gooseberry plukkingHver sommer bosatt søker å plante i sin egen tomt bare de beste varianter av buskplanter som vil kunne produsere en god og stabil avling. En av favorittbærene til mange av våre landsmenn er gooseberry, som kan bli vellykket vokst i hele Mellom-og Sør-Russland. Gitt de høye smakegenskapene til frukt, så vel som den store sammensetningen av vitaminer og sporstoffer, vil mange mennesker se det på deres nettsted. Men for å få en god høst hvert år, er det viktig å kjenne de beste varianter av stikkelsbær, så vel som særegenheter ved riktig planting og vekst.

Hva bør jeg vurdere når jeg velger en gooseberry variasjon?

I dag på hjemmemarkedet er det et stort antall varianter av røde gåsbær og gulbrun, som hver har sine egne egenskaper. Det er viktig å huske på at du velger riktig type stikkelsbær er nødvendig på bakgrunn av en persons bosted, avhengig av området og regionen, fordi hver art har sine egne preferanser når det gjelder klima og grunnforhold, temperaturforhold. Dermed vil de beste varianter av stikkelsbær for Moskva-regionen og unike varianter av stikkelsbær i Ukraina være forskjellige, siden de naturlige forholdene her er forskjellige fra hverandre.

Interessante bilder av stikkelsbær med beskrivelse

Så hver husmannen ganske rimelig tendens til å plukke opp en rekke bærbusker, som ikke bare vil gi en god og rik høst, men også har god motstand mot plantesykdommer. Ekstreme temperaturendringer, alvorlige frost, tørke og andre skadelige faktorer kan redusere plantens immunitet betydelig, noe som kan forårsake ødeleggelse av skadedyr. Det er derfor hvis en person bor i Ryazan, Kostroma, Tula, Tver, eller et annet område som ligger på samme breddegrad, er det best egnet beste variantene av stikkelsbær for midten bandet.

gåsbær sorterBlant de populære og motstandsdyktige mot skadedyr på planter er den russiske gåsebærsorten, som har svakt forgrening, kronen av middels tetthet, og en sterk spredning. Bærene av denne bushen er elliptiske i form, søt og sur smak.
Denne sorten tåler sterke vinterfrost, samt sommertørke, noe som gjør det til det mest fordelaktige alternativet for mange sommerboere.
Den riktige vårbeskjæringen, som består i å kutte ut gamle 5 og 6 år gamle skudd, gir gode resultater.

Related  Det er viktig å vite hvordan du skal bestemme gresskarens modenhet i hagen

stikkelsbær slags datoer bildeHvis du ønsker å plante denne varianten, der antall pigger er liten, kan du ta hensyn til stikkelsbær rekke Phoenicia, som er preget av saftig fruktkjøtt av frukten, mørk rød slags bær, søt smak.
Den høye produktiviteten til bushen gleder seg godt til mange sommerboere, men her er det nødvendig å ta hensyn til det faktum at sannsynligheten for pulverformig mugg i de våte årene øker betydelig.

grade stikkelsbær CommanderHvis du trenger å få bær med en gjennomsnittlig modningstid, kan du være oppmerksom på et utvalg av gooseberry Commander, som tidlig nok kommer inn i fruiting. Det er svært motstandsdyktig mot pulveraktig mugg, og også skadedyr som sagblad og Septoria.

Blant fordelene er følgende:

 • Høyt utbytte – 80-155 c / ha;
 • Hyggelig søt og sur smak av bær;
 • Motvirke de viktigste skadedyrene;
 • God vinterhardhet;
 • Et lite antall pigger.

Til salgs, vanligvis sette store frukt varianter av stikkelsbær, fordi de er vakre, og også god transportbarhet, noe som er svært viktig for mange bønder.

De første store varianter av denne planten ble importert til vårt land fra Europa, nemlig fra Italia, hvor den ble tradisjonelt dyrket. Imidlertid tok de ikke rot, da de ikke kunne tåle de alvorlige russiske vintrene, og i dag brukes de ganske sjelden.

Høy popularitet blant store varianter av stikkelsbær ble kjøpt av følgende innenlandske arter:

 • Stikkelsbær VårStikkelsbær Vår.
  Denne sorten har store bær av gul farge, med en tilstrekkelig rik søt smak. En universell måte å bruke den gjør det mulig ikke bare å konsumere det i mat, men også å lage syltetøy ut av det og lage komposer.
 • Kanskje jubileumGåsbær Jubileum.
  Sorten er avlet på en selektiv måte, preget av en gjennomsnittlig vinterhardhet, som det oftest vokser i de sørlige regionene i Russland. Høyden på busken kan nå 1,5 m, så det krever veldig ofte et tapet. Bær er preget av høy transportbar evne, og derfor blir de fritt dyrket ikke bare av sommerboere, men også av husbøndene.
 • Kanskje russisk gulKanskje russisk gul.
  Tolerer godt alvorlige vintre, har en spredningskrone, har søte og sure gule bær av middels størrelse. Tidlig modenhet gir denne arten en spesiell popularitet blant mange sommerboere. Blant ulempene kan tilskrives anleggets lave transportabilitet, så dette stikkelsbæren er oftest funnet på personlige husholdningsplott, i hytter og kjøkkenhager.
 • Gåsbær SenatorGåsbær Senator (Konsul).
  Den er preget av sin høye vinterhardhet og god avkastning, så det skremmer ikke vårfrostene. Blant fordelene med denne stikkelsbæren er god motstand mot pulverformig mugg, samt en myk og øm smak av modne bær. Berger her er runde, mørkrøde, med en delikat hud, sur søt smak. Gjennomsnittlig utbytte av sorten er 5 kg / bush. Denne og andre varianter av stikkelsbær for Leningrad-regionen er svært vanlige blant sommerboerne i Vologda, Novgorod, Pskov og andre regioner.
 • Kanskje varierer CaptivatorKanskje Captivators.
  Dette er en fantastisk slags sen modning, avledet i USA. Bærene er brune-rosa, de har en rik, søt sour smak, de passer både til fersk forbruk og til solnedgang.

Related  Raspberry: riktig landing og omsorg for henne

Populære varianter av stikkelsbær uten torner

Den største ulempen ved tradisjonelle gooseberries er deres stikkende busker, noe som gjør prosessen med å samle bær veldig vanskelig og ikke veldig hyggelig. Men våre oppdrettere klarte å bringe ut unike varianter av stikkelsbær, som ikke inneholder noen torner i det hele tatt.

sorter KolobokEn av dem er Stikkelsbær Kolobok, beskrivelsen av hvilken skal startes med bær, som er store nok og vektige. Vanligvis fra en stor busk er det mulig å få opptil 10 kg bær, og sunn og sterk, da sorten er motstandsdyktig mot pulverformig mugg og anthracnose.

Bærene av denne sorten har en behagelig søt og sur smak, de har en oval form og en mørk rød farge. Selv om busken sterkt frost om vinteren, kan den lett gjenopprettes om våren etter korrekt beskjæring.

Blant andre populære varianter av hestesløse stikkelsbær er malakitt og grushenka, som har en behagelig smak og jevn fordeling gjennom bushen. Generelt er deres egenskaper svært like, og forskjellen består bare i fargene og formen på bærene, siden Grushenka er litt langstrakte, og malakitt har den riktige runde formen. På svært mange sommerboere er en gooseberry uten torner av karakter og hvilke bilder som finnes i et nettverk, bruk eksklusiv popularitet.

Malakitt og Grushenka

Det skal imidlertid bemerkes at enhver kunstig avlet stikkelsbær, hvis varianter kan kjøpes i spesialforretninger, ikke vil ha så rik smak som vanlig med pigger. Det er derfor noen av sommerboerne foretrekker å kjøpe tradisjonelle varianter og plukke bær nøyaktig.

Særegenheter av voksende gåsbær i uralene

Separat må vi si noen ord om gåsbær, som dyrkes i Sibir, Uraler og Fjernøsten. Til tross for det harde klimaet er det også mulig å høste disse bærene, men for dette er det nødvendig å bruke spesielt vinterharde arter. Blant disse varianter av stikkelsbær til Sibir er Beryl, Harlequin, Kazachok, Urral smaragd, Svart Cherkashin og Røde Øst.

Related  Hvordan vokse en rose fra en bukett?

Alle varianter av stikkelsbær for uraler må plantes riktig, da dette vil redusere sannsynligheten for skade på den indre rotdelen i alvorlige frost. Rundt rotens livmorhals er nødvendigvis fylt med en høyde med jord, og for vinteren må alle stengene bøyes til bakken slik at de er godt dekket av snø. Dette gir pålitelig beskyttelse mot sterke frost.

Hovedfunn

Oppsummering ovenfor, kan vi si at valget av varianter av stikkelsbær viktigere ledet av mål og oppgaver, som for kommersiell dyrking bør velges godt transportable varianter, og for normal hjemmebruk – for å ta med gode smaksegenskaper. Samtidig blir klimaspektene i en bestemt region nødvendigvis tatt i betraktning.

Gooseberry varianter – video

Kanskje: Hvordan kjøpe, varianter, omsorg (video)