fröplantaFörberedelserna för sommarsäsongen börjar i mars. Fläktar av färska grönsaker odlade i sin egen trädgård börjar gradvis hämta frön och förbereda sig för att ta hand om plantorna.

Om du först bestämde dig för att odla paprikor, tomater eller gurkor, var noga med att studera rekommendationer från specialister. Huvudförhållandet för framgångsrikt plantor är värme. Ett typiskt misstag hos en nybörjare är placeringen av en behållare med plantor på vindrutan, där efter en värmeavbrott kan temperaturen vara ännu lägre än i en lägenhet.varm matta för plantor

Om du har vissa färdigheter kan du själv skapa en enhet för uppvärmning av rotsystemet eller köpa en speciell “varm” matta i nätbutiken. Denna hushållsapparat är efterfrågad på grund av dess mångsidighet. På hösten använder du en infraröd matta, du kan torka frukter, på vintern, sätt dina skor efter en lång promenad, och på våren växa vackra plantor.matta i nätbutiken

Utanför är produkten täckt med ett vattentätt material som är lätt att rengöra med en dammsugare eller borste. Kabelns längd är 1 meter, ström – 25 watt. Temperaturkontroll finns inte.

Kostnaden för en värmare för plantor i ryska nätbutiker är från 700 till 1000 rubel. På handelsplattformen presenterade AliExpress också “varma” mattor, vars parametrar har minimala skillnader. Enheten är till exempel 18 W och längden på ledningen är 1,85 meter.

bra resultat av ansökanKöparna noterar att när man använder en matta med ett infrarött element växer frön 25-40% snabbare på grund av direkt uppvärmning av jorden. Produkten från Middle Kingdom utför perfekt sina funktioner och har ingen obehaglig lukt. Dessutom kommer den ekonomiska uppvärmningen av växter inte praktiskt att påverka strömförbrukningen.

Related  Integrerat säkerhetssystem för stugor från Kina

friska plantorVid användning av en frövärmare rekommenderar säljaren två enkla regler:

  1. Fördunka inte produkten i vatten eller någon annan vätska.
  2. Installera det inte nära värmeapparater och isoleringsmaterial.

matta för aliexpressPå AliExpress webbplats är kostnaden för en “varm” matta cirka 1100 rubel. Det här är lite dyrare än i inhemska nätbutiker, så vissa köpare rekommenderar inte att du spenderar tid att vänta på ett paket från Kina, och gör en order snart.