Poteter etter cideratesSikkert, mange gartnere vet at nesten hver jordbruksavling må plantes hvert år på et nytt sted (dette er nødvendig for at jorden ikke er utarmet). Poteter er ikke noe unntak. For å oppfylle dette kravet må man imidlertid vise utrolige vitser. Tross alt, hvis det ikke er vanskelig å finne et nytt område av gulrøtter, er det for poteter vanskelig å finne, da en stor del av hagen vanligvis er tildelt for planting. Så hvordan å dyrke en god potetavling uten skade på landet? Det riktige valget fra den nåværende situasjonen er bruk av siderater (planter som beriker jorda med nyttige mikroelementer).

Hva er funksjonen til sidene?

Rye for mulching jordFaktisk kan sidene helt erstatte de vanlige gjødselene til poteter. I vekstperioden blir grønne planter (vanligvis referert til som havre, sennep, rapsfrø, rug, etc.) ikke tatt bort, men tvert imot gir næringsstoffer til jorden. I forbindelse med dette forholdet hjelper sideratene gartnere å takle mange oppgaver:

 • redusere sannsynligheten for ulike sykdommer i planter;
 • de metter jorden med nitrogen, fosfor og andre nyttige mikroelementer, som i fremtiden gjør det mulig å gi gode avlinger for vegetabilske avlinger;
 • betydelig forbedre jordens struktur (gjør det løs);
 • luke ut ugresset;
 • Tillat å kvitte seg med mange skadedyr, ødelegge høstingen av poteter.

Hvilke avlinger kan brukes som siderater?

kløverSom vi allerede har sagt, er siderater planter som er plantet for å berike jorda med ulike næringselementer. Denne funksjonen utføres perfekt av følgende kulturer:

 1. Legumes: lupin, erter, kikærter, kløver, søt kløver og andre.
 2. Korsfisk: sennep, rapsfrø, rope, raps, oleaginous reddik og andre.
 3. Korn: rug, hvete, bygg, havre, mais og andre.

På hvilken kultur å stoppe valget avhenger av gartneren selv. Legg bare til at erfarne gartnere for poteter ofte bruker belgfrukter.

Når å plante siderater?

Dyrking av cideraterCiderates kan bli sådd på vår, sommer og høst. Hver variant er forskjellig fra hverandre i en rekke nyanser og visse subtiliteter. Nå skal vi fortelle om dem.

Såing på våren

For vårsår er det vanlig å bruke avlinger som er motstandsdyktige mot frost. Til slik er det mulig å bære en havre, sennep, fatseliyu, etc. Det er nødvendig å lage Så ca 3-4 uker før planting av en potet. Når tiden er riktig for rotting, blir syderatene kuttet og igjen i ytterligere to uker. Etter at tiden er gått, fjernes plantene ved hjelp av en flat-top (eller andre nyttige verktøy) og sprer seg over bakken. Skewed siderates vil utføre funksjonen av mulch (beskytte jorda mot tørking, overdreven fuktighet, ikke la grøtgresset sår).

Såing om sommeren

Siderat - hvit sennepSåing på sommeren skjer bare når jorda er kraftig oppbrukt. I dette tilfellet, i juni, kan du gi preferanse til vetch, reddik i juli og sennep i august. Etter å ha landet siderater i denne sekvensen, kan du bokstavelig talt gjenopprette næringsinnholdet i jorda bokstavelig talt i løpet av sesongen.

Såing i høst

I dette tilfellet er den optimale perioden for såing siderater fra slutten av august til oktober. På denne tiden av året, vanligvis velge havre og vinter rug. De dyrkede kulturer er kuttet og igjen på bakken. Om vinteren vil planter rotere og berike jorda med de nødvendige elementene. Etter dette kan du trygt fortsette å plante poteter – ingen ekstra gjødsel er nødvendig.

Vi legger til, ifølge mange gartnere, høstsåing av ciderater er et ideelt alternativ.

Riktig vokse siderates

Tidlig kutting av sideraterDet er viktig ikke bare å vite hvilke avlinger som kan brukes som siderater, men også hvordan de skal dyrkes. Denne prosessen kan deles inn i flere faser:

 1. Sitte av ciderater. Ciderates sår i furrows, hvor dybden skal være ca 5-7 cm.
 2. Økende. Dyrk siderater i 5-6 uker.
 3. Klippingen. Skjæregrønne avlinger skjer når planter når en høyde på ca 30-35 cm.
 4. Den siste fasen er den jevne fordeling av knust gress på jordens overflate.

Når du vokser ciderates, må du huske at de også må alternere, det vil si hvis en havre ble sådd i ett år, da i en annen må du ty til bruk av en annen kultur, for eksempel sennep. Husk at du ikke kan la siderater vokse ut. Hvis de blomstrer, blir de uegnet.

Generelt er sidene ved dyrking av poteter svært viktige. Dette gjelder spesielt når denne avlingen dyrkes på store områder. Hvis alle de ovennevnte tiltakene utføres på riktig måte, vil potetutbyttet fra 1 hektar øke betydelig. I tillegg kan du glemme skadedyr som påvirker rotkulturer.

Eksperiment med siderater – video