Raspberry PhotoVed starten av varme vårdager tenker mange sommerboere på å utvide hagen sin eller omvendt å skape noe nytt. Raspberry er en busk som finnes på mange husholdninger. Dette forklares av at anlegget ikke krever spesiell forsiktighet og ikke er lunefull for værforhold. Til tross for dette, når du planter bringebær, bør du vite noen regler og være oppmerksom på det, synes det å være mindre nyanser. De vil bidra til å bevare avlingen og unngå uforutsette overraskelser, for eksempel død av plantene. Så, la oss snakke om alt viktig i rekkefølge.

Raspberry planting datoer

Nybegynner gartnere ofte lurer på: “Når skal plante bringebær” På denne anledning, i dag er det en rekke meninger: noen sier at det er nødvendig å gjøre det i løpet av våren, den andre i høst. Den eneste riktige alternativet er ikke til stede, men det er kjent at våren bush frøplanter rot bedre.

Ifølge råd fra erfarne gartnere er det optimale plantingsalternativet midt i april-mai, da knoppene ennå ikke har blomstret på trærne.

Har akkurat passe innenfor ovennevnte tidsrom er nødvendig, fordi gaten er ennå ikke på sommervarmen, og i jordsmonnet er nødvendig for anleggs fuktighet. Hvis plantet busker senere, er det sannsynlig at han ikke vil bli vant og nådeløse stråler fra solen vil ødelegge ham, og hvis før, kan det være tapt på grunn av frost.

Velg et sted for fremtidige bringebær

sted for bringebærMeget ansvarlig må du ta et sted der bringebærene sitter. Området bør beskyttes mot vind og godt innviet. Vanligvis ligger et slikt sted nær gjerdet. Du må også være forberedt på forhånd for det faktum at i noen år bringebær kan vokse og forstyrre den normale utviklingen av avlinger. For å hindre at dette skjer, kommer lastebilbøndene opp med alle slags hindringer, for eksempel grave i (på en dybde på 50 cm) langs omkretsen av planting av skifer.

VIKTIG! I det området der bringebær vokser, bør regnvann ikke akkumuleres. Busken fra overflod av fuktighet utvikler sakte, fruktene er små. Også denne kulturen tolererer ikke nærværet av grunnvann.

Forbereder jorda for bringebær

Det antas at bringebær ikke er en lunefull kultur og vokser på nesten hvilken som helst jord. Imidlertid trenger noen manipulasjoner med landet fortsatt. Spesielt er litt ask og humus lagt til hullene eller grendene. Næringslaget bør være ca 10 cm tykt. Hvis det ikke er humus, kan det brukes tørr løv eller gress i stedet.

De viktigste måtene å plante bringebær

Det er tre metoder for planting bringebær: grøfter, stiklinger og frøplanter. For å forstå forskjellene, gir vi en generell beskrivelse av hver av metodene ovenfor.

  • Trench-metoden. Som navnet antyder, blir det klart at denne fremgangsmåten er basert på utgravning av grøfter i en viss størrelse. Dybden bør være omtrent 40 cm og en bredde litt større -. 50 til 55 cm ved bunnen av den utgravde grop materen lag er lagt, det kan bestå av gjødsel blandet med bakken, blader, grener og gress .. En slags søppel er en stor fordel: det er for en langsiktig næring til røttene av plantene. På toppen av nærings pads som trengs for å fylle jorden laget (dette kan du starte prosessen med forfall).
  • planting av stiklingerPlanting stiklinger. Stalken er roten avkom, som vises i raspberriesrader bokstavelig talt om 2 eller 3 år. De blir grundig utgravet og plantet. Metoden er ganske allsidig, den brukes av de fleste gartnere.
  • Planteplanter. Denne metoden er nesten identisk med den forrige. Imidlertid blir plantelegg brukt som plantemateriale.

Vi får plantematerialet

Du kan kjøpe plantemateriale i spesielle barnehager eller landbruksmarkeder. Priskategorien er forskjellig, det avhenger direkte av sorten og alder av plantingen. I gjennomsnitt er kostnaden 200-300 rubler for en ung busk.

Når du velger det, er det verdt å ta hensyn til rotsystemet. Det burde være kraftig (har mange grener). Ellers kan anlegget ta svært lang tid.

Vi lager beregninger: de viktigste ordningene for planting bringebær

bringebær frøplanterTil bringebær busker kan utvikle seg bra, du trenger å vite riktig plan for planting. Generelt brukes formelen vist med år: Avstanden mellom rader skal være ca 1 m. 20 cm. Og mellom busker – 20 cm.

Når det gjelder landingsdybden, avhenger det av den valgte metoden. Hvis plantene er plantet i hullene, så nok dybde på 20 cm, og hvis i grøften, så minst 40 cm.

Hindbær: grunnleggende omsorg etter planting

  • Vanning. Ved konstant vanning trenger hindbær ikke, unntatt i utgangspunktet (etter avstigning). I denne perioden må du vanne anlegget 1 gang om 2-3 dager. Fremtiden vil bringebær ha nok nedbør.
  • Bioklipp. Vi må ikke glemme å jevne jorden rundt bushen (legge ut det tørre gresset). Dette gjør at du kan holde fuktighet.
  • Luke og løsne. I første omgang, når bringebærbusken bare er plantet og ennå ikke har fått styrke, må det sikres at det ikke finnes noen ugress rundt plantasjene. Også erfarne gartnere anbefaler at fra tid til annen løsne jorda i hullet, dette vil tillate “puste” røttene.
  • Trimming. Når de transplanterte bringebærene vokser, må du beskjære planten. Dette er nødvendig for at busken slutter å vokse oppover og begynte å frigjøre sideskudd (grener).

Vi vil legge til, uansett hvordan du velger måten å plante bringebær, før eller senere må den bli transplantert til et annet sted. Hvis busk vokser konstant i bare ett område, vil det slutte å bære frukt.

Erfarne gartnere anbefaler å endre forstyrrelsen av bringebær hvert 5. år.

Generelt, å ha en velstelte bringebær i hagen sin, selv en begynnelsesgartner kan gjøre. Det viktigste er å velge et godt plantemateriale og kjenne de grunnleggende reglene for omsorg for denne planten.

Planting bringebær – video