Plassering av en plenVårt liv blir mer dynamisk og rik, men moderne teknologi gjør det mulig for raskere å oppnå de ønskede resultater og forenkle en rekke dagligdagse situasjoner. Dersom før grunneiere ikke kunne ha drømt om at plenen foran på et øyeblikk forvandlet fra neuhozheno grå stykke land vil slå inn i en grønn plen, men nå er det hverdag og virkelighet, og hjelper torv fra produsenten.

Hva er en plen i ruller?

Det var mulig å skape et mirakel takket være teknologien til å legge en rullet plen, et naturlig dekke som består av gress som vokser på en sterk frø på et kuttunderlag fra bakken. Navnet på et så uvanlig levende dekke skyldtes den formen som plenen ruller på stedet der den skal vokse videre.

Spesielt dyrket gressdekke før du sender det til kunden:

 • Skjær i form av rektangulære plater eller lange strimler;
 • folder i tette ruller;
 • sendt for videre styling.

Hvis plenen opprettes ved hjelp av vanlig teknologi, ved hjelp av en såmaskin og en frøpakke, tar det mange måneder for forberedelsen av stedet, såing, venter på spiring og videre pleie. I noen tilfeller får en naturlig plen bare tetthet og metning bare ett år etter opprettelsen, og krever noen ganger restaurering hvis gresset er skadet av frost, regn eller varme.

Fordelene ved en rullet plen foran en konvensjonell

Legg rulleplenen best på vårenSiden rotsystemet er helt bevart i planten, og jordlaget der røttene befinner seg, ikke er ødelagt, kan rulleplenen, på bildet, enkelt overføre transport. Om nødvendig kan fragmenter av et slikt belegg bli kuttet for eksempel for å omdanne blomsterbedet eller en hagebane nøyaktig. Gress i dette tilfellet lider ikke og akklimatiseres med god forsiktighet innen 2-3 uker. Dette er den viktigste fordelen med rulle gressdekselet foran den tradisjonelle.

For å forvandle landskapet fullstendig, gjør området grønt og velpleiet med en grøntplen, vil det ta mange ganger mindre tid enn ved vanlig såing av gressblandinger av kornblandinger.

Den beste tiden å kjøpe og senere legge en rullet plen er våren, da snøen dekket helt på stedet, og bakken og luften varmet opp til stabile positive temperaturer.

Related  Reproduksjon av Kalanchoe på forskjellige måter

Tenk på oppkjøpet av menneskeskapte plener, det er verdt å huske at det er mange varianter av slike belegg. Og prisene på plenen i ruller, dens holdbarhet og egenskaper er direkte avhengig av sammensetningen av blandingen som brukes til å lage den.

Grunnlaget for mest vanlige arter er enggressgress – upretensiøs staude gress, perfekt i det russiske midtbeltet. Noen ganger for å gi et dekke av mykhet, dekorativitet eller andre egenskaper til bluegrass frø blande fescue, ragrass eller andre urter.

For å produsere en plen klut, brukes bare høy kvalitet frø av planter tilpasset livet i en bestemt lokalitet. Men ikke mindre viktig for deres suksess er overholdelse av teknologi og kompetent utvalg av jord.

Til de kreftene som investeres av produsenten, ble ikke kastet bort, og belegget tok raskt rot etter overføringen, når det legges en rullgardin nødvendigvis holder seg til visse regler.

Hvordan legge en plenrulle?

Kutting og forberedelse av rullet plen for transport og salgArbeidet begynner med den obligatoriske forberedelsen av nettstedet, som best gjøres på forhånd, siden plenen ruller ikke liker lang lagring og kan ikke vente til:

 • stedet blir ryddet av det gamle gressdekket, røttene, steinene og andre store inneslutninger;
 • territoriet vil bli utjevnet;
 • Om nødvendig, er jord, avhengig av dens type, humus, sand eller chernozem tilsatt.

Omslag i praktiske ruller forårsaker ikke arbeidskraft til den vanlige sommerboeren, det er upretensiøst og lett å håndtere. Derfor kan landskapsplanleggingen omformes uavhengig, uten involvering av eksterne spesialister. Med litt dyktighet og forsiktig forberedelse tar leggingen av en rulleplen med egne hender på et areal på 50 kvadratmeter bare et par timer, men effekten av arbeidet vil forbli i mange år.

Når du bestiller en rulleplen fra produsenten, er det viktig å angi et litt større område enn beregningene som vises. Levende materiale i tørt vær har evnen til å kontrakt, og det er umulig å utelukke uforutsette omstendigheter.

Fristen for roll lagring er mindre enn en dag, så når du kommer til stasjonen for å legge materialet losses og lagt på et flatt underlag, beskyttet fra solen sted slik at gresset ikke er deformert coil.

Related  Lær hvordan å forplante enebær av stiklinger

Rulleplenen må legges rett etter levering til stedetVed stabling bør sidene av panelene lukkes tett med hverandre, uten å gi hull. Når du legger på bakken, bør en kast gå til en annen i et par centimeter. Når gresslaget vil bli godt slitt, blir kantene festet til ende og tampet. I store rom brukes spesielle ruller til slikt arbeid. Vises under legging av en rulleplen eller litt senere slitses umiddelbart fylles med sand. Snart, når vegetasjonen vil bli vant til de nye forholdene, vil de stramme de smale med ferske skudd.

Hvis du vil kutte gressdekselet sammen med grøften, er det praktisk å bruke en skarp hagekniv, og dette arbeidet gjøres alltid med hansker og i samsvar med sikkerhetstiltak.

Etter å ha fullført alt arbeidet i henhold til teknologien for å legge den rullede plenen, blir belegget rikelig vannet ved hjelp av sprinklere. I de neste to ukene, det er for hele tiden av akklimatisering, bør tørking av rotssystemet av gress ikke tillates. Med konstant fuktighet gjenoppretter planter raskt og begynner å vokse.Stripete plenplater

Funksjoner av omsorg for en rulleplen

Ifølge vurderinger om plenen av sommerboere, som allerede har vurdert sine fordeler, er dette gressdekket ikke bare lettere å skape, men sparer også energi når du drar.

Profesjonelt utvalg av frø og spiring i spesialiserte forhold gir utmerket vinterhardhet av plenen, dens jevnhet og stabil tetthet. Det dannede rotsystemet i gresset tillater ikke at vi går gjennom grøtene. Dette tilrettelegges også ved tilberedning av jorda, før du legger plenen.

Riktig vanning vil hjelpe plenen til å gjenopprette raskere etter leggingOg likevel er det viktig å ta vare på en rulleplen. Til de obligatoriske tiltakene for å opprettholde helseproblemer og pyntegenskapene til gressdekselet er:

 • vanning;
 • topp dressing;
 • rengjøring og kaming av plenen;
 • arbeid på jord lufting;
 • klippingen.

Det første som hver grønn plante trenger, er fuktighet. For en rulleplen skal vanningsanlegg med sprinklere brukes, for ikke å skade gresens overflatesrotsystem og ikke å utrydde laget av fruktbar jord. Gressdekselet og jorda under det er gjennomvåt til en dybde på minst 15 cm, ellers kan ikke fargene på vegetasjonen og dens forringelse unngås.

Related  Dekorer landskapet foran vinduet vil hjelpe det dekorative epleet Nedzwiecki

Topp dressing av en rulleplen utføres på samme måte som den som brukes til tradisjonelle gressbelegg. På vår og sommer mottar planter komplekse gjødsel basert på kalium, fosfor og nitrogen, det er nyttig å inkludere mikroelementer i blandingen. Tettere til høst, allerede i forberedelse til vinter, gis gresset igjen, men av en annen sammensetning med lavt nitrogeninnhold.

Kombinere plenen med raker, det er et nødvendig forebyggende tiltak å rengjøre blader og annet rusk regelmessig:

 • for å forbedre veksten av urteuttak
 • beskyttelse av rullet plen fra spredning av planteplanter, infeksjon av området med insektsskade og patogener av plantesykdommer.

Lufting, det vil si piercing gressdekselet og jordens øvre stående, bidrar til å mette jorda med oksygen under tett strikkede røtter. Et enkelt, men ekstremt effektivt tiltak gjør det mulig å raskt oppnå absorpsjon av næringsstoffer av planter og å kontinuerlig opprettholde høy kvalitet på substratet.

Fra mai til august må plenen kappes regelmessigSlå gress i rammen av omsorg for en rulleplen, gjennomføres fra mai til august. Hvis plenen bare blir vant, kan den beskjæres bare etter en uke etter legging, og du kan ikke prøve å gjøre et lavt kutt. Dette vil skade fremtidens kvalitet på plenen.

Regelmessig klipping utføres etter behov. Ofte er frekvensen 7-10 dager. For behandling av området velg tørr, men ikke varmt vær, og etter klipping blir plenen vannet.

Før overvintrer avling av gress tilgjengelig frem til midten av oktober, men stabil frost, som kan lide av skadede blad plater og skudd. Den optimale høyden på gresset dekselet på tidspunktet for ankomsten av vinteren er 4-6 cm, i dette tilfellet, vil plantene være godt dekket med snø og en ny sesong av vegetasjon vilje sunt.

Egenskaper av rulleplenen og dens legging – video