enebær lime glou i landskapsdesignTallrike varianter av enebær horisontal brukes aktivt i landskapsdesign. Juniper Lime Glow – intet unntak. En dverg busk med dekorative nåler og en lunefull natur er utmerket for å dekorere alpine åser, lave fortauskanter.

En langvarig vinterharde plante vil bidra til å styrke bakkene og gi stedet et unikt utseende.

Beskrivelse av enebær Lime Glow

farge av nåler av enebær lime glouJuniperus horizontalis Lime Glow er av amerikansk opprinnelse. Ved å ta utgangspunkt i vilt voksende prøver av en horisontal enebær, i 1984 mottok oppdrettere en lav, krypende art med en tett krone og sitron-gule nåler. Takket være henne, var enebaren Lime Glou og mottatt sitt varietalnavn.

Plante på stedet vokser den dekorative busk sakte, bare når 10-15 år, når en høyde på 40 cm og en diameter på 1,5-2 meter. Skjelettgrenene på planten divergerer fra centen parallelt med bakken, jevnt dekket med skumle furu nåler, og endene deres dråper for å danne en kompakt, halvmåneformet krone. Med alderen har den overliggende delen av bushen form av en bred trakt, men samtidig beholder den kompaktitet og attraktivitet.

Hvis de unge plantene på nålene er farget i grønne toner, så kan du i løpet av årene se at i sommerene får grenerne stadig sterkere gule nyanser. Vinteren skifter igjen plantens ansikt. Nåler av enebær horisontal Lime Glow blir oransje-bronse.

Frukten av enebær som oppnår modenhet i to år, som de av villprøver, er sfærisk og blå-svart i farge. Overflaten på furuskeglen er dekket med en tett blåaktig blomst.

Dekorativt utvalg av Lime Glow gjør sorten til en av de mest populære. En liten årlig økning og upretensiøsitet av enebær legge til attraksjon.

Betingelser for å dyrke enebær Lime Glow

dyrking av enebær lime glouPlanten er upretensiøs, men hvis du oppretter forhold nær naturlig for en enebær, vil bushen reagere med god vekst og en lys kronefarge.

Related  Planting og omsorg for et hjulhus i det åpne bakken

Ifølge beskrivelsen er enebær Lime Glow en tørkebestandig flerårig kultur, som foretrekker enkel jord, solfylte områder eller gjennomsiktig penumbra.

Hvis bushen er i skyggen, kan utseendet hans endres. En vakker gul nyanse av nålene blir til en vanlig grønn farge.

I naturen har horisontale junipers blitt foreldet på den østlige kysten av USA og Canada, på sandaktige jordsmonn, som er typiske for bredden av innsjøer og elver. Planten trenger ikke spesielle jordnæringsstoffer, men hvis enebæret er plantet i et tett underlag med dårlig tilgang til vann og luft, reduseres veksten, så ser plantingen seg undertrykt. Nærheten til grunnvann, samt stagnasjon av smelte eller regnvann, fører til samme resultat, og noen ganger til plantens død.

einer frøplante Lime GlowPå grunn av den lave kronen og tette nåler, tolererer enken Lime Glow, på bildet, godt:

  • sterke vind;
  • vinter midten belte;
  • tørre perioder;
  • lyse vårsol, som på mange varianter av busk forlater stygge brune brennmerkene.

Hvis det er liten snø om vinteren, må busker, spesielt unge, bli dekket med et tykt lag torv, trebombe eller annet dekkmateriale. I den varme sommeren reagerer planten godt på vanning med varmt, mykt vann og vanning.

Nåler av enebær lime glou om vinterenJuniper Lime Glou utmerket ved siden av andre prydplanter, enten gresslette bakdeppearter, større enn buskene av korn og nåletrær av andre varianter.

Planting enebær horisontal Lime Glow og omsorg for busken

enebær lime glou i barnehagenDet er ikke nok å velge et passende sted for en busk. Plantering av enebær horisontal Lime Glow og omsorg for ham er de viktigste øyeblikkene på veien til suksess.

busk planting utføres i gropen eller grøft dybde på minst 60 cm. Dimensjonene avhenger av størrelsen og alderen av rotsystemet av frøplanter. Hvis enebønnen skal bli en del av en levende fortau eller grønn teppe, forlater buskene et gap på 50 cm til en meter. Avstanden mellom separat voksende planter skal være minst en og en halv meter. Bunnen av landingsgraven er dekket med et 20 cm dreneringslag. Det beskytter røttene mot forfall og holder seg i vannet.

Related  Foto av dill og regler for dyrking på nettstedet ditt

Jorden for fylling, om nødvendig, deoxideres og for en løs konsistens beriket:

  • 2 deler torv;
  • 1 del av sod land;
  • 1 del vasket sand.

For å få enebæren til å utvikle seg riktig, må rotkraven være igjen på bakkenivå eller litt høyere under fylling av gropen.

Umiddelbart etter planting, er plantingen vannet, så vanning, samt sprinkling på varme dager, bør være vanlig. Den øverste dressingen til enebaren Lime Glow har en fremtredende posisjon i utformingen av enebærhagen, som på bildet, en gang i året, om våren, når plantene vekker og begynner aktiv vekst.

Bekjentskap med enebæret av Lime Glow – video