Quail ligger i ett burVaktlängden växer i allt större grad på privata tomter, även om de är den minsta sorten av fjäderfä, men för deras levande måste fjäderfä skapa bekväma levnadsvillkor. Du kan bygga celler för vaktlar från olika material, och uppgiften är inte bara för proffs, men också för hemmajdare beväpnade med en minimal uppsättning verktyg.

Varianter och krav på celler för vaktlar

Innehållet i små vaktel i speciella köttköttInnan du börjar jobba är det viktigt att veta att för olika åldersgrupper behöver du separat bostäder och i separata celler innehåller:

 • kycklingar i åldrarna 1 till 10 dagar;
 • Unga djur upp till sex månader
 • vuxen boskap
 • läggs höns, ger ett bordsägg
 • köttvaktar;
 • föräldragrupper.

Tillverkas för hand grubblaren för vaktel från andra celler som kännetecknas av allvarliga skydd mot kyla och drag, se till att belysning och värmesystem små, dåligt tolererar kylning och överhettning av ungarna. Alla väggar, med undantag för fronten, inhemska hantverkare föredrar att göra plywood, fiberboard eller spånskiva. Golv och tak av en sådan struktur är tillverkad av ett finmaskigt genom vilken lätt tränger in i sopor och fågelspillning, och själva perepelyata flytta tryggt och inte riskera att skada sina fötter.

För denna ålder kompletteras en broder för naglar byggda med egna händer med en fågelmatare och en vattenskål. Denna utrustning, liksom värmare och lampor är fasta inuti buret.

Att berätta om att själv göra teckningar av en broder för vaktelvideo gör inte något misstag även för de som för första gången i sitt liv bestämde sig för att odla en så intressant fågel som vaktel.

Flervägda celler för vuxna vaktelJu äldre fågeln, desto större kan metallnätets cell vara. Vuxen ung tillväxt är bättre anpassad till miljöförhållandena. Han behöver inte ett slutet utrymme, förutom att rengöra de öppna retikulerade cellerna för vaktel är mycket lättare.

För vuxna fåglar hemma är celler byggda av ett brett utbud av tillgängliga material. I kursen ingår inte bara plywood eller spånplåt utan även metalliserad nät, metall och jämn plast. Nesushek placeras i hus av en speciell design med en lutning mot utsidan av botten. Utanför fästes ett tråg till där ägget tas.

För att bättre tvinga individerna i köttriktningen göres vaktelcellerna i mesh och tillräckligt låg för att artificiellt begränsa fågelns rörelser. Med denna metod kan du inte bara uppnå önskad vikt snabbare, men också för att fördröja puberteten. Köttet av sådana vaktlar är därför mer ömt och juicier än det som odlas i vanliga celler.

Innan vi gör en bur för vaktlar med egna händer, väger vi noggrant säkerheten för den framtida konstruktionen, möjligheten till sanering och rengöring, liksom storleken på huset för antalet fågelar som placeras i den.

Beräkningar av storleken på framtida celler för plantering av vaktel kan göras från de citerade normerna för antalet 10, 30 och 50 fåglar.Rekommenderade cellstorlekar

Ritningar av en bur för vaktlar när man gör egna händer

Den mest populära och bekväma konstruktionen av vaktelburet är en trä- eller metallram på utsidan och på golvet, täckt med ett nät och från resten, på ägarens begäran, med de material som är tillgängliga för honom.

Cage ritning för vaktlar med storlekarEn ritning gjord av cellens händer för vaktel, på bilden, omfattar:

 • 1-ram;
 • 2 – dricka skål;
 • 3 – dörren;
 • 4 – matare;
 • 5 – tråg för rullande ägg;
 • 6 – cell golv;
 • 7 – en bricka för insamling av skräp och kull.

En pålitlig funktionell design kommer att ta mer än en generation av lager som ska installeras på golvet, medan det är viktigt att ge ben med en höjd av 15-30 cm, eller användas som en “flervånings” -struktur. Detta sätt att placera cellerna är till stor hjälp för fjäderfäbönder som inte har tillräckligt med utrymme för att installera fristående hus av fjädrade husdjur.

Samlas i flera tierade burar för vaktel måste vara säkert fastsatta på varandra och till den vertikala ytan på väggen bredvid vilken som finns.

Klar bur för naglarOm du vill spara och förenkla processen med att göra en mästare kan överge ramen. I det här fallet kommer cellbilden för vaktlar som presenteras i bilden att hjälpa till att klara uppgiften, även om en nybörjare av fjäderfä kommer att göra det med egna händer. Som material för sidoväggar och pallar kan du ta en tunn metall, stark plywood eller fiberskivor.

För att försäkra sig om att ägget glider från det lutande golvet inte faller, finns en rännan med en bredd på upp till 10 cm med ett stopp från utsidan. Botten är gjord av ett fint metallnät, lämpat för snabb och effektiv skörd av celler.

Cage för vaktlar med egna händer: steg för steg instruktion

Ritning av ramlösa bur för vaktelHemlagad design är enkel, prisvärd och kräver ingen speciell kunskap i tillverkningen. Det är viktigt att bara överväga:

 • antal vaktlar som odlas
 • behovet av att installera värme- och belysningssystem för kycklingar;
 • brickor för lagade ägg;
 • förmågan att rengöra celler för vaktel.

Dubbelklassig cell för naglar med bröstvårtorOm källmaterialet väljer mästaren ett träd, en plywood och ett metallnät, är det användbart för honom på jobbet:

 • bågfil;
 • sax för metall;
 • Häftapparat med häftklammer för fastsättning av nätet;
 • självuttagande skruvar för krockmontering.

Om du samlar vaktelburet med egna händer, enligt steg-för-steg-instruktionerna, skärs det första steget i bakstycken för bakväggen, två delar för sidoväggarna och överst på lådan. Dimensionerna för framtida design beräknas enligt tabellen ovan.

Stommen, som är tillverkad av träblock, är fastsatt med självgängande skruvar. Att använda vaktelburet var säkert och länge, det är bättre att polera träet med sandpapper och suga det med ett antiseptiskt säkert för fjäderfä.

Att fortsätta arbeta, när impregneringen slutligen torkar. Från ett material med en stor cell, som gör att vaktel fritt kan använda en fastmatare och en vattenskål, göres ett ämne för framväggen.

Innehållet i vaktlar i ett burNästa våning i fågelhuset är huggen från ett rutnät med en grundcell. Brickan för att samla ägg är en fortsättning på det lutande golvet med en krökt uppkant, vilket inte tillåter ägg att rulla. Detta bör beaktas vid beredningen av cellens ritningar för vaktlar.

Gitteret till trädelarna i strukturen är bekvämt fastsatt med hjälp av stora möbelklammer. Nedan, under det lutande golvet, gör en flyttbar bricka för att samla skräp och skräp.

Cage för vaktel från plastlådor

En ekonomisk och väldigt enkel version av cellen för vaktel baseras på användningen av grönsaksförpackningar av gitterplast.

Sådant material är inte bara lätt att bearbeta och hållbart, det är helt rengjort och tvättat, vilket är extremt viktigt när man håller fjäderfä.

Bur från plastlådorInnan du fortsätter till steg-för-steg-instruktioner för att bygga burar för vaktlar med egna händer, måste du förbereda allt du behöver för att arbeta. Befälhavaren behöver:

 • tre lådor med lika stora dimensioner;
 • flexibel, stark tråd;
 • en såg för arbete på plast och metall;
 • skarp kniv.

Lådan, som ligger i mitten av strukturen och är avsedd att hålla vaktlar, ska ha en höjd av ca 30 cm, de återstående lådorna kan vara lägre. En av dem kommer att utföra pallets funktion, den andra – taket och locket:

 1. Vid det första skedet skärs alla utskjutande delar på övre kanten från huvudlådan.
 2. Sedan förenar den med hjälp av de tillgängliga spåren och benen den nedre lådan.
 3. Designen kronar den andra låglåda.
 4. Den resulterande designen är fastsatt med en tråd, och om den inte är, använd andra material: stark ledning, dubbelsidig eller stark monteringstejp.
 5. På locket på den resulterande cellen för vaktel markera framtidens dörr, bekväm för att skörda och gripa eller fylla fågeln.
 6. Luckan är skuren på tre sidor, och den fjärde är vikad utåt. För enkel användning är ett trådlåslås fastsatt på den improviserade dörren.
 7. På ytterväggen görs flera skär för att mata vaktlar i en bur.
 8. En liten bit under fasadmataren är fastsatt, en dricksskål är monterad nära den.

Byggandet av celler för vaktel på video i alla detaljer avslöjar alla tricks i processen och kommer att bidra till att förvärva i några timmar nödvändigt skydd för fåglarna.

Gör en bur för vaktel – video