Thuya Khosery i landskapsdesignSmå vestlige thui med en sfærisk krone er upretensiøs, lett å ta vare på og passende i utformingen av store og svært beskjedne steder. Derfor er deres varianter, inkludert Thuya Khosery, så populære.

Thuya Western har førsteplassen på listen over de mest populære ornamentalt nåletrær. I dag brukes varianter med forskjellig form av kronen og nålens farge til hagearbeid. Noen planter i løpet av året beholder sitt utseende, i andre, avhenger fargene av årstidene.

Tui Huseri beskrivelse

Thuya frøplanterAvledet av polske oppdrettere, refererer thuya western Khosery eller Thuja occidentalis Hoseri til dvergarter med en liten årlig vekst og en tett sfærisk krone. Formen og ornamentaliteten til busken skyldes flere, villig forgreningsstammer, dekket med grønne, skalete furunåler.

Den mørkegrønne sommerkronen til høsten er malt i rødbrune, bronse toner. Men dette betyr ikke at i vinter vil buskene miste sin appell. Nåler faller ikke av, og thuya opplever bare en hvileperiode. På våren kommer den grønne nyansen igjen. Nåler, som skudd, tolererer helt vinteren, men dør og faller bare tre år etter utseendet.

Den frostbestandige planten blir ikke trøtt godt i midtbanen. Ifølge beskrivelsen, Thuya Hozeri:

  • Bare i de første årene av livet trenger ekstra ly;
  • uten problemer overføre beskjæring;
  • Takket være den kompakte kronen av en stor størrelse, er ikke redd for en sterk vind.

Tuy er slitesterk og kan dekorere tomten i flere tiår. Ved en alder av 10, nås diameteren og høyden på busk 60-80 cm.

sakte voksende tuya hoseriI fremtiden er veksten ytterligere redusert. Siden årlig vekst er svært liten, beholder kronen perfekt sine naturlige konturer, og eieren av nettstedet sparer tid for hårklippet av Thuey Hozeri.

Men når du tenker på å plante denne variasjonen, må du huske at for thuja trenger du en løs, moderat fruktbar jord og vanlig vanning.

Hvis jorda under buskene tørker, lider både den underjordiske delen og kronen på tujaen av mangel på fuktighet. Anlegget mister sin tone, nålene begynner å bli gule, de unge skuddene kan falme.

Thuya Khosery i sammensetningI beskrivelsen av Tui Khosery står det at planten er skygge-tolerant, den kan vokse under kronene til hagen trær, bygninger, store busker. Men for conifera av denne variasjonen, er det bedre å velge et godt opplyst område eller delvis skygge. Her vil kulturen vise sine beste egenskaper:

  • tetthet og rundhet av fluffy crown;
  • mettet farge på nåler.

Planting Thue Hueri og omsorg for busken

tuya hoseri som potkulturPlantering av thuja utføres tidlig på våren eller høsten, slik at busken før frost har tid til å slå rot. I de nordlige områdene er det viktig å ikke være forsinket med planting, ellers vil rotsystemet fryse, og Thuya Khoseri vil dø.

Tui, som alle barrkulturer, er dårlig tolerert av stillestående fuktighet og dyp skygge. I skyggen mister planter gradvis attraktivitet.

Hvis stedet er lokalisert i flomssonen, legges det under kunstig land, kunstig forhøyede dreneringskanaler, et lag av sand, utvidet leire, brutt murstein på bunnen av landingshullene.

Anlegget har ingen spesielle krav til jordens sammensetning og surhet. Under en 3-4 år gammel frøplante, er en grop laget av en dybde på 60 til 80 cm. Den unge thujaen er plassert i brønnen, slik at røtthalsen ikke er dekket med jord. Det frie rommet mellom røttene og veggene i brønnen er fylt med et underlag. Det er bedre å forberede på forhånd, blanding:

  • 2 deler av hagen land;
  • 1 del av sand;
  • 1 del av lav torv.

Frisk organisk materiale, i stand til å brenne rotsystemet av frøplanter i henhold Thuja ikke tilsatt, men en kompleks blanding av bartrær for å hjelpe myc rot og raskt å overvinne den akklimatiseringsperiode.

På en busk vil ikke unge grener komme til syne, thuju vannet, så snart overflaten av en nærbunnsirkel vil tørke opp.

I fremtiden utføres vanning ukentlig med en hastighet på 8-10 liter per bush. Vann er spesielt viktig i tørke. For å bevare den i jorden, utføres mulching. En god tilstand av kronen opprettholdes ved sprinkling.

Thuya Khosery blant annet nåletrærTouja omsorg Etter landing inkluderer Josey vår og høstfôring. Ved begynnelsen av vekstsesongen hjelper gjødsel anlegget til å vekke, gjenopprette og vokse. I høst setter kaliumsalter og fosfater sammen med rikelig vintervann, grunnlaget for en vellykket overvintring. Før begynnelsen av kaldt vær er unge busker bundet opp og dekket med lapnik, ikke-vevet materiale. Over kronen av snøen.

Om våren utføres sanitetsbeskjæring, og jorda under planten løsnes forsiktig, ikke graver mer enn 7-10 cm.

Tui Haweri i landskapsdesign

den vestlige choseren på stedetThuya lavt voksende utvalg er en plante med universell formål. På grunn av skygge toleranse, vil buskene gjenopplive den nederste delen av hagen, den vil ikke gå seg vill under husets vegger og i nærheten av gjerdet.

I landskap design Thuja Hozer er mye brukt til dyrking av levende grenser, som lyse aksenter på den store plenen, samt en visuell støtte for høye, urteaktige planter: blomster, bregner, gress.

TUYA HOSERY er utmerket egnet for dyrking i containere som brukes til landskapsarbeid av balkonger, loggiaer, tak, verandaer.

En utmerket bakgrunn for tuja vil være ornamental-løvfisk og blomstrende busker, for eksempel viburnum, spiraea, hagebærbær eller torv. Plantering foran bakken på bakken som skal dekke jorden, vil skape en effekt på blomsterkjæret på en motley gulvteppe med lyse flekker av barneplanter.

Planting av globulær thuja – video