Božična drevesa v lončkihNovoletni prazniki se končajo in žalostno je, da vrnemo svoj glavni simbol – dišečo živo božično drevo. Ljubitelji flore v mnogih državah, kot dobra alternativa – božično drevo v lonec. Lahko se shrani v zaprtih prostorih pred nastopom toplote z naknadno presaditvijo na osebnem zemljišču.

Da bi se rastlina navadila, da bi se razvila normalno, je treba preučiti in upoštevati osnovna pravila za njeno pridobitev, oskrbo.

Izbira rastlin

jelka NordmanPri nakupu različnih sadik iglavcev je treba upoštevati njegovo prilagodljivost za življenje v hladnih razmerah našega podnebnega območja. Optimalno prileganje:

 • skupna jelka ali borovina;
 • jelke smreke v loncu;
 • jedel srbski, srbski;
 • okrasne modre smreke dreves v nizozemski, danski, severnoameriški ali ruski sorti;
 • jelka, ki raste v Sibiriji, Koreji ali na Kavkazu;
 • stolpnica zahodna thuya.

sadike drevesaČe izberete sadik, se morate prepričati, da se včeraj ni spremenilo v lonec ali kad. Če želite to narediti, je dovolj, da nežno premikate cev, da se zgornji sloj prsti prevrne. Če imate kakršnekoli dvome, prosite prodajalca, naj previdno izvleče rastlino, preveri korenino, stanje koreninskega sistema. Ne sme biti poškodovan in gosto razvejan.

jelka gorski kompaktVsebnost ljubke smreke v kislem mešanicah tal na osnovi šote. Če se je drevo od samega začetka pridelalo v enem samem posodu, se bo korenine rastline enakomerno porazdelilo po loncu. Njegova velikost mora biti sorazmerna z krono živega božičnega drevesa v loncu. Miniaturne kadi, lonci najpogosteje kažejo na uporabo različnih stimulansov rasti in nizko verjetnost, da se bodo v obrobju tega predmestja v bližnji hiši še naprej presadili takšne iglavce.

Gusti, iglasti, iglasti koreninski sistem kaže na zdravje sadik, dobre možnosti za nadaljnjo rast.

Zanesljiva mesta za nakup smreke so drevesnice in specializirane hortikulturne prodajalne. Zdaj se v velikih mestih začenja pojavljati najbolj humani način uporabe dreves. Po vzgoji v posebnih drevesnicah se kupcem ponudijo najemnine za novoletno praznovanje 17 dni. Po tem se najemnik vrne v vrtec, kjer ga izkušeni strokovnjaki vlečejo, z nastankom toplote pa se smreke gojijo v gozdnih parkih, na ulicah in drugih označenih krajih.

Da ne bi poškodovali vejic, debla drevesa, ne preobremenite z igračami, okraski in venci.

Božično drevo v loncu: kako skrbeti za stanovanje

zalivanje božično drevo v lonecDekorativni iglavci so kaskadni in občutljivi na svetlobo, vlago in vsebino pri optimalni temperaturi.

Related  Ugodno eksotično za vaše vrtove – goji jagodičja

Po nakupu ne postavite drevesa na častno toplo novo leto. Nekaj ​​dni v hladnem prostoru z zadostno količino zraka mu bo omogočilo, da se bolje prilagodi novim razmeram. Na počitnicah, dal božično drevo stran od baterij in drugih grelnikov.

Po novem letu in božiču je bolje, da božično drevo takoj premaknete na steklen balkon.

Smreka v lonec doma zahteva skrbno oskrbo. Tla za vzdrževanje je treba redno vzdrževati v vlažnem stanju, ne da bi se izsušili ali zalivali. Igle, vejice nenehno (vsaj 5-krat na dan) za zdravljenje z vodnim curkom. Zmanjšana vlažnost lahko povzroči sušenje in smrt okrasnih rastlin. Da bi bilo drevo enakomerno osvetljeno, je priporočljivo, da ga občasno vrtite okoli osi. To bo zagotovilo enotno barvo igel, zmanjšalo tveganje za nastanek bolezni. Da bi se izognili opeklinam, zaščitite rastlino pred direktno sončno svetlobo.

Smreka je še posebej dovzetna za spremembe temperature. Treba je zagotoviti njihovo konstantno vsebino pri temperaturi od 0 do 10 stopinj Celzija, stalno dovajanje svežega zraka. Če balkon postane zelo mrzel, lahko drevo dodatno zavijete s toplo odejo, slamo in senom.

V zimskem času božična drevesca v loncu počivajo, zato jih ne gnojite in ne hranite.

Značilnosti posameznih sort

smreka Fat AlbertSmuči srbske (balkanske) med ljubitelji iglavcev so najbolj tanke.

Njene dekorativne stopnje Gnome (višina v odrasli državi do 1,5 metra) in Nana (do 3 metra visoka) izgledajo odlično na novoletnem dopustu.

Med modrimi (kroglastimi) jelkami v loncu so zelo zanimive dekorativne sorte:

 • poldragi Edith s harmoničnimi oblikami in sivo-modrimi iglami;
 • Fat Albert s svetlo barvo in desno krono;
 • Zelena z modro Glauca Globose s sferično krono.

Božično drevo Strip v lonecKako skrbeti za priljubljeno kanadsko božično konico Konica v lonci poznajo številne ruske cvetličarje. Raste zelo počasi, letno povečanje je do 5 centimetrov. Tudi v odrasli državi rastlinska višina redko doseže en meter. Tla hranilnih snovi v rastlini so zemeljska trava z dodatkom listov, majhna količina šote in peska. Stožčica je manj mucna kot druge sorte iglavcev. Lahko raste v kadi (lonec) že več let.

Related  Sajenje žive ograje in oskrba z živo mejo

Sanders Blue firAnalog kultivarja je dekorativno kanadsko drevo v obliki črke Sanders Blue. Smreka ima mehke, modro modre igle, letna rast do 7 centimetrov. Z ustrezno nego, raste 50 let in doseže največjo višino 3 metre. Ljubi lahka, mokra rodovitna tla. V odprtem prostoru lahko prenese zmrzal do 40 stopinj.

Dobro prilegajo v notranjost miniaturne sorte jelke Koreje:

 1. Diamant z debelimi temno zelenimi borovimi iglami. Do starosti 10 let raste na pol metra, je zimsko trda, ima vlažnost in zmerno količino sončne svetlobe.temno zelene igle
 2. Cis v obliki majhne mehke goste posode. Ima svetlo vijolične izbokline. Voli vlago, nakisano peščeno ilovnato prst.
 3. Zamrznjena zmrznjena jelka.Fraserjeva jelka
 4. Oberon z vzglavnikom v obliki črke.

Kavkaška in danska sorta jelke se odlikujejo s strogo konično obliko, mehko puhasto zelene igle. Za novo leto so postavili tudi zlate, pokončne, modre jelke.

jelka NordmanKmetje iz Danske so uspešno obvladovali rastejo v kadi finega jelka Nordman, ki je v glavnem mestu v novem letu veliko povpraševanje.

Firme so nepretrgano skrbno in trajno. Domača oskrba je redno zalivanje (brez vode), zadostna drenaža tal. Ko pristanejo na odprtem tleh, rastejo do 30 centimetrov na leto in lahko živijo do 100 let.

Veliko je povpraševanje gorske kompaktne jarke s ploščatimi iglami, sijajnim srebrnim prelivom igle. Skupaj s proporcionalno obliko stožca so nenavadni barvni odtenki postali vodilni v prodaji žive smreke v lončkih v mnogih regijah.

Božično drevo HopsiNajsvetlejša od modrih trnovih jelenov, Hupsey, vodja novoletnega praznovanja v Evropi. Njegove glavne prednosti so strog stožec krone, srebrno modre igle. Ljubi svetlobe, odporne proti zmrzali, nezahtevne v razmerah onesnaženja z visokim urbanim plinom in onesnaženosti zraka.

Božično drevo CupressV vrsti različnih skupnih božičnih dreves v loncu se izstopa nemška jelka navadna Kupressina. Ima izvirno zoženo jajčno krono, smaragdno zeleno barvo igel. Različica je pokazala dobro stabilnost pri snežnih nevihtah in snežnih padavinah.

Related  Pravilna zasaditev, oskrba in obrezovanje jasmina – bogato cvetenje

Pomladni presadek

Presaditev božičnega drevesa spomladiZ nastankom toplote in zadostnim odmrzovanjem prsti lahko svojo zimsko lepoto presadite iz lonca v odprto tla. Priporočljivo je, da to storite pred dotokom sokov iz rastline. Za pristanek je najboljši, osvetljen prostor. Presaditev izvajamo dosledno:

 1. Pripravimo prostorno jamo, tako da so korenine iglavcev brezplačne, enakomerno razporejene v pripravljenem prostoru.priprava pitov
 2. Na dnu položite pesek, ki je globoko 20 cm.
 3. Pripravimo mešanico zemlje za polnjenje, ki je sestavljen iz dveh delov trate, enega dela šote in peska.
 4. Ko je nameščen v jam, mora biti koreninski vrat rastline na tleh na vodoravni ravni.raven sadike
 5. Zaspimo luknjo, s plastjo po sloju stiskamo tla.

namakanje presajenega drevesaGnojilo med sajenjem se uporablja individualno, ob upoštevanju značilnosti sorte in zdravstvenega stanja vašega drevesa.

Postopoma, po vsakem novem letu, se na ploskvi pojavi novo sadik sadike iglavcev. Božično drevored dolgo časa bo zadovoljil oči in toplo dušo.

Kako skrbeti za božično drevo v apartmaju – video