lagdelt murstein blomsterbedDe fleste gartnere elsker deres tomt like mye som en byleilighet, men de trenger ikke å snakke om eierne av private hus: alle ønsker at grønnsakshagen skal bringe ikke bare friske og ikke-forurensende grønnsaker og frukter, men også øyet. Derfor forsøker alle å dekorere sine flere hektar på sin egen måte: Legg steinstier, ordne en liten dam, legg en arbor. En av de enkleste og mest effektive måtene å dekorere et landplot er blomster. Og jo mer opprinnelige tilnærming til plantingen, desto vakrere vil de se når de blomstrer. Sikkert, den murbygde blomsterbed vil se mye bedre ut enn den vanlige landingen. Fordelene ved murstein i dacha er ubestridelige: i tillegg til den vakre dekorative betydningen, bærer de en rasjonell last i seg selv – soningsrom og hindrer spredning av ugress.

I denne artikkelen vil vi lære å lage en blomsterbed av murstein med egne hender kvalitativt og vakkert.

Velg et sted for en murstein blomsterbed

Først av alt bestemmer du hvor du vil utstyre blomsterhagen. Ved første øyekast kan det virke som om dette ikke er så vanskelig, men det er nødvendig å vurdere følgende faktorer:

 • Belysning – blomsterbedet bør ikke være i skyggen av et hus eller et drivhus, da det er nødvendig med god solstråling for en god vekst av blomster.
 • En utsikt over blomstergarden – blomsterbedet skal være tydelig synlig fra vinduet til huset eller fra verandaen slik at du og dine gjester kan nyte en vakker utsikt.

Hvis du allerede vet hvor du vil lage en blomsterbed, tenk på dens form.

Det finnes flere typer blomsterbed:

 • Ring (plantet rundt trær eller dammer);
 • øya (blomsterbed av rund form);
 • (lange smale blomsterbed langs en sti eller veggen);
 • trappetrinn (multi-level blomst senger);
 • rektangulære blomsterbed.

I tillegg til et praktisk sted under blomsterbedet, må du også velge blomster du plantet i den. Legg merke til at de er kombinert med hverandre, ikke bare i farge, men også i kompatibilitet.

blomsterbed
Blomstersenger laget av murstein

runde blomsterbed

hjørne murstein seng

Polygonal murstein blomsterbed

Bølgete steinstein

Nødvendige materialer til en mursteinblomst

Brick blomst senger er enkle i gjennomføring og krever ikke spesielle utgifter. Vanligvis er alle nødvendige materialer allerede tilgjengelig på nettstedet: først og fremst er det murstein og sementmørtel. I tillegg trenger du pinner og en linje for utjevning, samt sand og ytterligere steiner til dekorasjon.

Related  De helbredende egenskapene til nasturtium, samt kontraindikasjoner

Arter av arbeid

Hele prosessen med å lage et blomsterbed med egne hender kan deles inn i flere faser:

 • Merking. Tegn en kontur av det fremtidige blomsterbedet på bakken, velg det med en tynn strimmel av stoff.
 • Vi graver et hull. Dybden av gropen må ikke overstige 30 cm. På bunnen er det nødvendig å legge sand og brostein for å sikre kvalitet drenering.
 • Vi bygger veggene på blomsterbedet. Legg ut den første raden av murstein, merk den med pinner på begge sider og trekk en fiskelinje mellom dem. Knead løsningen. Legg ut murstein, fest dem med mørtel, og sørg for at murverket er flatt og solid.
 • La det ferdige murverket stå i 4-5 dager for å få det sterkere.
 • Sett den nødvendige mengden jord i sengen. La det stå i 10-15 dager for å krympe.
 • Plante plantene, hell overhodet. Bilder av senger av murstein vil hjelpe deg med å ordne planter.

Dekorasjon av en blomsterbed

Når blomsterbedet er klart, kan du dekorere det videre. Hvis veggene i blomsterbedet var tilstrekkelig brede, kan du sette blomsterpotter i hjørnene. I nærheten av blomstergården vil hagesculpturen se bra ut. Ordne stien til blomsterbedet fra dekorative fliser, grus eller andre materialer. Ytterligere ideer for å dekorere blomsterhagen din, kan du tegne fra bildene av mursteinblomstene i tillegg til denne artikkelen.

Vi ønsker deg suksess i ditt fantastiske arbeid. La mursteinblomstene dine glede deg i mange år.

Video: Eksempler på blomstersenger laget av murstein