Barbaris Tunberga KoboldBarberbuskene er populære blant landskapsmestere på grunn av deres lyst trimmet løvverk og vakre frukter. Med deres hjelp kan du lage uvanlige komposisjoner og slå en enkel gård inn i et paradis.

Hvordan velge en barbærbush for en hage

I dag er det rundt 200 varianter av denne planten. Mellom dem varierer de ikke bare i bladets farge, men også i kraft av vekst, form og formål. Før du planter denne planten på sin tomt, er det nødvendig å finne svar på slike spørsmål: hvordan å vokse barbær, hvilken klasse passer for din region, hvilken form for planten vil se vakker ut på stedet eller i hagen?

Hagen fra barbærFor de alpine åsene, er flerfarget dverg buske egnet, noe som kan gjenopplive selv det mest triste hjørnet. Men for å lage en topiary konstruksjon eller et grønt gjerde er det bedre å stoppe ved Barbaris Ordinary eller Ottawa. Disse variantene når en høyde på opptil 3 m, passer godt til hårklipp og raskt gjenoppretter den grønne massen. Planter er enkle i omsorg, har et kraftig rotsystem, tolererer helt kald vinter og varm sommer.

Før du kjøper den ettertraktede sorten, må du først se på bildene av barbærbessen i voksen form, velg ønsket farge, størrelse og bare deretter gå til markedet eller til butikken.

Hemmeligheter for reproduksjon av barbær

Barbarer i sammensetningPå måter å multiplisere barbær kan finne mye nyttig informasjon, men bør markere noen av de mest populære blant gartnere, amatører og fagfolk:

 • Borekaks.
 • Frøproduksjon
 • Reproduksjon etter lag.
 • Divisjon av busken.

Hver vei er karakteristisk for det som brukes på bestemte tider av året. For reproduksjon av stikker, blir unge, modne grener kuttet i midten av august. Kutt av kvister behandles med et rotasjonsmiddel og plantes i en løs, fuktet jord. Hvis det er planlagt tørr høst, er det bedre å plante en plante i et drivhus eller et lite drivhus, noe som gjør det mulig å kontrollere fuktigheten og beskytte stilken fra plutselig kjøling om natten. Et lukket rom skal ventileres hver dag og tillater ikke overflødig fuktighet. Det er også viktig å løsne jorda en gang i uken og fjern ugresset.

Frukt av barbærÅ dyrke barbær fra frøene krever mye tålmodighet og kunnskap, men disse plantene vil være sterke og motstandsdyktige mot klimatiske forhold. Frøarbeid utføres om høsten. Først må du samle de modne frøene fra sterke og vakre planter, skille steinen og skyll den under rennende vann. Frøbenet er tørket og bare så sådd i en beholder med jord, som består av sand og torv (1: 1). En boks med steiner er begravet i bakken og forlatt det til våren. Frø går gjennom stratifisering og om våren gir minnelige skudd.

Ved vårsåing vil spiring av frø ikke være høyt og de fleste frøene vil spire bare neste år.

For at frøene skal kunne passere stratifikasjonen, kan du sette boksen med avlinger på et kjølig, mørkt rom, men da bør du kontrollere fuktighet og temperatur (ikke mindre enn -1). I begynnelsen av september velger du de mest kraftige plantene og plantet på hagen. På våren, det neste året, kan sterke frøplanter overføres til et fast sted, og svak permisjon til høstplanting. Frukt slike planter i tre år, etter fremveksten.

BarbærplanterReproduksjon ved lag er den enkleste måten, som til og med ikke erfarne gartnere kan gjøre. En stor andel av røtter når avl med lag finnes i våren. For prosedyren bør velges unge, helt modne grener og jevnt plassere dem i sporene gravd nær stammene. Grenene er festet med ledninger av ledning, sporene er fuktet og dekket med jord og forlater toppen av skyten over bakken. I begynnelsen av september danner de rotte grener et frodig rotsystem. De kan skilles fra moderplanten og plantes på et fast sted. Fructify en slik plante vil være neste år.

Ung bush barberryVed å dele bushen i tilfelle at anlegget har vokst og det er nødvendig å begrense området av sin habitat. Du kan gjennomføre prosedyren til enhver tid. For å unngå stress for planten og ikke å miste avlingen, er det bedre å gjøre det tidlig på våren (tidlig mars) eller sen høst etter høstenes fall. Morsbusken må graves fra alle sider for å dekke hoveddelen av hestene. Etter å ha gravd ut buskssagen med en sag i flere deler for å få tak i røttene for hver plante. Dybden på hver landingskasse må være minst 0,5 m.

Hver pit skal være utstyrt med dreneringssystem. Dette vil beskytte plantene mot overmåte og hjelpe rotsystemet til raskt å slå seg ned på et nytt sted.

Etter planting er plantene dekket med jord. Vann og komprimer jorden tett i nærkammer sirkelen, slik at den tett omgir røttene.

Barbarer: Vokst og omsorg

Blomstrende bærbærbærMange nybegynnere gartnere lurer på: hvordan å plante en barbær, slik at det raskt tok rot og glad med en rik høst. For å oppnå dette er det ikke vanskelig, hvis du følger anbefalingene for dyrking og planting barbær.

 • Barbaris foretrekker et land med normal surhet. Hvis jordens surhet er over 7 PH, må den behandles med kalk. Det er ganske enkelt å gjøre dette: tilsett ca 300 g hydrert lime eller et glass tre aske til gropen. Det er viktig at asken er laget av bladtre. Ikke legg aske fra eiketre.
 • Etter vårdivisjonen av busk eller transplantasjon, er det nødvendig å vanne de første to månedene og under sommervarmen.
 • Barberry foretrekker lyse steder, men vokser godt i skyggen. Varianter med lyse fargete blader i skyggen mister deres dekorativitet.
 • For å danne en vakker hekk, er det nødvendig å plante busker med beregning av to planter per 1 m.
 • Fôr plantene fortrinnsvis under roten en gang i året (på våren).
 • Hyppig løsning er et løfte om et godt rotsystem og spredning av grener.
 • Mulching vil hjelpe om sommeren for å holde fuktighet i nær-sirkelen.
 • Regelmessig beskjæring av busker av barbær vil bidra til å bevare et vakkert estetisk utseende av planten.

Voksende barbær og omsorg for det må utføres i samsvar med instruksjonene mottatt, slik at busk ville være fornøyd med sine lyse løvverk og leketøyfrukter.

Barbaris: planting, omsorg, reproduksjon – video

https://www.youtube.com/watch?v=615q1GbXNwg