Plenen i hagen krever helårsomsorgRyddige grønne plener er en fantastisk dekorasjon av området, en lys bakgrunn for prydplanter, en blomstrende hage og et koselig hjem. Men for å vende overgrodd territorium til stolthet av eieren er kun i stand til regelmessig kompetent omsorg for plenen.

Mange uerfarne sommerboere mener at de har arrangert en plen på stedet, kan spare på innsats, raskt bytte omliggende rom og i flere år for ikke å huske de uavhengige voksende frokostblandingene. Men i praksis krever plenen konstant oppmerksomhet. Den første utgangen til plenen må gjøres så snart snøen smelter, og avslutte plenen omsorg om høsten, et par uker før snøbrettet er etablert. Og likevel, redd for vanskeligheter er ikke verdt det.

Hvis gresset har regelmessig vedlikehold, og alle planlagte prosedyrer utføres i tide, så plenen plukker virkelig øynene i mange år, og omsorgen gir det bare glede.

Hvordan bryr seg om plenen i landet? Hva er funksjonene i arbeidet på plenen i ulike årstider, og hvordan distribueres innsatsen riktig?

Funksjoner av plenpleie etter vinteren

Plenen under snødekketDe første vårdager, når den aktive opptining av snø begynner, men om natten de åpne stedene i området er dekket med en tett iskrem, dette er den tiden da eieren av plenen først skal komme ut på gressdekket for første gang om året. Hvordan bryr seg om plenen om vinteren, hvis en del av gresset fortsatt er skjult under vinterdekselet?

Faktum er at snø og isherding om våren hindrer luftstrømmen til det våkne gresset. Under isskorpen kan fuktighet akkumuleres. Som et resultat lider rotsystemet av planter, de resterende bladene kan rotne. Gartnerens oppgave er å bryte isen forsiktig, for å fjerne akkumulasjoner av kaktsnø.

Plen rengjøring og rengjøring

Rengjøring av de faltne bladene fra plenenNår snøen kommer ned og bakken tørker litt, bør gressdekselet rengjøres av restene av fjorårets gress. Død etter høst og vinter, setter gressbladene under snøen seg på bakken og kaken og danner en slags gråbrun felt. Hvis slike planteavfall ikke fjernes, er det:

 • gjør spiring av ung gress vanskelig;
 • stimulerer utviklingen av putrefaktive prosesser og spredning av skadedyr;
 • vil redusere tetthet av gressdekselet, og plenen vil miste sin jevne grønne farge over tid.

Related  Anbefalinger og tips for omsorg for kaprifol høsten

Du kan kaste ut plenen med vifterørker, som, takket være designen, ikke trenger så dypt inn i bakken som vanlige. Slike omsorg for plenen på våren vil bidra til å fjerne dekket av både planterester og utilsiktet rusk oppsamlet i løpet av den kalde årstiden.

Prosedyren utføres i lengderetningen, og deretter i tverrretningen slik at den første fasen av omsorg etter vinteren har påvirket alle områdene.

Lufting under plenpleie om vår og høst

Utføre en plenluftingRøttene til flerårige gressene som brukes til å så plenen, danner raskt en så tynn slik at den kan sammenlignes med grov og veldig sterk sparking.

På våren, når jorda er vannet, er veksten av gress derfor aktivert, det er viktig for planter å hjelpe og gi dem luft. Til dette formål utføres lufting av plenen. Prosedyren for plenpleie består i piercing beleggingen. Punkt punkteringer med en dybde på 8 til 10 cm er laget på kort avstand fra hverandre gjennom overflaten av belegget.

Slike åpninger:

 • hjelp oksygen trengs dypt inn i jorden;
 • stimulere aktiviteten til gunstige jordmikroorganismer;
 • hindrer utvikling av putrefaktive sopp og bakterier;
 • hindre vannlating av substratet;
 • sørg for å puste røttene;
 • akselerere fornyelsen av gressdekket etter vinteren.

Plen etter luftingHvis området under gressdekselet er lite, vil de vanlige gaflene bidra til å takle luftingen.

Med store plener, lufting etter avgang etter vinteren krever mekanisering. Her vil bensin- eller el-belysningsapparater være nyttige, noe som øker arbeidet, og det forenkles mange ganger.

Gjentatt lufting utføres nærmere høsten. Om sommeren, spesielt på varme dager, er denne prosedyren for å ta vare på plenen ikke utført.

Haircut: Den viktigste oppgaven med plenpleie om vår og sommer

Grooming gir plenen et attraktivt utseendeHvis plenen ikke skjærer, kornene vokser, og overflaten mister jevnhet. Derfor, haircut – dette er det viktigste tiltaket for omsorg for plenen. Det utføres, begynnende med våren og opp til midten av høsten, når det er på tide å forberede dekselet til “dvalemodus”.

Hovedformålet med hårklipp, som et skritt for å ta vare på plenen i vår og sommer, er å forråde plenen av et pent, attraktivt utseende. Med et grøntområde kan eieren ikke klare seg med en høykvalitets gressklipper eller i det minste en trimmer, ellers blir det nesten umulig å få et jevnt gressdekke av samme høyde.

Related  Den mest upretensiøse og vakre dekorative busker for en sommerbolig og en hage

Gresskutting foregår plenen rengjøring. Dette tiltaket trengs ikke bare for å fjerne rusk, som kan skade mekanismen til gressklipperen, men også å rette gresset. Plenen er klippet i solfylte, ikke-fuktige dager. Gresset skal være tørt, ellers vil det ikke være mulig å unngå å stikke gressblad til kniver og ødeleggelse av mekaniseringsmidler.

Som en del av den regelmessige omsorgen for plenen om sommeren, utføres hårklippet når bladplater vokser. Frekvensen avhenger av værforholdene og plantene som er valgt for såing.

De klipper plenen hver annen ukeOfte er intervallet mellom klipping fra 2 til 4 uker, men vil forsinke neste prosedyre, og noen gartnere prøver å kutte gresset lavere. Dette er en farlig feil. Et slikt hårklipp svekker grensen sterkt, berøver planter av viktig sminke ved hjelp av fotosyntese. Det er bedre hvis gressdekselet holder en høyde på 7-9 cm fra bakkenivå.

Gressklipping utføres i to trinn. For det første blir området av det gressdekkede området krysset i en retning. Den andre behandlingen utføres vinkelrett på den opprinnelige.

Topp dressing av plenen på vår og høst i rammen av plenpleie

Gjør gjødsel på plenenTa vare på plenen på våren på dacha er ikke begrenset til hårklipp, lufting og rettidig rengjøring. Hyppige hårklipp, som forårsaker intensiv vekst av gress, fører alltid til svekkelse av planter og til utmattelse av jordreserver av næringsstoffer og mikroelementer.

Derfor er topp dressing den viktigste delen av omsorg for plen på vår, sommer og høst. Innføringen av gjødsel utføres etter hårklippet og er nødvendigvis ledsaget av rikelig vanning av planter. Hyppigheten av bruk av gjødsel avhenger av plantens tilstand. Intervallet mellom topp dressings varierer fra 4 til 6 uker, med den første prosedyren utført umiddelbart etter fullstendig forsvinning av snøen, og sistnevnte – to uker før kaldt vær.

Ugresskontroll på plenenTa vare på plenen på høsten, er forskjellig fra våren. Hvis gresset i løpet av en aktiv vegetasjon trenger mer nitrogen, så om vinteren er det begrenset i dette elementet, og erstatter det med kalium og fosfor. For å forenkle pleie av plenen i landet, anbefaler eksperter å bruke komplekse forbindelser som fullt ut tilfredsstiller kravene til korn på ulike tidspunkter av året.

Gjødsel brukes i tørr form for hånd eller ved hjelp av en spesiell enhet eller plante de er matet med flytende stoffer, inkludert dem i vanningsplanen.

I tillegg til gjødselsapplikasjon, på vår og sommer, kjemper vi med ugress og sopp, som ofte fyller grønne plener. Hvis vi klarer å håndtere ugresset i enkelte tilfeller, fjerner du herbicidet fra stedet, bare herbicider og systemiske soppdrepende midler, som produseres spesielt for bruk i pleie av landet plenen, vil hjelpe.

Related  Landskapsdesign av nettstedet vil pryde Judas fantastiske tre

Vann hagen plenen: omsorg for den varme sesongen

Automatisk plenen vanningI fuktighet trenger plenen hele den varme sesongen, mens gresset vokser og mottar mat fra jorda. I midten belte kan du vane plenen 2-3 ganger i uka, men noen ganger gjør været sine egne rettelser til planen:

 • I regntiden reduseres eller stoppes vannet helt.
 • i tørketid øker mengden vanningsvann, men utfør aldri prosedyren klokken 12.00 når solen er maksimal aktiv.

På grunn av faren for å skade overflaterotsystemet av gress, er det ikke i noen tilfeller høstet av plener.

Mye mer effektivt er alle typer vanningsanlegg som sørger for disseksjon av vannstrømmen eller bruk av en dryppmetode. For å sikre plenenes behov skal dybden av bløting nå 15-20 cm, ellers er en del av rotsystemet i tørr grunn og gresset får ikke riktig ernæring.

Mulching: En del av plenpleie om høsten

Mulching av plenjordVårpleie for plenen bestemmer fremtidig vekst og skjønnhet. Tiltak tatt i høst, bidra til å bevare helsen til gresset til neste sesong.

Fra september til midten av oktober begynner pleneiere å forberede plenen for vintering. Et viktig element i plenpleie på dette tidspunktet er jord mulching. Prosedyren er å jevnlig sprede på stedet av en blanding av torv, sand og humus, som hjelper:

 • øke tykkelsen av jordens næringslag;
 • forbedre veksten og fornyelsen av rotsystemet;
 • stimulere veksten av gress;
 • juster plenen neste år.

Du må passe på plenen hele året. Bare en slik systematisk tilnærming vil sikre konsekvent lang kvalitet på gressdekket, dets skjønnhet og ensartet tetthet.

Video om vårgresspleie