beskjæring med hagesaksStikkelsbær er busker som enkelt skyter nye skudd, og hver sesong krever forsiktig omsorg og rettidig behandling av planten. Hvis dette ikke er gjort, så er det mange grener, og det er ikke så lett å fjerne overflødige skudd som er dekket med skarpe pigger. I tillegg kjærmelærer elsker lys – dette påvirker direkte avlingenes kvalitet. Ernæringen mottatt av en plante fra røtter, fordeles jevnt på grener. Jo flere skudd, desto mindre og smakløst er frukten. Hvordan kutse kirsebær om høsten og om det kan gjøres på andre tider av året?

Du kan ikke bruke en spontan metode for å trimme en stikkelsbær. Denne prosessen utføres i henhold til visse regler. Men for neste sesong, når arbeidsteknikken vil bli mestret, blir beskjæring utført raskt og kvalitativt.

Hvilke verktøy er nødvendig når beskjære av stikkelsbær?

Hvordan riktig å kutte busker av stikkelsbær, hva improvisert betyr å bruke? For hagearbeid er det ønskelig å ta en spesiell hagefil eller en godt skarpere sekretær. Du kan også bruke saks med langstrakte håndtak, designet for beskjæring av grener. Med deres hjelp vil det ikke være så vanskelig å komme inn i bushens sentrum. I hendene skal du bruke tette hansker eller hansker, for ikke å skade fingrene på de mange spines.

Først beskjæring før planting

Før du planter en bush av stikkelsbær i bakken, er det allerede nødvendig å underkaste den til den første behandlingen. Skudd skal forkortes slik at de ikke har mer enn 4 nyrer. Ikke bekymre deg for busken – takket være en tilsynelatende tilsynelatende hensynsløs behandling, vil gooseberry i fremtiden gi en utmerket høst.

Related  Funksjoner av agrotechnics plomme fersken varianter Peach

Gartnerens oppgave er å følge den voksende enden av skuddene og fjerne de “døde” grenene. Hvis skuddene er svake og korte (mindre enn 7 cm), skal de kuttes til stedet der grenen dannet gode og friske grener. På tynne og skjøre ender kommer det fortsatt ikke bær, men næringsstoffer, som kommer inn i apikale knopper, tar livskraften fra sunne skudd.

Hva skal jeg gjøre med null skudd?

Null skudd kalles grener som vokser på overflaten av jorden. De bør kuttes i 1 kvartal. Deretter åpner busk mange nye skudd. Du må nøye inspisere grener fra utsiden. Etter å ha oppdaget den sterkeste nyren, er det nødvendig å kutte av skytingen 10 cm over. I dette tilfellet vil en ny kvist vokse utover, snarere enn dypt inn i interiøret.

Når er det bedre å kutte gåsbær?

Det er ingen mening å gjøre gooseberry behandling når sap flowet begynte. Beskjæring skal gjøres mye tidligere enn det øyeblikket da de første knopper vises på grenene. Ellers vil anlegget være veldig syk og muligens dø.

Gartnere liker ikke å trimme om våren, fordi perioden som er tillatt å fjerne overflødige skudd er svært kort. Det er bedre å begynne arbeidet om høsten, når busken “sovner”, og prosessene for assimilering av næringsstoffer i det går sakte.

Beskjæring av dogrose etter høst er bra fordi du kan se med det blotte øyet svake og døde grener og sakte fjerne dem. Og om våren vil det bare være nødvendig å danne en busk.

Funksjoner av høstprosessen av stikkelsbær

Ta vare på stikkelsbær i høst er veldig viktig. Beskjæring etter et år etter planting er obligatorisk. Alle nødvendige tiltak må utføres før forkjølelse, slik at anlegget har tid til å “komme til liv”, og kuttstedene har blitt tørre. På høsten er det lov å fjerne døde og svake grener, men skudd skal ikke forkortes. Planten vil frigjøre nye grener, frosten kommer, og unge kvist kan dø.

Så hva skal jeg gjøre?

  • En grundig undersøkelse av cortexen vil gi riktige konklusjoner om alderen av grenene.
  • Svarte, mørke, livløse skudd må fjernes umiddelbart.
  • Hvis busken er mange år, og nesten alle grener ikke lenger bærer frukt, kan du ikke kutte alle grener i ett løp. Med sesongmessig beskjæring, la minst 1/3 av grenene.
  • Du kan trygt fjerne grener som ligger for lavt eller langt fra hovedbusken.

Related  Hvordan plante en rose fra en bukett – metodene for å vokse og de grunnleggende reglene for omsorg for stiklinger

Riktig beskjæring stikkelsbær i høst vil ikke bekymre deg om bush på våren, fordi i perioden med aktiv snøsmelting vil bare bli fjernet fra buskene podmerzshie for vinter kvister, tynne skudd avkorte og klippe dem som steg opp fra jorden.

Beskjæring av stikkelsbær bør gjøres hvert år

Kanskje begynner å bære frukt 5-6 år etter å ha plantet busken i bakken, så de første årene er dannelsen av rotsystemet. Ingen bær ennå, små blader.

bush busk formasjonNår du danner en busk, er det verdt å forlate 3-4 nullskudd. På grunn av dette vil et stort antall (opptil 25 omtrent) sterke grener av ulik alder vises i bushen over en 5-års periode. Etter den nevnte perioden begynner bushen av stikkelsbær å gi en utmerket høsting. Innen 4-5 påfølgende år vil bærene dekke bushen rikelig, og i alderen 8-9 år begynner åldringsprosessen av grenene.

Så snart en annen flukt fra landet, må det gjøres kort av en fjerdedel, sørg for at alle grener av “basking” i stråler av lys og ikke glem å trimme grenene, som søker å vokse dypere inn i bushen.

Hva ikke å gjøre?

Det er viktig å ikke gjøre feil ved behandling av krusebær, slik at arbeidene fra tidligere år ikke var bortkastet.

  • Beskjæring av krusbær om sommeren kan dessverre avsluttes, fordi nye skudd vil være for skjøre og svake for å motstå starten på de første høst- og vinterfrostene.
  • Hvis grenene bærer frukt, kan de ikke fjerne veksten, som er 1 år. På våren skal de bli inspisert og avskåret av de som har blitt svarte og tørket. Unnslippe mørkere når det er påvirket av pulverisert mugg og dør, hvis før frost ikke hadde tid til å dekke med en tett lysbark. Sommeren behandling av busk er redusert for å klemme apikale knopper i de første dagene av juli, og dermed blokkere tilførselen av næringsstoffer til toppene.
  • I alle fall bør hele bushen kuttes for å gjøre den yngre. En tredjedel av grenene bør alltid være igjen. Det ville være urimelig å vente på en rikelig høsting fra en busk som allerede er 20 eller 30 år gammel.

Related  Populær i Russland produsenter av de beste varietalfrøene

Overholdelse av disse tipsene vil tillate mange år å oppnå gode høstinger av stikkelsbær. Nøye å studere den nødvendige informasjonen, begynner gartnere å beskytte seg mot mulige savner.

Beskjæring av stikkelsbær i høst – video