dekorere hagen til vertenNår våren kommer til jorden, er bakkene og engene kledd i et grønt antrekk. Uansett hvor du ser, overalt er vi omgitt av planter, hvorav verten lurker. Denne upretensiøse skjønnheten er i stand til å vokse raskt og dekker jorden med en fantastisk teppe.

Det ble først oppdaget i landene i Fjernøsten. Navnet ble tildelt ære av den australske forskeren N. Host. Også noen ganger kalles den gamle veien – funk, med navnet på den tyske biologen G.Kh. Funk.

Da verten dukket opp på de britiske øyene i det 18. århundre, opplevde noen få pris på sin skjønnhet. Men, etter å ha flyttet til Amerika, fikk virkelig popularitet. Over tid spredte planten over hele planeten. I noen østlige land anses blomstene av funkene å være hellige. Og bladene er tatt for mat.

Hosta elsker fuktighet, så det vokser på elvebredden og i nærheten av små bekker. Det finnes på fjellskråninger og skogglans.

Generell beskrivelse av anlegget

unike fargen på verteneHosta tilhører familien “Asparges” og er et flerårig prydplante. Dens viktigste ornament er bladene.

Avhengig av variasjonen, varierer de:

 1. dimensjoner. Liten, lengde fra 5 cm Medium – 15 cm. Stor – opptil 40 cm.
 1. formSmale versjoner med spisse kanter, lang petioled, slank og avrundet. Vokse fra roten
 1. Den forskjellige overflaten av platen. Bladene er glatte eller teksturert med lyse årer. Noen av dem er skinnende og med metallisk fargetone. Originale mattalternativer ser originale ut. I tillegg finnes rynket, rynket eller voksprøver.
 1. Farge. I naturen er det verter med blader av alle nyanser av grønt eller blått. Det er arter der hvite eller krem ​​forlater.
 1. Malet mønster. Spesielt imponerende planter med en malt bladplate og med en original ramme. intrikate slag på bladplater verterIntrikate slag, striper eller flekker er høydepunktet av denne planten.vakker tegning av en plateplate

På grunn av den raske veksten blir verten ofte brukt som et prydplanteformet planteverk. På kort tid kan det okkupert et areal på 1 m², så det brukes til hagedesign.

forskjellige varianter av verter i landskapetBlomsten når en høyde på 50 cm til 80 cm. Nye gigantiske varianter er imidlertid allerede utelukket – opp til 2 meter. I tillegg til dvergarter – en høyde på 5 cm.

Sjarmerende bell-bellied eller trakt-formede blomster vertene stiger høyt over anlegget.traktformede hvite blomsterverter

De er plassert på stabile peduncles i midten av bladutløpet. Inflorescences blir samlet i ensidige børster, som blomstrer i midten av sommeren. Noen av dem er terry, andre er enkle. Etter farge er det:

 • blåaktig;
 • hvitt;
 • lilla;
 • rosa.

Etter blomstring vises skudd på skuddene. De er en trihedral koffert, hvor mange frø er lagret. Likhet vedvarer til 1 år.

Dekorativ plante – verten regnes som upretensiøs, fordi den tolererer fullstendig kulde og tørke. I tillegg passer den perfekt i skyggen. Kan være på ett sted i opptil 20 år, uten å miste sin uberørte skjønnhet.

I landskapsdesign er verten ofte brukt som hovedbakgrunn for hagesblomster eller lave busker.

Et unikt utvalg av frodig skjønnhet

I det naturlige miljøet er det mer enn femti forskjellige typer verter. De er tatt som grunnlag for mange dekorative varianter oppdrettet av oppdrettere. Noen av dem amaze med sin nåde og skjønnhet.

Vert Vågig

vert bølgeteEn lav plante som vokser til 30 cm, adskiller avlange ovale blader. Lengden når 20 cm, bredde – 13. Kantene er bølgete. I midten er bladplaten malt hvit eller spredt med grønt.

Blomstring av lysfiolett farge vokser opp til 80 cm over bladkontakten. De ligner en lilje som gir den eleganse. I naturen vokser verten i skoger, der det er en fruktbar jord.

Fortune utvalg

vert forchunDenne typen blomst vokser over en halv meter. De opprinnelige bladene ligner et hjerte. På kantene kastes de i gull og i midten – i grønt. Under et visst lys vises en blå fargetone.

Related  Planting og omsorg for vannhyacint – råd fra en profesjonell!

Blomstrende verter skjer i august. Tsvetonos stiger over løvet til en høyde på 50 cm.

Lancet vert

vert lanceolateNoen ganger kalles en slik variasjon en smalblomstret skjønnhet. Den flerårige vokser opp til 40 cm. Bladene er vanligvis lanserte. Kantene er spisse. I solen skinner. Farge er mørkegrønn.

Violette knopper stiger over bushen med en halv meter. Den begynner å blomstre i august, den siste blomsten går ut i midten av høsten.

Utvalg av Zybold

vert ZyboldLav buskhøyde på 30 cm, ofte behagelig for øyet i forstedene. Originaliteten til arten er at bladene er tette og rynket. Deres farge er lysegrønn, men toppplaten er dekket med et voksbelegg.

Peduncles stiger opp over busken til en høyde på 50 cm. Knoppene er bleke fiolett. Blomstrer fra juni til september.

Hvitt lined vert

hvitkledd vertEn dvergplantasje som bare vokser opptil 30 cm. Bladplaten er bred, men tynn. Skjemaet er lansetformet. Farge – mørkegrønn med en hvit ramme.

Blomstrer stiger over planten til en høyde på 30 cm. Knopper er lilla, hvite eller lilla. Det begynner å blomstre i juli. De siste blomstene i slutten av august.

Hosta Podorozhnikovaya

vertplantainDenne typen verter når opp til 50 cm i høyden. Den er preget av store runde blader av lys grønn farge.

Store knopper er nesten alltid hvite. De gir en behagelig, vedvarende duft. Begynner å blomstre i juli, pumpe på slutten av sommeren. Termofil variasjon.

Curled Host

kinky vertPlanten vokser til 70 cm i høyden. Bladene har bølgete kanter. Farge tofarget. Grønt senter, og kantene er malt med en hvit bred linje.

Bloom i midten av sommeren. Blomstrer stiger over bushen til 50 cm. Farge knopper – lyse nyanser av lilla.

dekorative

vert dekorativeLette busker opp til 45 cm ser originale ut i hagen. Planten har en diameter på 55 cm. Bladene er merket med en skarp spiss, ca. 15 cm lang og 8 i bredden. Fargen er rikt grønn, med en hvit kant rundt kanten.

På høye peduncles (omtrent en halv meter) knopper blomstrer, lavendel farge. Blomstrer mest om sommeren.

Hovne vert

blomstrer oppblåst vertDenne hage giganten har store hjerteformede blader. Lengden når 25 cm, og bredden – 20. Spissene på platen er spisse. Farge – rik grønn.

Fra midten av bladutløpet stiger en 1 meter slank blomstring. På toppen er delikate lilla knopper.

Alle typer verter er klassifisert i henhold til fargene på bladene og størrelsen på buskene. De kommer i farge: grønn, blå, gul og bicolour. I størrelse: miniatyr, dwarfish, små, mellomstore, store og giganter.

Dyrking av en sjarmerende plante

frø verterÅ vokse “Queen of Shadows” i landet delen må gjøre mye arbeid. En måte å plante vertene på er å så frø. Siden likheten av plantefrø er bare 80%, bør saken bli nærmet alvorlig. Til tross for dette vokser nesten alle slags verter virkelig fra frø. Det er viktig å lager opp i tide plantematerialet.

Frø høstes i slutten av august eller tidlig høst. I løpet av denne perioden får boksene en brun farge og åpnes. Hvis du savner øyeblikket, vil frøene spre seg, og du kan bli med ingenting.

Selv før du så frø, må de forsiktig tørkes, slik at de helt mister fuktighet. Inntil landingen lagres frøene ved en temperatur på minst 2 grader i et tørt rom.

Å lande vertene og ta vare på det var ikke forgjeves, det er viktig å følge de grunnleggende reglene.

Related  Dekorativ og tre lyng: hemmeligheter av hardy busk

Først og fremst utføres steriliseringen av jord og landingstanker. Dette gjør det mulig å ødelegge ulike skadelige mikroorganismer og sopp. Den tilberedte jorden blir vannet med kaliumpermanganat oppløst i vann. Deretter holdes massen i et vannbad i 30 minutter. Etter prosedyren, avkjøl jorda.

Et dampbad kan bygges ved å ta en stor pott. Hell væsken i den til halvparten, og topp for å feste en sik med jord. Ta vann til en aktiv koker og hold denne temperaturen i 30 minutter. Det er tilrådelig å dekke siktet.

Plantebeholdere, samt verktøy som er nødvendige for arbeid, er det nok å tørke med alkohol.

For å få en god høst av verter fra frøene, bør planting av råvarer behandles med vekststimulerende midler. Fortsett deretter til landing:

 1. Vi komprimerer tilberedt jord ved hjelp av en tre bred bar.
 2. Vi sår plantemateriale, grunne innebygd i jorda. Omtrent til en dybde på 7 mm.
 3. Stryk overflaten med agroperlite (knust vulkansk stein) og forsegl med en trestrimmel.
 4. Beholderne blir tatt til et rom der temperaturen ikke er lavere enn 20 grader.

De første skuddene vises etter 14 dager. Når det allerede er synlige brosjyrer, er det viktig å vite hvordan man legger verter i separate beholdere.

Først må du forberede en mer næringsrik sammensetning av jorda, som er toppet med sand. Deretter står i hver potte en frøplante fast og dekker den med en film eller et glass. For å påføre fuktighet påføres den nedre vanningen. Beholderne er plassert i en dyp tallerken med en væske slik at jorda er gjennomvåt under toppen.

På hvordan å ta vare på verten i denne perioden avhenger av om planten vil ta rot utendørs eller ikke. Derfor er anlegget viktig å gradvis temperament.

vokse seedlings verterNår plantene vokser opp litt, må filmen eller glasset fjernes i 2 til 3 timer om dagen. Etter 10 dager renses det helt, og anlegget blir tatt ut i gaten.

Når vertene stakkes gradvis, bør innledende temperatur ikke være lavere enn 18 grader.

Å dyrke en grønn dronning av en hage fra frø, er det nødvendig å huske at planten sakte vokser og utvikler seg. Også det mister de viktigste egenskapene til sorten. I dette tilfellet vil tålmodighet og riktig holdning til den unge planten hjelpe.

Landing verter i forstadsområdet og omsorg

Blomster verten på hytteområdetTil verten i hagen ble en ekte dekorasjon, er det nødvendig å skape ideelle forhold for det. Det mest optimale alternativet er et semi-sunless, rolig sted. Noen varianter elsker mye lys, så du bør vurdere dette faktum. For eksempel, hvis bladene er mye hvite eller gule – planten elsker lys. Varierte varianter foretrekker solen bare om morgenen og om kvelden.

Gitt disse punktene, er det lurt å velge et fast sted for en skygge-kjærlig skjønnhet. Representert i bildet blomsterverter, planting og omsorg for dem er gjort riktig – dette er et vakkert visittkort på hagesiden.

En klok blomsterhandler forstår at anlegget vil hvile fra sommervarmen i skyggen. Derfor planter høye trær eller busker i nærheten. Selvfølgelig bør man ikke gå til ekstremer. Hvis det ikke er mye lys, vil verten bli syk og miste sin attraktivitet.

landing verter i det åpne bakkenNår stedet er valgt og jorda er klart, blir det laget middels dybde.

For å plante godt etablert på det åpne bakken, er 2 eller 3 timer før plantingen oversvømmet med vann.

På en avstand på 30-60 cm fra hverandre arrangeres buskene til lavvoksende varianter av verter. For giganter er avstanden opptil 1 m.

Related  Hvordan lage en blomsterbed av dekk med egne hender (foto og video)

Spredning av plantene i gropene, du må nøye spre røttene, for ikke å skade dem. Det er viktig å holde et lite substrat på potten.

Da er anlegget dekket med jord. Det er viktig å huske: verten må være 2 cm under bakkenivå i gropen. Plantet plante etter vanning mulket med knust bark.

Det er ønskelig å utføre arbeidet i midten av juli, slik at vertene roter og klare å tåle kaldtider.

blomsterbed med verter av forskjellige varianterVert som vises og bryr seg om anlegget krever ikke mye innsats. Å heve “dronningen av skygger” kan gis av folk som ikke liker å delta i landverk. Og for de som ikke har tid til dette – verten er en virkelig finne. Når en plante vokser, trenger den minimalt vedlikehold. Og med unge frøplanter må de jobbe litt.

Bare plantet busker skal vannes to ganger om dagen – om morgenen og sen kveld. For å styre en strøm av vann er det nødvendig under en rot som blader fra fuktighet kan svinne. Vanntrykket skal ikke være sterkt, slik at jorda under anlegget ikke kondenserer. Hvis spissene på bladplaten har mørknet, mangler anlegget fuktighet. Denne funksjonen er en indikator på hyppigheten av vanning.

For å redde rotsystemet av unge frøplanter og fuktighet i nærheten av dem, blir en liten torv hevet rundt planten. Periodisk kan blomsten befruktes. Det er bedre å gjøre dette tidlig på våren eller etter siste blomstring.

Når blomsten vokser på en mineralrik jord, kan den mates en gang hvert tredje år. For dette er det bedre å bruke humus. Påfør gjødsel på sen høst som et element av mulching. Mineral topp dressing er drysset etter en god dusj eller grundig vanning.

Gjødsel i flytende form brukes kun til midten av sommeren. Hvis du gjør dem lengre, vil blomsten aktivt vokse friske blader. Som et resultat vil han ikke ha tid til å bytte til forberedelse for kuldeperioden.

For å gjøre staude busker ser attraktive ut, fjerner erfarne gartnere unge peduncles og savner blader. I dette skjemaet ser blomsten godt ut og dekorerer hyttaområdet. Den modne planten lukker jorden rundt seg selv, så det trenger ikke regelmessig luke fra ugress.

Sykdommer og skadedyr av sjarmerende verter

Hvis “skyggenes dronning” lider av vårfrost, påvirkes det av sopp. Sykdommen manifesterer seg i mørk-gule flekker på bladplaten.

Skadedyr lider noen ganger av skadedyr. I slike tilfeller bør slike prøver bli utgravet fra hagen for å beskytte friske blomster. Jorden må desinfiseres.

Vertsskade skadedyr er snegler. Hvis det er store hull på de fantastiske bladene, er ubudne gjester allerede her som her. For å bli kvitt dem kan du invitere dem til en øl. Ved siden av blomsten plasseres små beholdere med øl. På en dag vil “gjestene” samles på deres våkne. Vil bare samle irriterende parasitter.

Ikke mindre farlig for blomsten er larver, som på kort tid kan ødelegge alle bladene. I tillegg påvirkes anlegget av gresshopper eller biller. Etter invasjonen deres, ser blomsten ut som en krigsherre som kommer tilbake fra slagmarken. Det er mulig å bekjempe dem bare ved hjelp av insektmidler.

Når anlegget er utstyrt med kompetent omsorg og beskyttelse mot skadedyr, vil det lengre takke sine eiere. Og hagen vil bli til et favorittsted for nytelse.

Anbefalinger for omsorg av verten – video