kutte roserSom det ofte skjer, gir de oss en vakker bukett med roser, og vi beundrer sjarmen til uovertruffen blomster, kaster dem nøkternt inn i søppel. Men det er ganske mulig å dyrke en vakker busk av den sorten du liker fra din egen dacha eller hageplot fra stammen.

For rooting er det bedre å velge akklimatiserte varianter av blomster. Noen roser (for eksempel nederlandsk), vokst i drivhusforholdene i andre land, dreier seg mye verre. I dette tilfellet skjer det ofte at den voksne hybridplanten er noe forskjellige farger fra “moren”.

Hvordan vokse en rose fra en bukett på den enkleste måten?

klare stikker av roserVoksende roser fra stiklinger er en lang prosess, men interessant. For dyrking av fullvoksne busker 2-3 år er nødvendig. For å oppnå et levedyktig plantemateriale er det ikke nødvendig å rotere stiklinger umiddelbart etter å ha mottatt buketten. Det er nødvendig å vente litt mens knoppene er litt bleknet.

Kultiveringsprosessen består av flere faser:

  1. Ved rosenstenen, med en skarp kniv, kutter vi av blomsten, knastene (hvis noen) og bladene (de nedre er helt, de øvre er halvt). Vi kutter den i stikker, som hver har en lengde på 15-20 cm. De skal ha 3-4 intakte nyrer (2 internoder).
  2. Under den laveste nyren gjør vi et skråt snitt, den øvre kuttet blir gjort 1 cm over nyren. Klipp opp slammet med vann, og behandl dem med tørt kaliumpermanganat.
  3. Vi forbereder en lys crimson løsning av kaliumpermanganat, hvor vi sukker de forberedte steklinger for en dag.
  4. Desinfisert plantemateriale er begravet dypt inn i næringsstoffet, treaktig humus-substrat og med en liten tilbøyelighet, og lar 2-3 knopper over overflaten. Rotsystemet til en ny plante er oftest dannet på nedre kutt av stikkene.

Related  Hvordan vokse Begonia blomstrende blomster

Hvordan plante en rose fra en bukett riktig?

For å sikre godt vann og luft permeabilitet av substratet på overflaten, hælder vi en blanding av flodsand og torv. For å akselerere prosessen med rotdannelse, kan du bruke slike spesielle legemidler som “Heteroauxin” eller “Kornevin”, tilgjengelig i enhver blomsterbutikk. Vi vokser rotvækststimulatoren i samsvar med instruksjonene som er vedlagt den.

Skaper en drivhuseffekt

drivhus av flaskerFor å hindre stikker av roser og utvikle seg bra for dem, er det nødvendig å skape gunstige forhold. Til dette formål er hvert kutt dekket med en trimmet plastflaske eller glassburk, og begraver den litt i bakken. Jorden i potten må stadig fuktes. Når blader vises på stikkene, kan de periodisk sprøytes med mykt vann. Den optimale temperaturen for roser er 25 ° C.

Hvor fort?

Planten oppnådd fra stikkene vil i tide la kvistene og på den første knoppene utvikle seg. For å øke hastigheten på utviklingen av rotsystemet, fjernes knoppene forsiktig. Ved utseendet til de første rotter blir ikke sprøyting produsert lenger, og plantene er ofte ventilert. Som regel oppstår rotte roser ca 1 måned senere.

Et par måneder etter rotting av steggene, fortsetter vi til transplantasjonsroser i plast- eller keramiske potter.

For dem forbereder vi et næringsstoff som består av en blanding av humus, flodsand og torvmaling i forholdet 1: 1: 3.

stikker i potterInntil høsten kan slike planter være på gaten. Før frost begynner, tar vi dem til et kjølig rom for vintering. Lufttemperaturen i den skal være ca 5 ° C.

Om våren blir det plantet på vinterplanter på et fast sted i friluftsområdet. For å forberede pits for landing, er bakken gravd til spade bajonetten. Før vi planter i dem, introduserer vi organiske gjødsel, noe som akselererer den videre veksten av unge roser. Når de første fargene vises, fjern dem, da de tømmer anlegget.

Ved hjelp av den ovenfor beskrevne metoden for rotting av stiklinger, kan du få unge rosenbusker i 70-75% av tilfellene.

Voksende roser fra en bukett av stiklinger – video

Hvordan vokse en rose fra en bukett stiklinger – video 2