Honeysuckle for registrering av tomterBåde fruktbærende busker av kaprifolje og prydplanter av denne arten har fått oppmerksomhet fra innenlandske gartnere i over et århundre. En rekke arter og former for kaprifol gir mulighet for bruk av kultur i utformingen av buer, som hekker, i gruppe og enkeltplanting. Nesten alle kaprifolbusker er vakre enger. Grader med nyttige spiselige bær er jevnlig fornøyd med rikelig høsting. Hvor vanskelig er det å plante denne busk i ditt område? Og hvordan skal man ta vare på kaprifolen, slik at planten maksimerer alle sine egenskaper?

Utvalg av et sted for planting kaprifol

Honeysuckle, enten det er en fruktbusk eller en frodig blomstrende liana, preges av enkle oppdrettsmetoder, krever ikke spesiell omhyggelig omsorg eller forhold.

Rikelig blomst av kaprifol på et solfylt stedNår du velger et plantingssted, bør det tas hensyn til at den beste veksten og rikelig blomstring bare er mulig i et godt opplyst område med en liten skygge. Hvis anlegget faller i en tykk skygge, blir skuddene forlenget, og antall knopper er redusert. Du trenger ikke å vente på vennlig vekst og rikelig fruiting, når planting av kaprifolje utføres på for tørr eller omvendt, våt, lavlandet.

Kravene til kaprifolje til jordens sammensetning er svært beskjedne. Busk foretrekker en løs, moderat fuktig jord med en surhet på opptil 8,5 enheter. Ved planting av honeysuckle nødvendiggjør det nødvendigvis god drenering, og som en fruktbar jord er en blanding av tre deler torv, torv og sand tatt i ett stykke, ganske egnet.

Plante kaprifol på stedet

Saplings med rotsystem, beskyttet av jordklump og en beholder, kan plantes i hagen fra april til oktober, uten frykt for at planten nesten ikke akklimatiserer og blir syk.

Ta vare på kaprifoljerNøyaktig overført til plantingshullet frøplanting er raskt vedtatt og krever ikke, unntatt befruktning og vanning, ingen spesielle forholdsregler. Hvis planting av kaprifol med et åpent rotsystem skal utføres, er den gunstigste tiden for dette perioden fra andre halvdel av august til oktober. Dette skyldes:

 • slutten av vegetasjonsperioden;
 • god vinterhardhet av busken;
 • ferdigstillelsen av skudd og apikale knopper for vekst i kommende sesong.

Blomstring av en ung kaprifolbuskSiden kaprifol – en plante øves kors, bør gartneren gi nærvær et sted i nærheten busker for insekter overføre pollen, eller vente til høsten fra et enkelt område i bushen, og ikke må.

Som plantemateriale brukes planter av to- eller treårig alder, under hvilke gropen er tilberedt ikke mindre enn 30 cm dybde og bredde.

Før transplantasjon er det nødvendig å kutte buskenDu kan transplantere og mer modne planter. Den eneste betingelsen er at slik som i fotofonfonet, planting og omsorg som allerede er i sjette år av livet, ble tidligere trimmet til 50 cm høyt. På grunn av mangel på en stor krone og en masse løvverk, vil dette forenkle bushens tilpasning til nye forhold. For pre-cut busker i 5-7 år, blir plantingshullene utvidet og forsterket til 50 cm.

 • Mellom plantene, som skal vokse godt, er det viktig å legge avstand på ikke mindre enn en og en halv eller to meter.
 • Rotsystemet er spredt og sprinklet med jord slik at rotenes nakkestøt er på jordens nivå.
 • I gropen gjør nødvendige gjødsel, for eksempel 40 gram kaliumholdig middel, 60-100 gram superfosfat og ca. fem kilo mullein.

Related  Året rundt omsorg for plenen i forstadsområdet

Landingsmaterialet er klart for planting i det åpne bakkenHvis det i utgangspunktet befruktes jorden, vil anlegget i to år etter planting ikke trenge ytterligere gjødsling. Og hvordan skal man ta vare på kaprifolien, slår straks frøplanten i bakken?

 • Plasser landingen nøye vannet.
 • Jorda under plantet bush er mulket for å hindre rask fordampning av fuktighet.

Vårplantering av kaprifol er kun mulig dersom planten går i vegetativ periode sent. Oftere er disse dekorative arter, for eksempel honeysuckle alpine eller small-leaved. Fruktbærende varianter om våren er best å ikke forstyrre. Ta vare på kaprifol, planting skjedde på tidspunktet for revitalisering av nyrene og begynnelsen av veksten, truende alvorlige komplikasjoner.

Hvordan bryr seg for kaprifol?

Dekorasjon av trapphuset med kaprifolVegetasjonsperioden for kaprifol begynner tidlig på våren. Planter kommer raskt til liv etter vinteren og for en rikelig blomstring trenger de å motta toppkvalitet av høy kvalitet i form av universell gjødsel med en hastighet på 20-30 gram per kvadratmeter plantingsareal. Når planten gir knopper, er dens styrke godt støttet ved vanning Kemira Universal på 20 gram per bøtte med vann.

Honeysuckle responderer positivt på sprinkling. Denne prosedyren, hvis det er et merkbart lag i veksten, kan brukes til å introdusere blad agn, som inkluderer superfosfat, nitrogen og kalium gjødsel. Når sommeren er over, er det viktig at plantene forlater for å vinne sterk og sunn. Hvordan mate kamskjell i høst?

 • Etter en massiv bladhøst løsnes jorda under kaprifolbuskene med 20 cm og 100-200 gram siktet tre aske per hver meter av plantasjen.
 • I tillegg skal busker mates med infusjon av gjødsel eller humus med tilsetning av fosfor- og kaliumgjødsel.
 • Før oppstart av kaldt vær, er bagasjeromene under plantene dekket med torv eller sagspann, et lag på opptil 5 cm.

Related  Bilder av kongelig pelargonium og omsorg for anlegget hjemme

For å oppnå bær med anstendig smaksegenskaper, er det ikke nok å plante et høyverdig sort på plottet. Det er nødvendig å gi anlegget tilstrekkelig vanning og å overvåke jordens tilstand under planting.

Hvordan ta vare på kaprifol i den varme sesongen? Honeysuckle har ikke et stort behov for vann, men i varmt, tørt vær, spesielt med modne bær, er det nødvendig med ytterligere vanning på 10 liter per bush. Ellers tørker jorden opp og blir tettere.

Planter som ikke mottar fuktighet, er tvunget til å enten kaste bort noen av fruktene, eller bærene er tørre med en klar bitter ettersmak.

Beskjære kaprifol og danner busker

Beskjæringen er klar til å høsteVedlikehold av kaprifol i høst er ikke begrenset til befruktning og lossing av jorda. Etter bladets høst begynner tiden for beskjæring av buskingen. Avhengig av hvilken type plante og dens formål det skjer, oppstår krondannelsen på forskjellige måter. Dekorative lianer og planter, plantet for å skape hekker, trenger bare sanitær fjerning av svake, syke og skadede grener, så vel som å forme bushen. Ved fruiting kaprifol, avhenger kvaliteten på beskjæring ikke bare på utseendet, men også på antall modne bær. Derfor beskjæringen av slike planter har sine egne egenskaper.

Etter høsting begynner fruktene å beskjæreDen beste tiden for beskjæring av honeysuckle er høst, når løvet er opal, og bushens struktur er godt sporet. Bevegelsen av juice i kaprifol starter veldig tidlig, hvis du ikke har tid til å fjerne overskudd eller gamle grener i mars, må du vente til oktober. Men tørrskudd kan fjernes når som helst. Honeysuckle av de første to eller tre årene av livet trenger ikke spesiell beskjæring. Utviklingen av skudd på denne tiden skyldes øvre knopper, og busken bygger opp en grønn masse. Så stopper grenenes forlengelser gradvis, og de begynner å danne sidegrener.

Det er generelt antatt at fra en alder av 3 en riktig formet ung busk praktisk talt ikke trenger noen forstyrrelse i veksten.

Høstbeskjæringsregler for kaprifolMen hvis opprinnelig planten hadde mer enn fem skudd på nullnivå, avgår fra roten, er det nødvendig å kutte ut unødvendige grener tidligere. Hvis dette ikke er gjort, vil skuddene fra mangel på lys begynne å svekke og tørke opp på egen hånd. Fjerning og beskjæring av kaprifol i høst er underlagt:

 • Kraftige topper på grener som har bremset seg eller allerede har stoppet å vokse;
 • Spiringen fra bushens bunn;
 • kort, svak, ikke har tid til å modne til vinterskudd;
 • syke, tørre og skadede grener.

Mass fruktification i kaprifol går på sterke skudd-ett år, slik at du ikke kan forkorte dem. Den viktigste oppmerksomheten ved å kutte lysende grøder er gitt til grener rettet dypt inn i kronen. De forhindrer veksten av nærliggende skudd, hindrer pollinering og utvikling av bær. De er kuttet først.

Foryngelse av den gamle buskenHvordan og når å klippe kaprifol, hvis en voksenbuske gir mindre og mindre avlinger? Fra en alder av åtte til ti år gammel, kaprifolle aldre, og hun trenger en foryngende beskjæring, som inkluderer:

 • en seriøs uttynding av kronen,
 • kutting av alle grener svekket av skadedyr eller sykdommer
 • fjerning av gamle grener og erstatning av toppen av busken nær toppen av bush toppen eller grenene;
 • klipp av grenene som har sluttet å vokse, for å bli oversatt til sterke grener eller til toppen som ligger nærmere bunnen av bushen.
 • Beskjære tørre grener for å leve, ubeskadiget vev.

Related  Den fantastiske skjønnheten til bush barberry i hagen din

Steder skiver av store grener må behandles med hage lakk. Hvis bushen er startet og det ikke er mulig å tynne, er det verdt å fjerne hele kronen over 50 cm fra rothalsen for å starte dannelsen av kaprifol igjen fra neste sesong.

Plante, vokse, ta vare på kaprifol – video