te roseAristokratisk vakker te rose (se bilde) med utsøkt aroma, grasiøse farger av ømt nyanser kan dekorere noe hytteområde og en urbane plen. Det gleder seg ikke bare for øyet, men har også unike helbredende egenskaper. Derfor er voksende terose en veldig takknemlig og nyttig ting.

Historien om opprinnelsen til terosen

Rose te, hun er også duftende kalt så for en fantastisk duft, som lukter som den fineste typen kinesisk te. Europa visste om eksistensen av denne planten i det 19. århundre. Den gule rosen ble importert fra Kina i 1824, og den rosa rosen – noe senere, i 1860, kom til England fra Øst-India. Takket være oppdrettsarbeidet gikk to varianter krysset med hybrider av den franske rosen, en hel klasse moderne te-hybride roser, inkludert klynger og lobate-klatrere.

Ifølge en annen versjon ble rosen kalt te på grunn av det faktum at ømte planter kom fra Asia på høyhastighetsfartøy, de såkalte tea clippers, som vanligvis handlet med transport av te.

Uansett var de første te-rosene redd for ubehag, ikke tilpasset Europas værfaglige egenskaper. Gradvis passerte de akklimatisering og dyrking, ble mer varig og mangfoldig. I dag er de fleste reparasjonsroser (lange og gjentatte ganger blomstrende) på en eller annen måte relatert til te.

Varianter av te roser

Botanisk beskrivelse av te-rosen

 • De er preget av grasiøse, tynne, men robuste stilker og relativt store doble blomster, ensomme eller samlet i buketter opp til 6 stykker.
 • Dimensjonene på buskene avhenger av det spesifikke variasjonsforholdet og betingelsene for vekst. Høyden varierer fra 50 cm (lavvoksende varianter) til to meter og enda høyere (pisklikt), sprer seg – fra meter til to i bredde.
 • Store skinnende mørkegrønne blader har en vanlig oval form med fintandede kanter.
 • Hver knopp har opptil 60 kronblade. I åpen form kan blomstrets diameter nå 10 cm, formen er langstrakt eller peonaktig. Fargespekteret av nyanser er veldig bredt og varierer fra hvitt og forsiktig kremaktig til rød og brennende oransje. Klassisk vurderer fortsatt forskjellige nyanser av rosa. Når kronbladene er helt åpne, kan lyse gule stammer finnes i midten.

Related  Kolonformet pære, spesiell omsorg

te hybrid roser

Funksjoner av en moderne te-hybrid rose

 • Det er mange varianter som er resistente mot sykdommer og værforhold, som ikke krever forsiktig forsiktighet. Likevel fortsetter anlegget å være varme-elskende, tolererer ikke frost og er ikke egnet for dyrking på det åpne bakken i sentralstripen av Russland.
 • Det praktiseres vinter tvinge te roser i drivhus og drivhus, samt innholdet av deres undersized varianter i rommet.
 • I blomstrende tilstand sprer den en søt, rik lukt, sterk, men ikke aggressiv. Duftenes uttrykksevne avhenger av fargene på knoppene: Jo lysere fargen, jo mer intens lukten.
 • Den har mange nyttige og medisinske egenskaper. Petals inneholder vitaminer, essensielle oljer, pektin, organiske syrer, antiseptiske stoffer. Smaken er bittert-søt. De pleier å lage medisinsk te, avkok og lotioner, gelé, syltetøy og vin, slip med sukker eller honning.

landbruksteknikk

Med riktig omsorg for terosen, vil hun takke eieren for en lang blomstring.

te-hybrid roser

Hageutgave av te-rose

 • For dyrking anbefales det at jorda er mettet med jern, med lavt surhetsnivå.
 • Avhengig av klimatiske forhold på våren, vanligvis i midten av mai, fjerner buskene vinterbeskyttelsen eller transplanterer dem fra potten til bakken. Mulching er velkommen.
 • En plante anbefales å danne for å lede alle sine krefter til utviklingen av peduncles. Buskene renses fra tørre stammer, og friske grener kuttes omtrent tre fjerdedeler i en vinkel på 45 °. Om en måned begynner blomstringen.
 • Rose elsker regelmessig rikelig vanning, uten som rotsystemet er dårlig utviklet. Vann minst en gang i uken, du må sørge for at vann ikke faller på bladene, for ikke å provosere sykdommer.
 • Til en kraftig blomst bryter ikke anlegget, det krever en flytende gjødsel hver annen uke, som skal avbrytes en måned før forventet frost. Bruken av spiselig salt vil bidra til å gjøre nyanser av blomster mer levende.
 • Redd for pulveraktig mugg. For profylakse – dryss med infusjon av nål eller avkok av feltgrip.

Related  Hvordan bli kvitt en wireworm?

Romversjon av terosen

 • Selv om anlegget elsker varme og sollys, vokser hjemme i te-rose på et vindu mot sør, anbefales det ikke at knoppene blir i knoppen, og rosen (spesielt den unge) kan dø på grunn av overoppheting. Best av alt føles roseen på vinduskarmen i østvinduet.
 • Om sommeren, i varmt vær, må du vanne rosen daglig, og i den kalde årstiden – hver annen dag eller hver annen dag, unngår tørking ut av jorden. Å mate med flytende gjødsel.

Video om te roser