Eggplanter av forskjellige varianter og arterListen over arter og varianter av hagesplanter på sengene på landshytter og husholdningsområder øker hvert år. Hvis bare nylig en sjelden lastebilfører bestemte seg for å dyrke eggplanter, er dette og mange andre kulturer i dag ganske kjent og gir gode utbytter i ulike deler av landet. Mens du dyrker en tomat, agurker, søt pepper, plant på en seng noen busker av en favoritt auberginesort, for å tilfredsstille slektninger med deilige retter.

Når grunnlinjen til oppdrett blir mestret og de første lilla fruktene høstes, er det på tide å velge varianter og typer aubergine for planting neste sesong. Og det er egentlig noe å se på, spesielt siden, med tanke på oppdretterne i hele verden, har eggplantene lenge opphørt å være bare “blå”. Nå på sengene blant buskene med tradisjonelt lilla frukt kan du se hvite, grønne, flettede og nesten rosa eggplanter.

Det er planter som gir gule, oransje og til og med røde frukter som ikke er mye forskjellige fra søte paprika eller tomater, men inni forblir de virkelige eggplanter.

Lang, rund, oval fruktI tillegg kan du i dag velge forskjellige auberginer og hybrider:

 • danner høye eller kompakte planter;
 • gir vanlig sylindrisk eller overraskende runde, ovoid og lang serpentinfrukt;
 • påvirker utbyttet og størrelsen på individuelle frukter, opptil 2 kg i vekt;
 • forskjellige modningstider;
 • for dyrking i drivhus, drivhuse eller i friluftsliv;
 • resistent mot sykdom og upretensiøs til forholdene for å vokse i midten belte.

Valget av varianter og typer aubergine er så flott at det er lett å gå seg vill. Hvis erfarne gartnere vet hvordan de skal forholde seg til mange arter av planter i sengene, gartnere mer fornuftig for nybegynnere, pre-kjent med egenskapene til ulike typer aubergine, velge et par eller tre tidlig modning varianter som er garantert å gi seg med smakfulle og sunne grønnsaker.

Eggplanter i lilla kjole

Grader Black Handsome og DiamondTradisjonelt er den russiske grønnsakshagen populær for eggplanter av fiolett farge, og palmen av nesten hele landet tilhører to varianter av eggplanter.

Denne typen svart kjekk, og tiltrekker seg oppmerksomheten til gartnere ikke bare for sin robusthet og mulighet for dyrking i veksthus og i åpent terreng, men også en anstendig avkastning og frukt kvalitet. Tette brun-lilla auberginer som veier 200-350 gram ikke har en bitter smak, velholdt og er ikke gjenstand for en vanlig sykdom av denne avlingen.

Den andre i hagen popularitet vurdering er en rekke aubergine Almaz, som er preget av 200 gram levende lilla. Formen på frukten er avlang, glatt, massen har en behagelig smak uten tegn på bitterhet.

Related  Voksende reddik i drivhuset – hemmelighetene til erfarne sommerboere

Varianter av lilla mirakel og albatrossI tillegg til disse kjente karakterene av oppmerksomhet gartnere er verdige og andre varianter:

 • gir mange små, avlange frukter, veier opptil 150 gram, variasjon Violet mirakel;
 • en rekke aubergine bananer med langstrakt frukt, i stand til lenge, uten tap av kvalitet lagret;
 • Stort avlet utvalg av svart skjønnhet med frukt på opptil 900 gram, lys svart-violet farge.

Aubergine utvalg av svart skjønnhetAdherents tradisjonelle pyriform som produktiv rekke Albatross danner kompakte busker, som fjernes er stor, opp til 450 gram i vekt, frukt blå-fiolette farger med et tett grønnaktig masse.

Voksende runde eggplanter er praktiske for fylling, konservering og slukking, så varianter og hybrider som gir frukt av dette skjemaet, blir stadig mer etterspurt.

Varianter av Black Moon og UrbanEt eksempel på denne typen planter kan fungere som en slags svart halvmåne innenlandske avl gi nesten sfærisk ribbet frukt mørk fiolett farge med en glanset overflate og lys grønn masse uten spor av bitterhet. Aubergine som veide 200 til 350 gram kan høstes etter 110-115 dager etter planting, er eggstokk dannes selv ved lave temperaturer, og anlegget for en lang tid stabilt fruiting.

Aubergine varianter BurzhuyHøyavkastende tidlig hybrid Burzhuy gir også runde auberginer med en blank svartfiolett overflate og nesten hvitt ømt kjøtt. Vektens vekt når 400-600 gram.

For å vokse i film- og vinterhus er det mulig å velge en aubergine av Gorodovaya F1 av en gjennomsnittlig aldringsperiode, preget av et høyt stabilt utbytte, god smak og transport av frukt. Anlegget er kraftig, når en høyde på mer enn 1,8 meter bringer store sylindriske frukter opp til 0,5 kg i vekt.

Varianter av luftskip og bananSamtidig er mangfoldet av aubergine Dirigible ikke dårligere i produktivitet, hvis frukt veier opp til 120 gram kan høstes 125-135 dager etter fremveksten. På grunn av den tette kronen og overflod av løvverk, kan utbyttet falle, så planter av denne typen aubergine krever tynning og fjerner overflødige trinn og blader.

Hvit Aubergine

Varianter av soppflavor og pelikanHvis et par år siden med en hvit-skinned aubergine kan overraske på dacha naboer og venner, i dag, disse varianter av aubergine fått velfortjent anerkjennelse og elsket av mange gartnere. Dette ble gjort mulig ikke bare på grunn av den uvanlige og eksotiske utseende, som på bildet, fargen på en aubergine, men også på grunn av den delikate, nesten blottet for frø, hvite massen uten bitterhet og smak av gourmet mening, ligner en sopp eller kylling.

Gartnere i husholdningen som bestemte seg for å prøve å vokse hvite eggplanter, burde være oppmerksomme på tidlige varianter og hybrider som gir gode avlinger selv i ikke de gunstigste forholdene.

Etter 95-105 dager etter pecking av frøene, gir det innenlandske variasjonen av aubergine en smak av sopp, som kan dyrkes både i det åpne bakken og i drivhusene eller i drivhusene. Som du kan se på bildet, er eggplantens farge virkelig melkeaktig hvit. Frukt av sylindrisk form veier 200-250 gram og skiller seg fra en rekke analoger med en behagelig sopp lukt, ømt kjøtt og høy markedsførbarhet.

Icicle og Thai Ridge-varianterVariety Icicles bærer frukt litt senere, etter 110-116 dager, og ikke bare fargen, men eggplantene er overraskende. Lang frukt ligner virkelig en glass, god smak og perfekt til alle typer kulinarisk behandling. En lignende, saber-lignende form for frukt har en annen klasse av aubergine, på bildet, hvit farge – pelikan. Ogorodnikam kan se på andre varianter av hvite, for eksempel:

 • å svane type med frukt av klassisk sylindrisk form;
 • til eggplant Isberg, gi frukt i form av en oval eller egg;
 • å runde eggplanter av Ping-Pong variasjon.

Related  Kål – typer, varianter, dyrking

Lilac Aubergine

Lilac AubergineI tillegg til lilla og hvite eggplanter mottok oppdrettere en rekke mellomprodukter, som har stripete, rosa-hvite eller lilla farger på frukten. Fra aubergine varianter av lilla vent på frukt burde være etter 98-106 dager. Planten danner en kompakt busk med en høyde på ikke mer enn 60 cm, frukten har en langstrakt sylindrisk form, en lilla overflate og en vekt på 150 til 250 gram. På et kutt er frukten hvit, tett. Masse med god smak kan brukes til retter av alle typer og konservering.

Lovers av minnelige rikelig høsting vil sette pris på karakteren Balagur, som danner opptil 7 frukter på børstene. Og verdien av sorten er ikke bare i dette, men også i tidlig modningstid, den gode kommersielle kvaliteten på 150 gram eggplanter av elliptisk form og deres utmerkede smak.

Aubergine Pink flamingoMedium-aubergine-sorten inkluderer sorten Pink Flamingo, som vokser opp til 180 cm i høyden under forholdene til oppvarmede drivhus. Frukt, som i det forrige tilfellet, dannes på hendene på 3-6 stykker. Vekten på en aubergine er 250-450 gram. Spesielt for sorten tiltrekker seg rosa-lilla, som på bildet, fargen på eggplanter, så vel som hvit, uten bitterhet, kjøtt.

Runde auberginer, som regel, er preget av sin store størrelse og imponerende vekt av frukt. Bumbo-sorten er ikke noe unntak. Dens frukt er sfærisk i form og har en interessant hvit-lilla nyanse og veier 700 gram. De beste resultatene oppnås ved å vokse i et drivhus, hvor planten danner kraftige busker, som viser et konsistent høyt utbytte.

Aubergine utvalg MatrosikFra en rekke lilla, rosa og lilla kolleger presentert på bildet karakteren aubergine sjømann står prangende stripete fargede ovale eller pæreformet frukt veier 100-150 gram hver.

Related  Hvorfor trenger vi siderater for poteter?

Grønn aubergine

Grønn aubergineI Sørøst-Asia er små runde eggplanter av monokromatisk eller motley grønn farge veldig populære. I Europa og USA er eggplanter med fargen, som i bildet, vanligvis kalt Thai, men kinesiske typer eggplanter av denne typen er også kjent. For eksempel i faget av teknisk modenhet har frukten av kinesisk grønn aubergine en lysegrønn farge, men moden forvandler de den til gyldenbronse.

Husdyroppdrettere grønne eggplanter blir heller ikke glemt. Variasjon Zelenenky gir pæreformet grønn frukt som veier fra 250 til 300 gram. Kjøttet av slike eggplanter inneholder ikke bitterhet, har en hvit eller knapt grønn farge og en fin smak av naturlige sopp.

Aubergine AubergineSmaragdvariet som vises i bildet refererer til tidlig modning, kan dyrkes både under filmen og i det åpne bakken. På upretensiøse, kaldt-resistente busker dannes store, sylindriske, langstrakte frukter som veier 300-400 gram med kremaktig hvit masse av middels tetthet. Eggplanter av denne sorten er velsmakende, ikke bitter og uendelig behagelig med høye utbytter.

Rød, oransje, gul

Grad Golden EggsEggplanter av gul, oransje og lilla farger i våre hager er nesten umulig å møte. Og likevel eksisterer slike typer eggplant.

Lys solfylte frukter av gul farge og oval form gir et bilde av en rekke aubergine Gullegg, oppnådd av nederlandske oppdrettere. Kjøttet av eggplanter av denne sorten er rik på karoten, og i resten er grønnsaken lik den vanligste vegetabilske familien.

Miniatyr tyrkisk aubergineÅ ha en afrikansk eller Midtøsten opprinnelse, varierer tyrkiske eggplanter i deres miniatyrstørrelser og vises som den oransje-stripede frukten modnes. Unge frukter av denne typen aubergine er grønne, duftende, uten spor av bitterhet, men når de henter farge begynner de å bli merkbart bitter. Disse varme elskende planter er populære i Sør-Amerika, hvor de falt for noen hundre år siden med slaver, og er verdsatt for lycopen inneholdt i fruktene, pleide å skaffe antitumor-stoffer.

Dekorative røde auberginerRød, mer som miniatyr tomater eller gresskar auberginer dyrkes for å produsere små frukter, og som en dekorativ plante. Planten danner spre busker. Bladene av denne typen aubergine og stammen, dekket med sparsomme torner, har ofte en burgunder eller lilla farge. Fruktene holder seg godt på stilkene, de er like i utseende til jalapeno pepper, de er ganske spiselige, men i modne form kan de være bittere.

De beste varianter og hybrider av aubergine – video