Potetene begynte å bli gule bladerI dag kan ikke en enkelt russisk familie presentere dietten uten potetretter. Dette viktige matproduktet er etterspurt over hele verden, ikke bare på grunn av dets billighet, men også på grunn av dets nyttige smakegenskaper. Voksende poteter er en av de viktigste yrker av mange jordbruksmarker. Men for å få en god høst av tuberous planten, trenger du omhyggelig omsorg for hver busk. Dette vil bidra til å identifisere og eliminere mange sykdommer i poteter forårsaket av sopp, bakterier, virus, parasittiske insekter og ormer.

Mangel på kalium i jordaDessverre er det ingen universell instruksjon for forebygging av potets sykdom. Hver type sykdom gir sine egne forholdsregler. Men det er noe i dem og noe til felles – du må nøye velge knollene for å plante og fjerne de smittede plantene til tiden.

De viktigste faktorene påvirker utbyttet

Det vanligste spørsmålet for mange nybegynnere er hvorfor poteter har gule blader? Det rette svaret er kjent for erfarne bønder. De er klare til å fortelle hva de skal gjøre i dette tilfellet, og hva er hovedårsakene til det ubehagelige fenomenet.

Overvåk jordens tilstand. Mangelen på fuktighet og luft i jordens overflatelag kan føre til guling av de nedre bladene. Anlegget er nødt til å ta fra dem alle næringsstoffene for å opprettholde sitt normale liv.

Varmt tørr vær påvirker kraftig alle planter, og poteter er ikke noe unntak fra denne regelen. Den første reaksjonen på en tørke er de gulede nedre bladene. Imidlertid er intensiv vanning ikke verdt å forfølge også. Den resulterende skorpe på jorden kan føre til at planten kveles. Av samme grunn kan utseendet på gule blader bli påvirket av tunge regner, hvorpå omsorgsfulle lastebrukere løsner jorda.

I enkelte potetsorter blir de nedre bladene gule i juni. Hvis en ukjent variasjon ble plantet tidligere, bør man ikke være veldig overrasket over dette fenomenet.

Varianter av virussykdommer av poteter

Skader på planten av et virusDe farligste sykdommene i poteter er virale. Saken er at de er helt ugjennomtrengelige. De viktigste symptomene på sykdommen er vridningen av bladene av potet, dens guling og visner. Men de kan variere avhengig av forholdene for vekst, type virus og rekke poteter. Infeksjon oppstår ved kontakt av en infisert og sunn plante eller ved hjelp av insekter.

Related  Hvordan velge en moden, saftig og søt vannmelon?

Den mest effektive metoden for å bekjempe sykdommen er en rettidig fjerning av syke planter. Det anbefales at du gjør dette før blader av nabobruk begynner å berøre. Du må også sørge for at bare sunne knoller plantes og at insekter som kan bli bærere av sykdommen, plantes. Hvis du følger alle forholdsregler, vil høsten bli mye rikere enn med en frivoløs holdning.

De vanligste er to typer viral potet sykdom:

  • Twisting av potetbladerLeaf twisting virus. Det påvirker sterkt kvaliteten og mengden av knoller og provoserer en svært alvorlig sykdom. Infeksjon med dette viruset er primært og sekundært. På de primære blader av plantens øvre del blør rundt kantene, vri og bli stiv. I den sekundære – de samme symptomene manifesteres, men med de nedre bladene. Knolde er rammet av nekroser i nettverket. Kontrollert ved å plante sunn knoll, fjerne infiserte planter og ødelegge skadelige insekter.
  • Alfalfa mosaikkvirus. Dette viruset er ikke så farlig som den forrige, men det er også veldig ubehagelig for poteter. Det er grunnen til at potetplaten blir gul. Dette reduserer i sin tur klorofyllinnholdet i plantens blader og fører til en dårlig avling av denne planten. Viruset kan lagres i knoller, så når planting er det nødvendig å nøye velge dem for å minimere antall syke planter

Potet parasitter

Parasitter representeres hovedsakelig av tre arter av nematoder:

  • Golden.
  • Stamcellen.
  • Gallisk.

En gyllen nematode er veldig farlig for poteter. Når smittet med denne parasitten, kan mengden av høstet avling falle med halvparten. I utgangspunktet påvirker det plantens rotsystem. Således begynner toppene å bli gule og visne, noe som forhindrer knollene i å danne seg fullt og reduserer antallet deres. Men de synlige symptomene kan bare oppstå hvis det er en sterk infeksjon. Hvis den manifesterer seg i svak form, kan den bare bli funnet ved å grave en buske og undersøke røttene og knollene.

Årsaken til kartoffelsykdommen er nematoderFor å unngå smitte med denne parasitten, er det bedre å bruke varianter som er resistente mot det. Men hver 3-4 år skal de veksles med et ustabilt utvalg. Dette er gjort slik at parasitten ikke tilpasser seg. Du kan også bruke dyrking av belgfrukter eller mais på dette området.

Related  Velg for hagen din bønner

Stem nematodeStammenemetoden trenger inn i knollen fra siden av stammen. Etter dette begynner tuber å forverres – det knekker, rot ser ut. Følgelig mister denne frukten dess spiselige egenskaper og det gjenstår å bli kastet bort.

Infeksjon med gallisk nematodeRotenelatoden bosetter seg også i knoller, røtter og i den underjordiske delen av stammen. Planter som påvirkes av dem, slutter å vokse og gradvis falme. I lesjonene dannes fortykkelse, noe som øker og fusjonerer med hverandre. Dette fører til skade på beskyttelsesdekselet på roten eller knollen og penetrasjonen av mikroorganismer der, hvoretter det berørte området begynner å forfalle.

Svampesykdommer

Svampesykdommer er også en av grunnene til at bunnbladene blir gule. En av disse sykdommene er sen blight. Nedenfor er et bilde av denne sykdommen av potetblader, der alle tegn på soppen er tydelig synlige.Svampesykdommer av poteter

1-berørt blad: 2-berørte spirer; 3 – berørte øyne; 4 – til venstre er den berørte knollen, på høyre side, i en seksjon

De viktigste kildene til sykdommen er infiserte planteringshuggere og rester av infiserte planter som forblir i bakken. Biofluorose kan redusere utbyttet med halvparten og enda mer. For å forhindre toppene sprayet med soppdrepende stoffer når knopper begynner å vises.

For å redusere sannsynligheten for infeksjon med denne soppen, kan du sprute toppene med en løsning av kaliumpermanganat og hvitløk. For å gjøre dette, ta en halv kopp masse hvitløk og insister 24 timer i en bøtte med vann. Deretter filtreres denne infusjonen og 1,5 gram kaliumpermanganat tilsettes. Behandlingen bør utføres om kvelden. Første gang den holdes 14 dager etter avstigning og gjentas etter 10 dager.

Bekjempelse av potetsykdommer – video

https://www.youtube.com/watch?v=-hnGo0ZX8Zs