kork gjerdetDet er et gammelt engelsk uttrykk: “Hagen begynner med et gjerde”, det er fornuftig. Og det er fullt mulig å fortelle om sengene, kantene som er grensene mellom beplantning og gangveier, plener og andre elementer i hagen landskapet skulptur, fontener, dekorative dammer eller tilstøtende blomsterbed.

Gjerder for sengene har en kompleks og viktig rolle:

 • De innrammede blomstene ser mer pent og ryddig ut;
 • Ved hjelp av gjerder er det mulig å oppnå en enhet av stil i hele området;
 • Dekorative gjerder for blomsterbed fortsetter planting fra ukontrollert sprawl;
 • De bidrar til å bryte opp territoriet til soner;
 • Beskytt landingen mot utilsiktet skade av kjæledyr og folk;
 • Det er mye lettere å ta vare på en inngjerdet blomsterbed: luke, løsne og vann.

Og det spiller ingen rolle når blomsterbedene er laget. Til tross for anbefalingene fra designere, for å begynne å dekorere blomsterbedet fra sitt fringing, tenker mange gartnere om å installere gjerder når blomsthagen allerede er ødelagt. Og denne tilnærmingen, det viser seg, er ikke verre, siden gjerdesignen vil definitivt passe stilen til hele hagen, og dens konturer er allerede kjent og tidsprøvet.

Forsiktig design av blomsterhager påvirker oppfatningen av hele plassen rundt, og hvis du gjør gjerder for senger med sine egne hender, og hele hagen vil være mer elegant og original.

Det viktigste er å velge et alternativ som passer for både stil og budsjett. Og det er noe å velge mellom. I dag får gartneren muligheten til å bruke sine improviserte midler, som viser sin fantasi og oppfinnsomhet, det er mulig å ta tradisjonelle materialer til gjerder. Det er også klare, enkle og effektive løsninger.

Murstein gjerder for blomsterbed

stein gjerdeKlassiske gjerder av murstein ser strengt og veldig pent ut. Designet avhenger av gartnerens fancy og funksjonene til nettstedet. I tillegg til teglene selv, vil det bli nødvendig med en løsning for murverk eller lim, isolasjonsmateriale og et verktøy som er tilgjengelig i hver husholdning. På periferien av blomsterbedene gjør en dybde, kutte turen og ta ut jorda for å lukke mursteinen. Skytten er komprimert og foret med en film, og teglstein legges på den i samsvar med det valgte skjemaet. Hvis det er bestemt å lage et høyt gjerde, er radene forseglet med en løsning.

Av samme prinsipp er laget og gjerder av fortau og steinplater.

Fordeler med dekorative gjerder for blomstersenger av murstein:

 • Laget av solid, og spesielt fra fargede murstein, kantlinjene ser veldig attraktive ut;
 • De er sterke nok, selv uten betong;
 • Ekstra drenering av jorda under nedbør;
 • Det blokkerer veksten av planter utenfor grensen til blomsterbedet.

Imidlertid har slike gjerder ulemper. Under påvirkning av fuktighet og temperaturgradient mister mursteinen dekorativitet og styrke. Det smuldrer og blir dekket av mos og mugg, som kan forbløffe og dyrke plantingen.

murstein gjerdet

Cantilever av betong

Betong kanter skille blomsterbedet eller plen fra sporet er umulig, selvfølgelig, kalt gjerde for blomsterbed, men nå i økende grad brukt nettopp en slik visuell gjerde blomsterhager som ikke skiller den fra publikum, men bare presse. Og selv om en slik beslutning er litt formell, viser grensen seg for å være ekstremt sterk og uoverstigelig for mange arter av ugress.

Men betongkanten gjør det mulig å klippe, og den buede formen kan brukes til å skape vakre hageveier.

Gjerde for en seng av veggblokker

Betongblokker konstruert for konstruksjon kan tjene som grunnlag for et slitesterkt og svært dekorativt gjerde for blomsterbed. Fest hverandre slike blokker mono med en spesiell lim, og når du organiserer ytterligere beholdere for planter i hulrommene som bunn, ta et metallnett. I hver slik improvisert beholder blir drenering tilsatt, og deretter blir næringsjord hellet. Høyden på kabinettet fra blokkene må være minst to elementer i høyden.

gjerde for blomsterbed av veggblokker

Gjerder laget av stein

Naturstein av alle former og størrelser kan bli grunnlaget for originale gjerder av frie konturer, egnet for design av nesten enhver hage.

naturstein gjerdet

Fekting fra kantene

Nå på salg er det en rekke spesielle fortaubånd, designet spesielt for differensiering av sporet og blomsthagen.

Den er tilgjengelig i ruller av forskjellig bredde og lengde, kan være glatt og bølget, enfarge og med et mønster. I tillegg til båndet med en jevn overkant er det også arter med hullmønster.

Monter dette dekorative gjerdet til blomsterbedet er ekstremt enkelt. Dette krever bare et målebånd, saks, en stiftemaskin for å sikre kantene og en spade.

I analogi med båndet jobber de også med installasjon av ferdige plastgjerder for blomsterbedet som etterligner et tre gjerde, lyse farger eller et logggjerde.

belteplukkeren

Sammen med de ubestridelige fordelene ved denne løsningen har plastdesign sine ulemper:

 • Styrken på denne gjerdet avhenger av kvaliteten på materialet som den er laget av.
 • Substandard plast mister fortløpende egenskaper, blir kjedelig og sprø, og også, som sannsynligvis er giftig.
 • Det er ikke et hinder for spredningen av ugress.
 • Ikke hindre spredning av flerårige avlinger.
 • Egnet til årlige plantasjer.
 • Den har et unaturlig utseende og ser kunstig ut.

Tre gjerdet til blomsterbed

Tre er et tradisjonelt materiale og i etterspørsel til enhver tid. Den enkleste versjonen av denne gjerdet er en konstruksjon av flere pinner og en kadaver slått ut av stolpene til størrelsen på blomsterbed.

Treet er den mest miljøvennlige versjonen av gjerdet for hagen og hagen. Dette materialet gir ikke giftstoffer og skader ikke naturen.

Det er mange alternativer for tregulv. Disse er brettkonstruksjoner, forsterkninger fra behandlede og forlatte logger, vertikale og horisontale, høye og lave.

tre gjerde

Som regel passer de alle harmonisk inn i hagenes utforming, men det må huskes at en hvilken som helst trestruktur er utsatt for fuktighet og skadedyr. Derfor, for å unngå rotting, utvikling på fekting av lav og woodwormers, er det viktig å beskytte treet fra disse farene før du bygger et gjerde.

gjerd av tre

Wicker for en blomsterbed

Denne typen gjerder er veldig populært, og til tross for den tilsynelatende arbeidskraft intensitet, det er akkurat nok til å veve flettet eller andre flate fleksible grener. Høye wicker gjerder for senger, et bilde av noe som oppstår i nettverket, og er med hell brukes til å dekorere høye rygger, bakker og styrke organiseringen av vertikale hagearbeid.

Wicker gjerde

Gjerder for blomsterbed og blomsterbed fra skifer

Slatted gjerdeI alle husholdninger vil det mest sannsynlig være unødvendig skifer, som ofte forblir etter reparasjon av taket. Fra dette motstandsdyktige materialet kan du få et praktisk gjerde for senger eller blomsterbed.

På omkretsen av området gjør du et smalt grunt grøft og kjører i sterke stenger. Plater av passende størrelse spredes ut over grensen til blomsterbed, grøften er dekket med jord og komprimert.

Tilsvarende med denne typen gjerder, fabrikasjon og bygging av bølgepapp. I dette tilfellet er materialet festet til stolpene som rager ut fra jorda.

Kant av levende planter

Gjerd fra levende planterEn lav linje med harde planter kan bli et fantastisk dekorativt gjerde for en blomsterbed. Velg for slike plantingsplanter bør være spesielt forsiktige: de bør være godt egnet til dannelsen av kronen, gi et tett belegg og motstå ugress.

Fordeler med et levende gjerde for en blomsterbed:

 • Det skaper en myk og veldig attraktiv naturlig kant;
 • Lett å vedlikeholde, fra det øyeblikket når gjerdet har blitt fullstendig sterkere.

Gjerde av flasker

Det er en feil å tro at et gjerde for en seng av flasker er en slags økonomi alternativ.

I landskapsdesign er ingen materialer forbudt, bare for å gjøre komposisjonen ekstraordinær og harmonisk. Gjerder kan være laget av plast og fra økologiske glassflasker.

For å sikre at fartøyene ikke påvirkes av endringer i fuktighet og temperatur, er det bedre å fylle dem med tørr sand på forhånd og lukke tett.

Paller fekting

Fra konvensjonell trepaller kan gjøres opprinnelige gjerdet for hevet grønnsakshager, og for hytte hager, rock hager og mange andre strukturer i uformell stil.

På bildet av gjerder for blomsterbed som er laget av paller, er det også en landversjon av strukturen, og en høy høyde, hevet over jordoverflaten.

Gjerde laget av trepaller

Mange, selv begynnende gartnere gjør det opprinnelige gjerdet til blomsterbedet med egne hender, er ganske mulig. Ethvert materiale i hendene på en mester kan være et tema for kreativitet.

Det viktigste er ikke å slippe hendene dine, gi utkast til fantasien din og legg litt arbeid på. Og resultatet, selvfølgelig, vil glede både eierne av hagen og sine gjester.

Video: gjerder for blomsterbed av egne hender