campsis i forstadsområdetEn unik plante av camphis brukes hovedsakelig i de sørlige sonene, for hagearbeid, pyntegjenstander av hager og eiendommer. Vi vil ha en hyggelig bekjentskap med bildene av campsis og dens botaniske beskrivelser presentert i artikkelen.

Hva slags mirakel er grammofonen?

kampsis med store blomsterbuketterKampsis er en raskt voksende flerårig plante av familien Bignonyev. Det er en krøllete plante som klamrer seg til alt som står vertikalt. Det kan lett sammenlignes med ville druer, bare campsis er massiv. Generelt er det en busk eller et tre, hvorfra lange blomstrende lianer. Folk har et annet navn – “Trumpeter”.

blomstring av kampsis slutterMest sannsynlig, hans såkalte grunn av blomster, fordi de er mer som musikalske rør Crimson, rød eller rosa. Blomstene er samlet i blomsterstanden av stor skjønnhet: strukket til en lengde på ti centimeter, blomstrer i juli, fem eller seks av dem, og blomstrer helt til september. Frukt er en boks med sylindrisk form. Den modner og gir frø i september eller november.

unge skudd blomstre

Unge skudd av campsis har en tynn grønn skorpe og voksne – en sterk rødbrun bark. Gradvis danner en tykkelse. Røttene er kraftige, spredt godt nok over territoriet, og bare en del går dyp. Dette skyldes at anlegget trenger mer sollys og ikke næringsstoffer i bakken. Derfor strekker den høyere, høyere og høyere.

frodig løvverk av campsisBladplater er ovale, ovale. Karakteristiske tenner ved kantene. Bladene ligger på petioles, som hver bærer fra syv til elleve bladplater. Øvre side av arket er glatt, og den nedre er pubescent nær hovedårene.

kampsis elsker sollysNår det gjelder jord, upretensiøs, men kaldt, kan ikke tolerere kampsis. Derfor er han satt på de sørlige sidene av tomtene. Om vinteren dekker de på en pålitelig måte med en film, børste og så videre. Ellers fryser røttene bare, og selve planten dør. I sør i Ukraina kan kampsis bli funnet nesten overalt, fordi omsorgen for det er minimal. Vinterperioden planten tolererer stille og sommerenes innbyggere i sørlige regioner bryr seg ikke om beskyttelse mot frost.hytte dekorasjon

Related  Varianter av kaprifol for Moskva-regionen

Varianter av campsis

campsis i nærheten av portenKampsis er ikke en plante, men en hel slekt som inneholder flere varianter. En rekke dekorative varianter og to hovedtyper.

Hovedartene er de som blir utsatt for avl, ble grunnlaget for avl av nye plantesorter.

Hovedtyper av campsis:

  • Chinese;
  • eføy.

kampsis i nærheten av svingenDekorative varianter:

  • hybrid;
  • gul;
  • forankret Judy;
  • rooting Flamenco.

kinesisk

kampsis kinesiskDen andre navnet på anlegget er storblomstret camphis. Har ingen luftrøtter, noen støtte er viklet rundt sine skudd. Den vokser i noen deler av Japan og Kina. Det adskiller seg fra kongener, enda mindre utholdenhet. Blader med serrate kanter, mørkegrønn. Den kinesiske campsisen når ti meter i høyden. Blomstene er store (opptil 8 cm), så det ble kalt. Blomstene i denne planten har en lys brannfarge. Blomstrer bare i andre eller tredje år etter planting.

Frukt ser ut som en pod, ca 20 centimeter lang. Frøet er flatt, opp til 12 millimeter i lengder, spredt av vinden. Kinesisk kampsis er i stand til å tåle kun kortsiktige frost til -18 grader. Det regnes som mer fargerikt, brukes til å dekorere lave gjenstander. God formet i form av en busk. Storblomstret campsis har vært brukt i kultur siden 1800. På grunnlag av denne arten ble det innført et nytt Tungberg-sortiment, som preges av korte farger.

rot

campsis rotteCampusen rotet i Nord-Amerika. Det er et stort vintre der det er luftruter.

Luftroten er en tilpasning som gjør at anlegget kan festes til enhver støtte og å vokse oppover.

Bladene er store, lange, når tjue centimeter i lengde og malt i en lysegrønn farge. Blomstene er store, traktformede, lyse oransje, med en rød bøye. Antall blomster i blomstringene når 15 stykker. Knopper åpnes i rekkefølge, en etter en, slik at Tekomas leirer (etternavnet) blomstrer lenge siden midten av sommeren.

Related  Hva skal jeg gjøre etter avkjøling av hippeastrum?

Frukt – clamshell box, ligner på pod, en lengde på 5-13 cm Seed trekantet, med avrundede hjørner, dekket bevinget kozhurki ..

Den bevingede skrellen gjør at frøene kan være lette og intensivt spredt gjennom vinden.

Det vokser veldig raskt, spesielt hvis jorda er moderat fuktig og rik på næringsstoffer. Tåler kortsiktige frost på -20 grader, betraktes det som lette og termofile. I tillegg til frø kan det multiplisere med lag og stiklinger. Spesielle støtter er ikke påkrevd. I kultur er det brukt siden 1640, det har dekorative former:

  • tidlig;
  • golden;
  • mørk lilla;
  • stor.

hybrid

hybrid leirerHybrid kampsis er et utvalg som ble oppdrettet (i 1833) som et resultat av å krysse to typer kampsis: storblomstret og røtter. En liten raskt voksende plante, som nesten ikke er seks meter høy, trenger ikke støtte. Blomster i sensommeren, blomster er gul-oransje eller oransje-rød. Elsker løs våte lover. Lystløs, men hvis klimaet er varmt, så kan det trygt vokse i moderat skyggefulle områder.

flamenco

flamenco flamencoLiana med sterk vekst. Kampsis rooting Flamenco begynner å blomstre i juli, og slutter – i september. Blomstrer i beskyttede, varme og solrike steder med moderat fuktighet. Har luftrøtter, som hjelper ham å krype på støtten. Unge skudd må binde seg. I kalde vintre kan det fryse. I høyden når den elleve meter. Blomstene er røde, samlet i blomsten.

Rooted Judy

kampsis rot JudyKampsis forankret i Judy er vokst i USA. Fra forrige klasse er det forskjellig ved at den har blomster med lyse gule farger, med oransje nakke.

gul

Campsis gulEn upretensiøs plante vokser på nesten hvilken som helst jord. Men hvis jorda er for dårlig i næringsstoffer eller fuktighet, så vil det ikke vokse så mye som vi ønsker. Har et annet navn – Campus Flava. Plantering er best gjort med spirer eller frøplanter, før befruktning av jorda. Blomster gjør ikke selvbestemning, så du må plante nærliggende planter. Trenger beskjæring, vanning og gjødsling. Kampsis gul er også resistent mot skadedyr og sykdommer.

Related  Riktig planting og omsorg for hyacinter hjemme