Polaganje travnjakaNaš život postaje dinamičniji i zasićeniji, a moderna tehnologija omogućuje vam brzo postizanje željenih rezultata i pojednostavljenje svakodnevnih situacija. Ako je prije vlasnicima zemljišta nije mogao ni sanjati da prednji travnjak u trenu transformira iz neuhozheno siva komad zemlje će se pretvoriti u zeleni travnjak, ali sada je svakodnevna stvarnost i pomaže trke od proizvođača.

Što je travnjak u rolama?

Čudo je moguće zahvaljujući tehnologiji polaganje travnjak, prirodni obuhvat koji se sastoji od oblika čvrste trave trava izrezati na podlozi od tla. Ime takvog neobičnog živog pokrivao je zbog oblika u kojem se travnjak kotrlja na mjestu gdje će se dalje razvijati.

Posebno uzgojeno trave prije nego što ga pošaljete kupcu:

 • Rezano u obliku pravokutnih ploča ili dugih traka;
 • nabacuje u guste valjke;
 • poslana za daljnje styling.

Ako je travnjak je stvorio poznatu tehnologiju, pomoću bušilice i sjeme paket, pripremu stranice, sadnju, čekajući klijanja i nakon toga brigu o njima je potrebno puno mjeseci. U nekim slučajevima, prirodni travnjak stječe gustoću i zasićenost tek godinu dana nakon stvaranja, a ponekad i zahtijeva obnavljanje ako se trava ošteti od mraza, kiše ili vrućine.

Prednosti valjanog travnjaka ispred konvencionalnog

Postavite travnjak najbolje u proljećeBudući da je korjenov sustav potpuno očuvan u biljci, a sloj zemlje na kojem se nalaze korijeni nije slomljena, travnjak za valjanje, na slici, lako prenosi transport. Ako je potrebno, fragmenti takvog obloga mogu se rezati, na primjer, kako bi se precizno okrenuli cvjetnjak ili vrtni put. Grass u ovom slučaju ne trpi i s dužnom pažnjom se aklimatizira u roku od 2-3 tjedna. Ovo je najvažnija prednost pokrivača valjkastog trave ispred tradicionalnog.

Da biste u potpunosti preobrazili krajolik, učinite mjestu zelenim i obrađivano valjkom travnjaka, to će potrajati mnogo puta manje vremena nego u uobičajenoj sjetvi mješavina trava za žitarice.

Najbolje vrijeme za kupnju i kasnije polaganje valjanog travnjaka je proljeće, kada se snijeg potpuno pokrije na mjestu, a tlo i zrak zagrijavaju do stabilnih pozitivnih temperatura.

Related  Njega, posebnosti uzgoja kultivara sorte Quajija

Razmišljajući o stjecanju umjetnog travnjaka, vrijedno je zapamtiti da postoje mnoge vrste takvih prevlaka. A cijene travnjaka u valjcima, njezina izdržljivost i svojstva izravno ovise o sastavu smjese koja se koristi za njegovu izradu.

Temelj najčešćih vrsta jest travnjak livada – nepretenciozna višegodišnja trava, savršeno dobro u ruskom srednjem pojasu. Ponekad dati poklopac mekoće, ukrašenosti ili drugih svojstava bluegrass sjemena miješati mačke, ljuske ili druge biljke.

Za izradu travnjaka, koriste se samo visokokvalitetni sjemenki biljaka prilagođenih životu u određenom lokalitetu. Ali ne manje važno za njihov uspjeh je poštivanje tehnologije i kompetentan odabir tla.

Sile koje je uložio proizvođač nisu se rasplinuli, a premaz je brzo ukorijenjen nakon prijenosa, pri polaganju travnjaka nužno se pridržava nekih pravila.

Kako postaviti travnjak?

Rezanje i priprema valjanog travnjaka za prijevoz i prodajuRad počinje s obveznom pripremom stranice, što je najbolje učiniti unaprijed, jer travnjak ne voli dugo skladištenje i ne može čekati dok:

 • mjesto će biti uklonjeno iz stare trave, korijena, kamenja i ostalih velikih uključaka;
 • teritorij će se izravnati;
 • ako je potrebno, dodati tlo, ovisno o vrsti, humusu, pijesku ili černozemu.

Pokrivanje u prikladnim valjcima ne uzrokuje rad čak i kod uobičajenog ljetnog stanovništva, nepretenciozan je i jednostavan za rukovanje. Dakle, krajobrazni dizajn stranice može se transformirati samostalno, bez uključivanja vanjskih stručnjaka. S malo vještine i pažljivog priprema polaganje travnjaka s vlastitim rukama na površini od 50 četvornih metara traje samo nekoliko sati, ali učinak rada će ostati dugi niz godina.

Prilikom naređivanja valjka travnjaka od proizvođača, važno je naznačiti nešto veće područje od prikazanih proračuna. Živi materijal na suhom vremenu ima sposobnost ugovaranja, a nemoguće je isključiti bilo kakve nepredviđene okolnosti.

Rok za role za pohranu je manje od jednog dana, tako da kad dođete na stanici za polaganje materijala istovaruje i položi na ravnu površinu, zaštićene od sunca licu mjesta, tako da trava nije deformiran zavojnica.

Related  Sadnja i raste neobično čišćenje na parceli

Ruševni travnjak treba postaviti neposredno nakon isporuke na stranicuPri slaganju, strane panela trebaju se čvrsto zatvoriti jedna s drugom, ostavljajući praznine. Prilikom polaganja na tlo, jedan valjak trebao bi ići na drugi za nekoliko centimetara. Kada se sloj travnjaka dobro istroši, rubovi se spajaju od kraja do kraja i utisnu. U velikim prostorima za takav rad koriste se posebni valjci. Nastajanje tijekom polaganja valjaka travnjak ili malo kasnije proreze odmah popuniti pijeskom. Uskoro, kada se vegetacija navikne na nove uvjete, oni će stegnuti uske sa svježim izbojcima.

Ako želite pokriti poklopac trave zajedno s travnjaka, prikladno je upotrijebiti oštar nož za vrt, a ovaj se rad uvijek izvodi rukavicama i pridržavanjem sigurnosnih mjera.

Nakon završetka rada prema tehnologiji polaganja valjanog travnjaka, premaz je obilno zasićen pomoću prskalica. U sljedeća dva tjedna, tj. Cijelo vrijeme aklimatizacije, ne smije se dopustiti sušenje korijenskog sustava trave. S konstantnom vlagom biljke se brzo oporavljaju i počinju rasti.Trakaste trake travnjaka

Značajke skrbi za travnjak travnjaka

Prema procjenama o travnjaku ljetnih stanara koji su već ocijenili svoje zasluge, ovo pokrivanje trave ne samo da je lakše stvoriti nego i štedi energiju pri odlasku.

Profesionalni izbor sjemena i klijavost u specijaliziranim uvjetima pružaju izvrsnu zimsku izdržljivost travnjaka, njegovu ravnomjernost i stabilnu gustoću. Oblikovani sustav korijenja trave ne dopušta da probijemo korov. Ovo je također olakšano pripremom tla, prije polaganja travnjaka.

Pravilno navodnjavanje pomoći će travnjak da se oporavi brže nakon polaganjaI ipak je nužna briga o travnjaku. Obvezne mjere za održavanje zdravlja i ornamentalnosti pokrova trave uključuju:

 • zalijevanje;
 • top preljev;
 • čišćenje i češljanje travnjaka;
 • rad na prozračivanju tla;
 • košnje.

Prva stvar koju svaka zelena biljka treba je vlaga. Za ledina sustavi za navodnjavanje treba koristiti s prskalicama, dub ne oštetite plitki korijen sustava trave, a ne zamagljuju sloj plodnog tla. Pokrov za travu i tlo ispod njega natopljeni su do dubine od najmanje 15 cm, u suprotnom se ne može izbjeći boja vegetacije i njegovo sušenje.

Related  Fotografija s opisom vrsta i sorti smreke za vikendice

Gornji preljev travnog travnjaka provodi se slično kao i za tradicionalne travne obloge. U proljeće i ljeto, biljke dobivaju složena gnojiva na bazi kalij, fosfor i dušik, korisno je uključiti mikroelemte u smjesu. Blisko do jeseni, već u pripremi za zimu, travnjak se ponovo oplodi, ali drugi sastav s niskim udjelom dušika.

Kopiranje travnjaka s ljuskama, redovito čišćenje lišća i ostalih otpadaka od nje je neophodna preventivna mjera:

 • poboljšati rast biljnih utičnica;
 • zaštita valjanog travnjaka iz širenja korova, infekciju mjesta sa insektnim štetnicima i patogeni biljnih bolesti.

Prozračivanje, tj. Probijanje pokrova trave i gornji položaj tla, pomaže da zasićuje tlo kisikom pod gipkim pletenim korijenima. Jednostavna, ali iznimno učinkovita mjera omogućava brzo poboljšanje apsorpcije hranjivih tvari biljkama i stalno održavanje visoke kvalitete podloge.

Od svibnja do kolovoza travnjak se povremeno mora košatiKosa trave u okviru skrbi za travnjak travnjaka provodi se od svibnja do kolovoza. Ako se područje travnjaka navikne, može se obrezati tek nakon tjedan dana nakon polaganja, a ne možete pokušati napraviti niski rez. To će oštetiti buduću kvalitetu travnjaka.

Redovita košnja se provodi po potrebi. Najčešće, učestalost je 7-10 dana. Za liječenje mjesta odabrati suho, ali ne i vruće vrijeme, a nakon košnje travnjak se zalijeva.

Prije zime, usitnjavanje trave je moguće do sredine listopada, dok ne budu postojani stabilni mraz, od kojih mogu oštetiti listove i izbojci. Optimalna visina poklopca trave u trenutku dolaska zime je 4-6 cm, u ovom slučaju, biljke će biti dobro pokriveno snijegom i novi dijelu vegetacije volje zdrav.

Značajke travnjaka i njegovog polaganja – video