selleri på sengenDenne vitamin greens har lenge vært kjent og elsket av lastebilbøndene for gode smak og medisinske egenskaper. Dyrking av selleri og omsorg for det i det åpne bakken vil ikke være veldig vanskelig selv for nybegynnere, hvis du følger de enkle regler for landbruketeknologi. Men i retur, kan du få og topper, og røtter, og til og med petioles! Men for dette formål er det nødvendig å plante et selleri av alle tre typer.

Generell informasjon om selleri

typer selleriSelleri sorter er delt inn i tre varianter – blad, blær og rot. Under forholdene til midtbeltet, kan alle arter plantes i frøplanter, siden denne kulturen er preget av en lang vegetasjonsperiode. I praksis vokser denne metoden bare de to siste, og bladet blir sådd direkte i jorda tidlig på våren eller om vinteren.

Dyrking av selleri i det åpne bakken krever forhåndsforberedelse av jorda. Alle senger er tilberedt fra høsten:

  • lage fosfor og kalium gjødsel;
  • Legg til godt gjenparted gjødsel eller kompost;
  • Hell i aske eller dolomittmel for sur jord
  • grøft med gafler, fjerning av røtter av ugress;
  • danner senger.

For å plante selleri i bakken, velg åpne solfylte steder. Anbefalte doser mineralgjødsel er angitt på emballasjen, organiske planter trenger en gjennomsnittlig bøtte per kvadratmeter, og mengden dolomittmel kan beregnes ut fra jordens surhetsnivå i området. I en svak syre gjør du 350-450 g per kvadratmeter, for sur, trenger du dobbelt så mye. Hvis jorda er alkalisk, kan du gjøre ved å bruke 100-150 g for å mette det med kalsium og magnesium.

Voksende selleri og omsorg for det i det åpne feltet krever hyppig vanning og regelmessig fôring med flytende organisk gjødsel – mullein eller nettleinfusjon.

Når det er mangel på vann, vil bladene og petioles være grove og fibrøse, og rotbeskjæringen kommer ikke til riktig størrelse.

Når å så frø

selleriplanterSelleri og rot arter av selleri er plantet i frøplanter i februar eller mars. Sen-modning sorter bør sådd tidligere. Før planting er det ønskelig å holde frøene i en rosa oppløsning av kaliumpermanganat, skyll og fjern i 10-12 dager på bunnen av kjøleskapet, pakket inn i en fuktig klut. Således er frø av selleri stratifisert og i fremtiden er de raskere og mer vennlige.

Related  Populær blant gartnere reddiker

Landingstid i bakken

det er på tide å plante på en sengNår man skal plante selleri i det åpne bakken – vil været fortælle. Jorda ved transplantasjon skal varme opp til +8 grader. I midtbanen skjer dette vanligvis i midten av mai. Frøplanter på denne tiden skal ha flere sterke blader, et utviklet rotsystem og bli herdet. For å gjøre dette blir det jevnlig utført på ettermiddagen på en balkong eller gate.

Funksjoner av landbruks teknologi av kultur

ta vare på selleriI jorda av selleri plantet i rader. Den optimale avstanden mellom dem er ikke mindre enn 50-60 cm, og mellom planter – 25 cm.

Planter plantet tykkere vil ikke motta næringsstoffer og lys. Etter planting er plantene vannet rikelig.

I fremtiden, for god vekst og utvikling av selleri regelmessig vannet, blir ugresset fjernet og løsnet.

klumpet selleri i det åpne bakkenKultiveringen av blomstrende selleri i det åpne bakken varierer i noen funksjoner. Siden midten av sesongen, buskene litt bakke, og på slutten av sommeren, når petioles praktisk talt har nådd markedet, kan de herdes og pakkes inn i lyspapir.ta vare på petioled selleri Disse prosedyrene utføres for å oppnå bleket stengler – de er mer ømme og ikke mer hvite.

Dyrking av rot selleri i det åpne bakken har også subtiliteter, uten kunnskap hvor det er vanskelig å få en jevn og stor rotkultur. Frøplanter må plantes på ryggene, ikke utdype.selleri seng Etter at planten begynner å danne en rotbeskjære, er det nødvendig å regelmessig kutte av de ytre bladene, forsiktig trim siderotene og sørg for at det bare er noen få tykke nedre røtter i bakken. Jorden fra røttene blir jevnlig raked og løsnet. Ellers er risikoen for å få en pensel fra røtter i stedet for en rund rotbeskjære stor. For normal vekst av rot selleri, er mange velutviklede unge blader og de laveste røttene nok.

Når man fjerner overflødig blader og røtter fra rots selleri, bør man ikke glemme regelmessig gjødsling med organisk gjødsel. Da vil planten danne en stor rotbeskjære.

Når selleri er fjernet

selleri stilkRengjøring av blad selleri begynner så snart de første grønne bladene vokser. I sommeren er det kuttet flere ganger. Etter kutting blir planten vannet og matet.

Related  De beste druesorter for personlig forbruk

rotbeskjære av selleriRengjøring av petiolat- og rotartene utføres selektivt etter hvert som de enkelte buskene er modne. Det er nødvendig å fullføre det før høstfrostene begynner, det vil si til midten av oktober.

Med disse enkle anbefalingene, vokser selleri og holder den ute, vil det ikke være vanskelig og vil resultere i en deilig og vitaminrik høst.

Video om dyrking av rotsel selleri