtiden vaksinen skal pakkes inn i film. Etter 2 uker skjærer nyreklappen bare inn i barken på det nye treet og er festet med elektrisk tape. Fjern den etter 3 uker, i løpet av denne tiden har skuten og nebbetiden tid til å vokse sammen.

Dyrking og omsorg

omsorg for valnøttplanterI forskjellige klimatiske områder valgt frøplanter respektive varianter som har de ønskede egenskaper. For eksempel, valnøtt produksjon i Moskva-regionen krever slike varianter som Sadko, Ideal, Moskva, som stille tåler lave temperaturer og ikke trenger en ly for vinteren.

Mens noen gartnere vurdere hviterussiske valnøtt produksjon i dette landet øvelse i nytteløse, sine landsmenn med hell praktisert landing her slike varianter som:

  • minnets minne
  • Samohvalovichsky;
  • Pinsky.

ung valnøttVellykket dyrking av valnøtt i Hviterussland er basert på riktig utvalg av egnede varianter som kan tåle klimaet. Dette eksemplet viser at dette treet kan vokse på nesten alle jordarter, men de må nødvendigvis være løs, drenert og fruktbar.

Uansett hvor planten er plantet, vokser den sakte. Å dyrke en valnøtt krever omsorg og tålmodighet. Treet trenger konstant fôring, beskjæring av grener, og i intens varme trenger den rikelig vanning.

Video om voksende valnøtt fra frø