Gurkere i drivhuset FotoFriske sprø agurk fra egne senger om vinteren – dette er ikke fiksjon. Dyrking av agurker i drivhuse er mulig året rundt, selv under ugunstige klimatiske forhold. Teknologi og regler for å dyrke agurker i drivhuse inkluderer å sikre temperatur og belysning, vanning, fôring, bekjempelse av skadedyr og sykdommer.

Drivhusutstyr

Drivhuset på tomten er satt slik at det ikke blir utsatt for nordvind. Nettstedet må være flatt eller ha en liten skråning i sør. Hvis det ikke er vindbeskyttelse, er et gjerde installert på nordsiden. På forhånd er det nødvendig å ta vare på vanningsordningen. Forholdet mellom volum og areal skal være 2: 1. Dette er den optimale parameteren for å opprettholde det indre temperaturregimet. Som beskyttende overflate i drivhusene brukes polyetylenfilm. Den kan monteres på løyper på 15-20 grader.

Drivhusutstyr for dyrking av agurker

Jordforberedelse

I den kalde årstiden utføres dyrking av agurker i drivhuset på “varme” senger: gjødsel eller kompost.

 1. For anordningen av en gjødseng, blir fersk kummis, litt fortynnet med hest, tatt. Den utfører to funksjoner samtidig: befruktning og oppvarming. Gjødsel er lagt i hagen. På det helles et lag med fruktbar jord 20-25 cm høy. Sengen er vannet rikelig med vann. Frø kan plantes uten forspiring. Sengen er dekket av en polyetylenfilm. Frøplanter vil vises om noen dager. Ved nedbrytningsprosessen genererer gjødsel en stor mengde varme. Dette bidrar til veksten av agurker, men det er nødvendig å sikre at det ikke er overoppheting. Selv ved lave eksterne verdier, under filmen, stiger temperaturen over 30 ° C, og når tinder i direkte sollys. Den rikelige utgivelsen av varme ved gjødsel varer i ca en måned. Så faller temperaturen gradvis. Dette må tas i betraktning ved beregning av plantetidspunktet.
 2. Hvordan vokse agurker i et drivhus, hvis det blir problematisk å få frisk gjødsel? De benytter seg av den andre metoden for å arrangere et “varmt plaster” – en kompost. Som kompost brukes organisk avfall: sagflis, spon, løvverk, topper. Det friske organiske materialet, desto høyere temperatur. Hvis det er mulig, tilsettes gjødsel og spesielle kjemiske forbindelser, noe som akselererer dekomponeringsprosessen. Oppsettet av sengen ligner gjødsel, men det er bedre å plante frøene som allerede er spettet i tørtelekker. Fordelingen av varmeenergi i kompostsenger er ikke like intens som i gjødsel. Denne metoden er mer egnet for varme områder.

Related  Den mystiske favoritt av gartnere er dragetreet

Utvalg av agurkfrø til et drivhus

Populære varianter av agurkerDrivhusvarianter av agurker er forskjellige fra de som er tilpasset for dyrking ute. Velg de som er godt tolerert lavt lys. Det andre viktige problemet er pollinering. Om sommeren, i åpne senger, bier, humle og andre flygende insekter kan håndtere det godt. Og i den kalde årstiden har de ingen steder å ta. Du kan pollinere planter manuelt, men denne prosessen er arbeidsintensiv.

Optimal valg er frø av agurker for drivhusene selvbestøvet:

 • malakitt;
 • Stella;
 • Biryusa;
 • Lada.

Disse er langfruktede hybrider. De tolereres godt av mangel på belysning og er egnet for tidlig planting.

Spesielle drivhustyper av agurker til dyrking under forholdene i Sibiria og sentralstripen av Russland er utledet. Disse er:

 • bråkmaker;
 • maur;
 • Murashko;
 • Bidretta;
 • Twix;
 • Halley.

For vårplantering,

 • elegant;
 • VIR 516;
 • Altai Tidlig.

Høye karakterer som mangler lys og fuktighet er forskjellige:

 • Marfinsky;
 • russisk;
 • hjem;
 • relé;
 • Rykovsky;
 • regatta;
 • selje;
 • NK-mini.

De beste varianter av agurker for drivhus er også Gribovsky 2 og mai. De bærer frukt på den 50. dagen etter frøspredning.

Den beste spiring har 2-3 sommerfrø. Før de plantes, blir de kalibrert, fjernet det tomme og syke. For desinfeksjon av frø fremstilles en vandig løsning fra borsyre av kobbersulfat og nitrofosser. Aloe juice er også egnet for dette formålet. Frø spredes på en klut fuktet med en løsning og alderen i 12 timer. Deretter vaskes de under rennende vann, sprer seg på vått gasbind og legges i kjøleskapet i en uke for herding. Temperaturen er 0 ° С. Marl periodisk våt.

Reglene for agurkomsorg i drivhuset

I drivhuse brukes en plantemetode for å plante agurker ofte. Han gir tidligere avlinger. Før planting av agurker i et drivhus i hagen dyrkes de i små potter (plastikkkopper vil gjøre). Frøene dypes med 2 cm, og glasset er dekket fra oven med en fuktig klut, slik at jorden ikke tørker ut. Før spiring oppstår, holdes temperaturen ved +25 ° C. Etter skuddene er temperaturen i 5 dager redusert til + 15 ° C om dagen og +12 ° C om natten. Drys planteleggene hver andre dag og matet med jevne mellomrom en løsning av kummis i forholdet 1: 6.

Related  Kolon kirsebær – dekorasjon av en liten hage

Plante på sengene utføres på dag 25 etter fremveksten. planting ordningen: .. tolinjers tape 50h20 cm Avstand mellom sengene – 80 cm Temperatur agurk dyrking i et drivhus opprettholdes innenfor + 25-30 ° C i løpet av dagen og 15 ° C om natten.

Den første gjødselen av planter er laget med utseendet til det tredje nåværende bladet, det andre – i begynnelsen av blomstringen. I fruktingsperioden brukes gjødsel opp til 4 ganger. I tillegg til ku eller fjærfegjødsel, krever sandig jordgjødsel nitrogengjødsel, og flomgrensjord krever kaliumgjødsel.
Før blomstrende vanning gjøres hver 5. dag, deretter hver 2. dag. Men hvis bladene blir gule, må normen økes. Varmt vann brukes til vanning.

Etter hver vanning utføres en grunne løsning av jorda. Det er nødvendig å få tilgang til luften til røttene og forhindre deres henfall. Drivhuset trenger regelmessig lufting. Ved oppvarming skal den åpnes hele dagen og lukkes om natten.

Å pusse gurkere utstyre trellis. En ledning er strukket langs hver rad i en høyde på 2 m. Over hver plante er en garn festet til den. Planter er bundet i en høyde på 10-15 cm fra bakken. Sløyfen skal være moderat fri med forventning om tykkelse av stammen. En for stram strømpe vil kutte inn i stammen og svekke maten til planten.

Når busken vokser, bør den dannes. Sidevisker vokser og skygger planten, og rotsystemet og stammen gir ikke tilstrekkelig ernæring til fruktene. Dette reduserer avkastningen. De nedre prosessene plukkes etter dannelsen av det første arket, de høyere i et nivå på 2-3 ark.

Hvordan lage agurker i et drivhus - bilder

Vinter agurker

Dersom fjærplastfilmen er i stand til å tilveiebringe temperatur, er vinteren dyrking av agurker i veksthus ikke mulig uten ytterligere kunstig oppvarming. Brukte ovner og ovner av ulike typer, men husk at de er lufttørket, og dette påvirker fuktelskende agurker. For å fukte hele drivhuset, sett beholdere med vann, og plantene sprøytes regelmessig fra sprøytepistolen.

Related  Regler for behandling på våren av kobbersulfat drivhuse før planting

Selv de mest motstandsdyktige varianter om vinteren er ikke nok belysning. Den anbefalte kunstige lyshastigheten er 400 W / m2. Til utseendet av spirer blir kontinuerlig belysning utført i 2-3 dager. Over bare spireoljelamper er installert i en høyde på 50-60 cm og belyser dem i 14 timer om dagen. Før planting av frøplanter i bakken, er belysningen slått av i en dag. Når plantene vokser, løftes lampene til en høyde på 1,5 m. God belysning har en gunstig effekt på innholdet av sukker og askorbinsyre i frukten.

For å få høst i desember og januar, sås frøene i slutten av september, og transplantasjonene transplanteres til sengene i slutten av oktober. Innsamling av de tidligste agurker i drivhuset fortsetter til april.

Sykdommer og skadedyr

Peronosporos på agurk fotoSykdommer er hovedproblemet med drivhuskultivering av agurker. De vanligste er puddermugg og peronosporos.

1. Pulveraktig mugg angriper oftest planter med oppvarming. Denne sykdommen er farlig og kan drepe agurker om noen dager. Det ser ut som et pulverlakk på bladene. De blir raskt gule og tørker opp. For å bekjempe sykdommen ved bruk av kaliumpermanganat, svovelid, preparater Impact 25%, Quadrase 250 SC. I solfylt, varmt vær blir agurker malt med svovel.

2. Peronosporos manifesteres i form av gule eller grønne, oljede flekker på bladene, som gradvis mørkner, skaffer seg en brun tinge. Hvis sykdommen oppdages, stoppes vanning og topp dressing. For behandling bruk løsninger av kobberklorid eller polykarbacin. Spraying med systemiske fungicider er også effektiv. Etter behandling anbefales det å ventilere drivhuset. Ved peronasporose er det viktig å opprettholde dagtemperaturer i drivhuset minst +20 ° C, nattemperaturer ikke lavere enn +18 ° C.

De viktigste skadedyrene av agurker er bladlus, mites, thrips, wireworms. Kjemikalier brukes mot dem: Confidor, Bi-58, Decis-Duplet og andre.

Dyrking av agurker i drivhusvideoen: