Blomstersenger fra staude planter trenger spesiell pleiePlanting stauder, kan blomsterhandleren i noen år glemme frøene, kimplanter og omsorg for små plantedyr som krever spesiell oppmerksomhet og omsorg. Allerede i annet år er flerårige blomster på blomsterbedet de første som utfolder bladene om våren, den første som åpner koronettene og blir dekorasjonen av hagen til frostene. Deres liv på ett sted varer mer enn ett år, og det ser ut til at det ikke krever at en person deltar. Men for å få full avkastning fra noen, selv den mest uprinsippet kultur uten regelmessig og oppmerksom omsorg vil ikke fungere.

I likhet med alle planter trenger flerårige blomster vanning og gjødsling. De kan motvirkes av ugress, skadedyr og sykdommer. Og i høst er det verdt å ta vare på at grønne kjæledyr er beskyttet mot de kommende vinterfrostene.

Vanning av flerårige blomster

Vanning av flerårige planterMed vann plantene får alle de næringsstoffene for vekst og blomstring, slik at blomstene vannes rikelig og regelmessig, med særlig vekt på dette problemet under varme tørre sommerdager, samt i perioden med aktiv vekst, det vil si i løpet av våren og under blomstring.

Sørg for at behovet for vanning kan kontrolleres ved å kontrollere jordens tilstand på blomsterbedet på en dybde på 5-10 cm, det vil si hvor størstedelen av de fuktabsorberende røttene befinner seg. Periodiciteten med hvilke stauder skal bli vannet, og mengden vann per kvadratmeter avhenger av plantet avlinger og jordtype.

I gjennomsnitt per kvadratmeter av en blomsterhage, melder blomsterhandleren 20 liter konstant, varm fuktighet:

  1. Hvis blomsthagen er i skyggen, er den fuktet mye sjeldnere enn den som er brutt inn i solen.
  2. På sandholdige grunnlag blir vannet værre enn på løk eller chernozem, slik at stauder på sand foretrekker å drikke mer.
  3. Planting stauder i området med kranen rotsystem, slik som delphiniums, valmuer, lupin eller columbines pålegger dyrkeren å strømme inn i disse blomstene mer fuktighet enn et plante Rudbeckia, Coreopsis, phlox eller Cirrus nelliker.

Mer enn resten av regularitet og kvalitet av vanning avhenger av unge, ikke har overvintret planter med et svakt rotsystem, samt frodige blomstrende eksemplarer, tilbringer alle sine krefter for å opprettholde blomster og knopper.

Vannblomster blir utført tidlig på morgenen eller om kvelden, når solen ikke er så aktiv som å etterlate spor av brannsår på det våte bladverket. Hvis været er overskyet, er det ingen begrensninger for vanning.

Related  Vanlige sykdommer og måter å kontrollere dem på

Luke og lossing av jord under flerårige blomster

Luke og lossing av jordFor at blomstene skal få all fuktighet, røttene puster og ikke opplever matmangel på grunn av overflod av konkurrenter i nærheten, må jorda under plantene løsnes og lukkes. Kompleksiteten i denne prosedyren er forbundet med høy risiko for skade på blomster av en chopper eller annet mekanisk verktøy. En lignende situasjon er ikke utelukket selv ved bruk av kjemiske midler for å bekjempe uønskede leietakere i blomsterbedet.

Formasjon av kronen og beskjæring av stauderDerfor utvinnes grøft av gruppeplantinger av overgrodde flerårige avlinger manuelt. Arbeidet er ganske arbeidskrevende, og erfarne blomsteroppdrettere foretrekker intervallene mellom fargene til tykt mulch. Til dette formål, og passformet ristet gress, og krummet av barskebark, små småstein eller utvidet leire. Nylige materialer, i tillegg til å begrense veksten av ugress og beskytte fuktighet, skaper en ekstra, dekorativ effekt og kan brukes som en uavhengig dekorasjon av hagen.

Regler for befruktning stauder

Gjødsel innført på våren garanterer frodig blomstring av stauderLivet av stauder på ett sted fører til en naturlig uttømming av jorda. Derfor, slike planter trenger kompetent støtte ved hjelp av mineral og organisk gjødsel:

  1. Den første perioden med befruktning av flerårige avlinger skjer umiddelbart etter smelting av snø.
  2. Da befruktes planter når knopper vises, under blomstringen og feltet av det.
  3. Siste gang organikkene blir brakt i de siste dagene i juli, og fra andre halvdel av september er denne tilbaketrekningen helt stoppet.

Innføringen av organisk forbedrer jordens kvalitet og gir plantene mat, men dette skjer sakte.

At blomstene ikke føler seg underskuddene som er nødvendige for utviklingen av “mat”, er hele blomsterkjemsområdet, som ikke er okkupert av planter på vår og høst, dekket av et lag med godt peregresth renset fra ekstreme inneslutninger av humus. Mineral gjødsel er praktisk å gjøre med granulære blandinger, som tørker opp under avlingen og trer i jord med vanningsvann.

Related  Riktig planting, pleie og beskjæring av jasmin – løfte om rikelig blomstring

På samme tid, i første halvår av vekstsesongen, trenger blomster mer nitrogengjødsling, og nær slutten av sesongen, kjemper fosfor og kalium i gjødsel.

Beskjæring og strømpeblad blomstring stauder

Garter av stauder av familien av lianasFor å sikre dekorasjoner av blomsterbønner med stauder i flere tilfeller, må planter knyttes og beskjæres. I søylene trenger høye arter med store blomsterstand, som under egen vekt faller fra hverandre på sidene av rosettens midtpunkt og mister form. Derfor blir slike blomster bundet opp når de vokser, og de blekede eller tørkede skuddene kuttes ut i tide.

For å klatre avlinger, er det nødvendig å utstyre trelliser eller buer som er i stand til å tåle vekten av planten og sikre veksten i løpet av sommeren.

Målet med trimning av stauder er ikke bare vedlikehold av deres sanitære tilstand, men også om mulig utvidelsen av blomstringen. Denne metoden er effektiv mot mallow, lupiner og andre arter, knytter mange frø og bruker energi på modning.

Fjerning av tørre blomsterstandBeskjære flerårige blomster kan være på vår eller høst. Spesifikke datoer er valgt avhengig av tidspunktet for blomstring av en bestemt kultur. Ofte beskjæring kombineres ved å transplantere og dele voksne planter.

Forberedelse av stauder for vinteren

Senere på høsten forbereder stauder seg for vintering. For å gjøre dette, kuttet all den tørre delen, skjerme jord mulch eller annet materiale for å isolere gjøre tilfluktsrom for store prøver eller grave ut de mest varmekjære arter for deres lagring i kjelleren eller i hjemmet.

Om nødvendig blomstrer om vinteren er i tillegg kastet med snø, noe som skaper en kraftig luftpute og beskytter aktivt stauder fra frysing.

Video om omsorg for stauder