på bildet av brokkoliekålDen årlige brokkoliavlingen tilhører kålfamilien og er en underart av blomkål. Til tross for at denne grønnsaken dukket opp på de hjemlige sengene relativt nylig, og regnes som svært eksotisk, er det upretensiøs og ganske egnet for dyrking i lokale klimatiske forhold.

Varianter av brokkoli

I utseende er brokkoli lik blomkål. Den har et tett hode, som består av blomsterstand, som brukes til mat.

Det er to hovedtyper av brokkoliekål:

  • normal;
  • asparges.

på bildet asparges brokkoliMer vanlig er den vanlige, som danner et hode i midten på en tykk stamme.

Aspargesbrokkoli produserer flere tynne stengler med små hoder.

Totalt er det mer enn hundre varianter i verden, i Russland blir et par dusinvis dyrket.

Krav til temperatur, fuktighet og jord

Brokkoliekål krever etter belysning og fuktighet. Anbefalt jordfuktighet er 75%, luften er 85%. Grønnsaket er ikke følsom for høye og lave temperaturer: det tar opp til -7 ºC frost, trenger ikke skygging av hodet. Den optimale temperaturen er 16-25 ºC.

Kultur foretrekker løs svake alkaliske og nøytrale jord. Det anbefales å dyrke det på steder der i fjor var det poteter, gulrøtter, bønner. Dårlige forgjengere er reddik, rogn, reddik, kål, tomater. Det anbefales ikke å plante kålbrokkoli på samme tomter, tidligere enn i 4 år.

Voksende frøplanter og planting av brokkoli i åpen bakke

Frø valgt for planting desinfiseres i manganoppløsning i en halv time. Deretter vaskes de i kaldt vann. En slik prosedyre vil hjelpe i fremtiden å takle de fleste typiske sykdommer. For å øke motstanden mot skadedyr og øke utbyttet, behandles frøene med Agat-25, Albit, El-1 eller lignende preparater.

på bildet vokst brokkoli kål frøplanterDen frøplante metoden for å vokse brokkoli anses å være mer effektiv. Grønnsaker er sena avlinger, og tidspunktet for planting er også sent. I dette henseende er det ikke nødvendig å dyrke frøplanter i oppvarmede rom. Termen for sådd er slutten av april – begynnelsen av mai. Hvis det varme været ikke setter i gang, er det nok å dekke dem med en film. Pickling av brokkoliekål er laget etter 2 uker. En uke senere begynner plantene å herdes, og åpner etter hvert tilgang til luft, vind og sol.

Related  De beste varianter av agurker for pickling og konservering

Plantering av kålbrokkoli i det åpne bakken produseres i 30-45 dager, når plantene danner det sjette virkelige bladet. Det er bedre å forberede sengene på forhånd. På høsten blir kalking utført, og gjødsel innføres: gjødsel, superfosfat, kaliumnitrat. For kalking vil et godt jordet eggskjell fungere godt. Sengene kan befruktes og like før planting. Top-dressing klarer seg godt med problemet med mangel på næringsstoffer i jorda.

Plante kål brokkoli i det åpne bakken er bedre å produsere i overskyet vær eller om kvelden, når solaktiviteten er på en nedgang. Plantingsordningen er 40×60 cm.

Pits er trukket ut tilstrekkelig dyp: det meste av stammen må forbli under sengen når du planter. Som gjødsel legg til aske, kompost og dolomittmel. Planter dype ca 1 cm. Når de vokser i hullene, hell jorda helt til nivået med sengens nivå.

Ta vare på brokkoli

en rik høst av brokkoliOmsorg for brokkoliekål inkluderer lukting, vanning, fôring, skadedyrsbekjempelse. Denne vann-elskende kulturen anbefales å vanne en gang om 2 dager, og i varm tid økes frekvensen av vanning til 2 ganger om dagen. Et fuktig jordlag med en dybde på ca 15 cm bør opprettholdes permanent. Vann fortrinnsvis på kveldstid. Etter hver vanning utføres løsningen av jorda for å unngå forfall av røttene.

Broccoli kål reagerer positivt på topp dressing. De anbefales å utføres selv om jorda er godt befruktet. Den første fôringen fra ku-dung (1:10) eller fuglefett (1:20) er laget etter å ha rotet plantene i hagen. Den andre produseres etter 2 uker. Den tredje er utført med begynnelsen av dannelsen av blomsterstandene. For henne kan du bruke følgende sammensetning (basert på 10 planter):

  • vann – 10 liter;
  • superfosfat – 40 g;
  • ammoniumnitrat – 20 g;
  • kaliumsulfat – 10 g.

Related  Spiselig og uspiselig sopp paraply

Etter å ha klippet av sentralhodet, begynner laterale stammer med blomsterstand å danne seg på planten, noe som vil være et betydelig tillegg til avlingen. For å stimulere veksten brukes følgende løsning:

  • vann – 10 liter;
  • kaliumsulfat – 30 g;
  • superfosfat – 20 g;
  • ammoniumnitrat – 10 g.

Et godt tillegg til topp dressing vil være tre aske og nese infusjon.

Kulturens viktigste skadedyr er cruciferous loppe. Det kan vises umiddelbart på feltet for å plante brokkoliekål i det åpne bakken. Beskytt unge planter kan dekkes med en tynn, ikke-vevd klut. I løpet av veksten av brokkoliekål, brukes Iskra til skadedyrsbekjempelse, men det kan bare brukes før inflorescence blir dannet. Ytterligere tiltak reduseres til planteplanter med en blanding av treaske og tobakkstøv eller sprøyting med infusjon av disse komponentene.

Høsting og lagring av avlinger

bildet viser hvordan du skal kutte brokkoli riktigVoksende kålbrokkoli bør sørge for at den ikke er overfylt, og kutt hodet til utseendet på gule blomster. Ellers blir grønnsaken uegnet til konsum. Den sentrale skyten er kuttet etter å ha nådd en lengde på 10 cm. Blomstringene fjernes sammen med stammen. Som med blomkål er toppet saftig og velsmakende. Harvest er bedre om morgenen, for å utelukke villende planter i solen. Tidlige varianter høstet om sommeren for langsiktig lagring er uegnet. Den eneste måten å lagre dem på er å fryse. Men høsten samlet i midten av høsten kan lagres i kjøleskap eller kjeller ved null temperatur i ca 3 måneder.

Etter å ha klippet hodet, bør du ikke skynde deg for å fjerne planten fra sengen. Det vil danne flere sideblomstrer med små hoder. På deres utvikling vil ta om en måned. Hvis høsten ble samlet om sommeren, er tillegget til det garantert. Men dannelsen av laterale prosesser i høst er ganske mulig, på grunn av brokkoliens evne til å tolerere små frost. Planter får lov til å skyte selv om de er revet fra bakken og bare ligger på sengene.

Related  Normer for forbruk, kalorier, fordeler og skade på jordnøtter

Sowing brokkoli frø for seedlings – video