seng av blomstrende korianderFrisk grønne på bordet er en smak, nytelse og god. Dyrking av koriander fra frø tar ikke mye tid og krefter. Dette krydrede gresset diversifiserer det daglige dietten, legger til krydret notater og en unik aroma til rettene. Kultur er tilgjengelig for dyrking i det åpne bakken, et drivhus og hjemme – i en pott. Hun trenger minimum oppmerksomhet og omsorg. Grønn krydder brukes direkte fra sengen – i frisk form og høstet til senere bruk – tørket, knust og lagret. Frø brukes til videre reproduksjon og i mat – som krydder.

Kultur av koriander – beskrivelse og egenskaper

koriander vokser ut av frøKoriander er et gress med en gammel kulturhistorie. Det var kjent i Kina og Afrika, Middelhavet og India, Kaukasus og Hellas, det ble brukt i Europa og Italia, Romania og Tsjekkoslovakia. Mange cottagers likte orientalske krydder for deres utmerkede smak, rask vekst, upretensiøsitet og enkelhet av dyrking. I hagen er det lettest å dyrke koriander fra frø.

Et annet navn for koriander er koriander, denne deilige urten er utstyrt med en masse helsemessige egenskaper. Den har en behagelig lukt og original smak, den har eteriske oljer, fibre og vitaminer. Koriander forbedrer appetitt og velvære, helbreder og forlenger livet!

korianderblomstrerKoriander refererer til urteplanter, en-åringer av paraplyfamilien. Aromatisk gress når en høyde på 30 til 50 cm og har to typer blader – enkelt og sparsomt dissekert. Blomstring begynner 3 måneder etter sådd, hvite eller rosa blomster i midten av sommeren danner seminalparaplyer. Sædmodning slutter innen midten av september.

Såing og dyrking av krydret gress

Koriander eller koriander er gresset av en lang lysdag, så den er plantet i den åpne delen av hagen, hvor det er mye luft og lys. Skyggenes overflod reduserer veksten av planten og svekker det betydelig. Korianderstammen er rett og forgrenet, de øvre bladene er langstrakte og festet direkte til den. De nedre bladene har petioles, som de er festet til stammen. Blomster samles i paraplyer, som slutter plantens stamme.

Related  Detaljert instruksjon for å dyrke en tomat på vinduskarmen om vinteren og sommeren

Hvordan plante koriander:

  1. Tid på året. Så koriander på slutten av våren – fra slutten av april til begynnelsen av mai. Frost for ham ugunstig, varmen han lider dårlig.
  2. Jorden. Luft og fruktbar jord er den ideelle basen for kultur. For å forbedre jorda kan blandes med sand, tilsett litt humus og treaske.
  3. Nettsted forberedelse. Det beste stedet å dyrke krydret gress er det solfylte territoriet eller semi-mørket terreng. Gress liker ikke et overskudd av nyanse.
  4. Planting. Såing av koriander utføres i en fuktig jordspredning eller i rader. Mellom frøene skal forbli fra 10 til 15 cm, lengden på raden skal være ca 25-30 cm, og den optimale dybden av såing – opp til 2 cm.

frøplanter av korianderfrøUtbyttet av koriander avhenger av spiring og kvalitet av frøene, jordens fruktbarhet og fuktighet, ukrudt av ugress og mengden dagslys. Overflatepirer er bedre å rengjøre, etter hvert som gresset vokser rosetter, og nabostasjoner kan forstyrre hverandre.

Ta vare på spisestuen etter kultur

frodige koriander buskerPlantering og omsorg for koriander i det åpne bakken er å forhindre overdreven vekst. De første skuddene tynnes og gir mer sterke og hardharde planter. I maten som brukes unge skudd, nådde en høyde på 10-15 cm, kan gamle grener være bitre. Koriander senger er vannet som nødvendig, fri for ugress og løsnet jorda. I bekjempelsen mot ugress hjelper rotmottning. Mineral dressing er introdusert før planting, i vekstprosessen er det mulig å gjødsle korianderens senger med kalium og superfosfat.

For å bli forsynt med koriandergrønne gjennom hele sommeren, er det nødvendig å plante avlingen i grupper – hver 2-3 uker.

Når å plante koriander i det åpne bakken:

  • fra det tredje tiåret i mars til det andre tiåret av mai;
  • gjennom sommersesongen med en frekvens på flere uker.

Related  Når våren planting av reddiker i det åpne bakken utføres

Kinza upretensiøs og kaldt motstandsdyktig plante, elsker en tilstrekkelig mengde fuktighet og sol. De første skuddene vises 28-40 dager etter planting. Under rekruttering av grønt gressmasse er systematisk vanning nødvendig – to ganger i uken. Koriander er en kultur med tørt klima, derfor har overflødig fuktighet det negativt.

Høsting og høsting

plukke korianderfrøHvis du kutter mer enn en tredjedel av anlegget om gangen, vil det ikke lenger vokse. For å sikre vekst og utvikling av planter i to til tre påfølgende sykluser, er det nødvendig å fjerne bare de øvre bladene, og etterlate nedre skudd. I prosessen med blomstring slutter gresset å gi skudd egnet for mat. I slutten av august – tidlig i september, frøene til slutt modnes, som brukes i bevaring og matlaging. Tørre korianderfrø kan brukes av gartnere som vet hvordan man skal så koriander i det åpne bakken, for å dyrke grønt neste sesong. Hvis det modne frøet av koriander kommer til bakken, vil det spire på vår og høst for å sikre et stabilt utbytte.

For å vokse koriander på greener og frø, er det bedre å avlede to seksjoner. Pleie av planting er den samme, men høsting vil bli gjort på forskjellige tidspunkter.

Å vite hvordan å plante korianderfrø i det åpne bakken, ta vare på det og kompetent høste, kan du gi deg nyttige og smakfulle grønnsaker hele året. Cilantro som krydder brukes i nasjonale retter og retter av forskjellige folk i verden. Agrotechnics av ​​dyrking av kultur er enkel og forståelig, tilgjengelig for alle bosatt uten unntak.

Video om korianderplanting